Blogg

Facebook-Àgare Meta-Giphy Deal Block upphÀvts av UK Tribunal

Storbritanniens konkurrenstillsynsmyndighet sa pÄ mÄndagen att de skulle genomföra ytterligare en granskning av Facebook-Àgaren Metas förvÀrv av Giphy efter att en domstol upphÀvde dess ursprungliga beslut att blockera det.

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA) förra Äret bestÀllde Meta att sÀlja animerade bilder plattform Giphysom det förvÀrvade för rapporterade 400 miljoner dollar (nÀstan 3 200 crore) pÄ grund av sina farhÄgor om en förlust av en möjlig konkurrent inom reklam, och den potentiella inverkan pÄ sociala media rivaler.

Nyligen den amerikanska teknikjĂ€tten delvis vann en överklagan mot tillsynsmyndigheten, nĂ€r Storbritanniens Competition Appeals Tribunal (CAT) sa att CMA hade “misslyckats med att konsultera pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt” och hade “felaktigt tagit bort delar frĂ„n sitt beslut”.

CAT sa att de hade upphÀvt tillsynsmyndighetens beslut och hÀnvisade Àrendet tillbaka för ett nytt beslut.

Som svar sade CMA att tribunalen hade godkÀnt dess tillvÀgagÄngssÀtt för att granska fusioner som kan skada innovation, men hade gÄtt med pÄ att ompröva sitt beslut.

“Vi kommer att pĂ„börja vĂ„r granskning inom kort,” stod det.

I februari i Är, Storbritanniens konkurrensregulator böter Facebook Àgare Meta 1,5 miljoner pund (ungefÀr Rs. 11 crore) över nya frÄgor angÄende köpet av Giphy, en sanktion som det amerikanska företaget sa att det skulle acceptera.

Storbritanniens Konkurrens- och marknadsverket (CMA) har tagit en hÄrd linje med stora teknikkoncerner under de senaste Ären och undersökt deras dominans av marknader som digital reklam och försökt blockera Facebook-Giphy handla.

CMA beordrade Meta att sÀlja animerade bilder plattform Giphy i maj 2020, efter att det beslutat att de ÄtgÀrder som erbjuds av det amerikanska företaget inte svarade pÄ dess oro över effekterna pÄ digital reklam.

© Thomson Reuters 2022


SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK