Bil

ExpressVPN vs. NordVPN: Vilket Àr det bÀsta VPN?

ExpressVPN och NordVPN logotyper pÄ smartphones.Maor_Winetrob/Shutterstock.com

Om du letar efter den bÀsta VPN för dina behov, Àr chansen stor att du kommer att stöta pÄ namnen ExpressVPN och NordVPN. BÄda dominerar VPN-marknaden tack vare deras omfattande funktioner, hastighet och allmÀnna anvÀndbarhet. För att ta reda pÄ vilken som passar bÀst för dig kommer vi att jÀmföra dem över flera kriterier och se vilken som kommer bÀst.

Kort sagt, vi tror att ExpressVPN Àr det bÀttre valet eftersom det Àr snabbare och enklare att anvÀnda, men det har en stor nackdel: det Àr ganska dyrt. NordVPN tar tag i lÀget och erbjuder stort vÀrde pÄ sina flerÄriga planer. NordVPN Àr ocksÄ lite mer anpassningsbart.

ExpressVPN vs. NordVPN-funktioner

LÄt oss börja med funktioner. Sammantaget erbjuder NordVPN fler olika funktioner, medan ExpressVPN-upplevelsen Àr mycket mindre anpassningsbar. Som sagt, ExpressVPN Àr ett lite mer effektivt VPN. Det fÄr saker gjorda mycket bÀttre Àn vad NordVPN gör.

Netflix och andra streamingtjÀnster

ExpressVPN kommer in pÄ Netflix och andra streamingtjÀnster lÀttare Àn NordVPN. Trots det senaste nedslaget frÄn Netflix VPN kommer ExpressVPN fortfarande in i andra lÀnders Netflix-bibliotek Àven om det har blivit mycket svÄrare att anvÀnda en VPN med Netflix.

NordVPN gör inte ett lika bra jobb sedan Netflix uppdaterade sitt upptĂ€cktssystem. Även om vi har fĂ„tt rapporter om att vissa NordVPN-servrar i USA arbetar med Netflix, kunde vi inte Ă„terskapa resultaten sjĂ€lva.

Som sÄdan gÄr vi ut och sÀger att ExpressVPN Àr det bÀsta valet för mÀnniskor som vill anvÀnda ett VPN för att strömma TV-program och filmer. Samtidigt kommer vi att sÀkra vÄra insatser lite och pÄminna lÀsarna om att din körstrÀcka mycket vÀl kan variera eftersom vilka servrar som fungerar och vilka som inte gör det förÀndras stÀndigt.

Hastighet och serverrÀkning

En sak som kan pÄverka nÄgot som att komma igenom till Netflix Àr mÀngden servrar varje tjÀnst har tillgÀngliga. I rena siffror Àr NordVPN den klara vinnaren hÀr, med lÄngt över 5 000 servrar i 60 lÀnder, medan ExpressVPN erbjuder mer Àn 3 000 i mer Àn 90 lÀnder.

Men Àven om 5 000 Àr mycket mer Àn 3 000, sÄ berÀttar siffror inte hela historien hÀr. För det första kan den geografiska spridningen ExpressVPN-erbjudanden vara en bÀttre affÀr för vissa mÀnniskor, speciellt om de behöver IP-adressen för ett specifikt land och NordVPN inte rÄkar ha den.

Det verkar ocksĂ„ som att ExpressVPNs servrar fungerar bĂ€ttre Ă€n vad NordVPNs gör. Anslutningstiderna Ă€r snabbare. Hastigheterna du fĂ„r Ă€r generellt sett ocksĂ„ bĂ€ttre. Vi sĂ€ger “allmĂ€nt” eftersom NordVPN Ă€r mycket hit och miss: Dess snabbaste servrar Ă€r bĂ€ttre Ă€n vad ExpressVPN har att erbjuda, men oftare Ă€n inte fĂ„r du en lĂ„ngsam server.

ExpressVPN har inte det hÀr problemet tillnÀrmelsevis lika illa, och du fÄr alltid mer eller mindre samma hastigheter, med geografiskt avstÄnd i Ätanke. Sammantaget Àr vÄr erfarenhet av ExpressVPN mycket bÀttre.

Torrenting

Om du mest Àr intresserad av att skaffa ett VPN sÄ att du kan ladda ner torrents kommer bÄda tjÀnsterna att fungera bra. ExpressVPN har hastigheten och sÀkerheten för att hÄlla dig anonym, medan NordVPN erbjuder nÄgra extra funktioner. Till exempel erbjuder NordVPN speciella P2P-servrar, som lovar högre kapacitet och hastighet, Àven om vi i praktiken inte har mÀrkt sÄ stor skillnad.

Det som Àr intressant med NordVPN Àr att det erbjuder en specialiserad kill switch: I de flesta fall kommer en kill switch bara att stÀnga av ditt internet nÀr anslutningen till VPN-servern avbryts. Det Àr en viktig felsÀker. ExpressVPN och NordVPN erbjuder bÄda en, men NordVPN erbjuder ocksÄ en specialiserad version som endast stÀnger av vissa appars tillgÄng till internet.

Detta Àr bra för torrenters, eftersom du kan stÀlla in din BitTorrent-klient att stÀngas av nÀr VPN misslyckas, men ÀndÄ hÄlla alla dina andra program igÄng. Det Àr en cool liten funktion, och den kommer att vara vÀldigt praktisk för vissa anvÀndare.

SĂ€kerhetsfunktioner

NordVPN och ExpressVPN erbjuder en mĂ€ngd sĂ€kerhetsfunktioner. BĂ„da erbjuder högklassig kryptering som standard (AES-256, men tack och lov verkar orden “kryptering av militĂ€r kvalitet” ha försvunnit frĂ„n deras hemsidor) och den tidigare nĂ€mnda kill-switchen.

NĂ€r det gĂ€ller VPN-protokollet, metoden genom vilken VPN “pratar” med webbplatser, anvĂ€nder varje tjĂ€nst sitt eget skrĂ€ddarsydda protokoll som standard. Vi har tidigare tĂ€ckt ExpressVPN Lightway, och det Ă€r ett solidt, snabbt protokoll, medan NordVPN erbjuder Nordlynx, som Ă€r baserat pĂ„ WireGuard, ett annat top-of-the-line protokoll. BĂ„da verkar solida alternativ, men du kan alltid byta till standard OpenVPN om du sĂ„ önskar.

NordVPN erbjuder ocksĂ„ nĂ„gra intressanta funktioner som dubbla VPN, som skickar din anslutning genom tvĂ„ VPN-servrar, en efter en. Även om det hĂ€r kan tyckas coolt, verkar det inte finnas nĂ„gon verklig fördel med detta eftersom allt det gör Ă€r att sakta ner din VPN-anslutning Ă€nnu mer med alla de mil som den mĂ„ste resa. Dessutom, om en VPN-server inte kommer att sĂ€kra din anslutning, kommer en andra inte att hjĂ€lpa mycket med det.

En sista intressant och mindre kosmetisk funktion Àr NordVPNs CyberSec, en annonsblockerare. Efter att ha lekt med det ser vi dock inte sÄ stor skillnad med andra vanliga annonsblockerare, sÄ det Àr mer en intressant bonus Àn en anledning att registrera sig pÄ NordVPN.

Pris

Även om vi gillar ExpressVPNs funktioner bĂ€ttre Ă€n vi gör NordVPNs, har det ett pris. ExpressVPN Ă€r en av de dyraste VPN:erna pĂ„ marknaden till knappt 100 $ per Ă„r. Inte ens att fĂ„ tre mĂ„nader extra gratis vid registrering tar inte fördelen av det.

ExpressVPN-priser

NordVPN Ă€r mycket billigare till $89 för de första tvĂ„ Ă„ren, men i slutet av den tiden kommer kostnaden för förnyelse att vara lĂ„ngt över $300. ÄndĂ„ Ă€r $89 för tvĂ„ Ă„rs tjĂ€nst mindre Ă€n hĂ€lften av $100 för ett Ă„r. Om allt annat Ă€r lika med dig, Ă€r det förmodligen bĂ€st att du registrerar dig för NordVPN och sedan Ă„tervĂ€nder till problemet om tvĂ„ Ă„r.

NordVPN kostnad

Enligt vÄr erfarenhet erbjuder NordVPN alltid nÄgon form av kampanj, sÄ du kan fritt ignorera nedrÀkningstimerna och andra reklambanners.

Vilket VPN du Àn anvÀnder erbjuder bÄda en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, sÄ om du inte Àr nöjd, avbryt bara ditt abonnemang inom den tidsramen och du fÄr alla dina pengar tillbaka. Vi har aldrig haft problem med denna Äterbetalning, och vi har inte hört historier om personer som har gjort det.

Integritet

NÀr det gÀller integritet fÄr bÄda utmanarna bra poÀng. ExpressVPNs integritetspolicy och NordVPNs sekretesspolicy gör bÄda uttryckligen klart att ingen av dem hÄller loggar. Men som vi diskuterar lÀnge i vÄr tÀckning av no-log VPN, finns det inget bra sÀtt att se till det. I slutÀndan tar vi bÄda tjÀnsterna pÄ ordet.

Som sagt, det har inte funnits nĂ„gra tecken pĂ„ att varken ExpressVPN eller NordVPN har spelat snabbt och löst med kunddata. Även om det alltid kommer att svĂ€va spekulationer och rykten om internet – det Ă€r vilddjurets natur – Ă€r den enda flĂ€cken vi kan hitta 2019 NordVPN-hacket dĂ€r en tredje part fick tillgĂ„ng till NordVPNs servrar.

NÄgra av detaljerna kring det evenemanget Àr lite udda, men överlag agerade företaget ungefÀr sÄ bra som man kunde förvÀnta sig, sÄ det Àr inget vi kan hÄlla emot. BÄda tjÀnsterna fÄr vÄrt godkÀnnandestÀmpel nÀr det gÀller integritet.

Enkel anvÀndning

ExpressVPN och NordVPN Àr enkla att anvÀnda men har olika tillvÀgagÄngssÀtt. ExpressVPN ger dig en stor knapp för att slÄ pÄ och av VPN och under den en mindre knapp för att vÀlja en server. Det finns ocksÄ nÄgra barbensinstÀllningar att brÄka med, men inget speciellt. Appen gör det enkelt, du stÀller in det och glömmer det.

ExpressVPN-grÀnssnitt och instÀllningar

NordVPN har ocksĂ„ en knapp för att slĂ„ pĂ„ och av den – Ă€ven om den inte har placerats lika framtrĂ€dande – men förutom det har det ett helt annat grĂ€nssnitt. För det första Ă€r huvudgrĂ€nssnittet en interaktiv karta dĂ€r du kan se var du kan ansluta till – bra om du vill ha lite geografisk insikt.

NordVPN-grÀnssnitt

Om du gÄr in i instÀllningsmenyn kommer du dock att se var NordVPN lyser. DÀr ExpressVPN bara lÄter dig vÀxla en handfull funktioner, har NordVPN alla typer av klockor och visselpipor. Ett exempel Àr kill-switchen som vi nÀmnde tidigare, men det finns ocksÄ nÄgra bra sÀtt att finjustera delad tunnling, som att bara stÀlla in VPN för specifika appar. Det Àr ganska snyggt.

VĂ€lja servrar

Det som Ă€r mindre roligt Ă€r dock att vĂ€lja en specifik server. Även om bĂ„da tjĂ€nsterna har en autovĂ€ljare – som fungerar riktigt bra – Ă€r det mycket lĂ€ttare att hitta en specifik server med ExpressVPN. Du fĂ„r en enorm lista att vĂ€lja pĂ„ med olika platser för de flesta lĂ€nder.

ExpressVPN-servervalsskÀrm

Inte sÄ med NordVPN, som lÄter dig vÀlja en plats och sedan blÀddra igenom listan över servrar den har dÀr. Men eftersom det har sÄ mÄnga fastnar du ofta nÀr du rullar ett tag och hoppas att nÀsta Àr den som fÄr dig in pÄ Netflix.

NordVPN-servervalsskÀrm

Till viss del har du samma problem med ExpressVPN, men det Ă€r lĂ€ttare att komma ihĂ„g ett servernamn som “New York #1” Ă€n “United States #814.” Även om det kan verka litet, blir det irriterande snabbt att hitta rĂ€tt server pĂ„ NordVPN och det Ă€r en stor strejk mot det.

För att sammanfatta: Om du Àr typen av stÀll-och-glöm-det, sÄ Àr ExpressVPN förmodligen VPN för dig. Om du gillar att pilla runt lite mer med instÀllningar, dÄ Àr NordVPN troligen biljetten. I allmÀnhet föredrar vi ExpressVPNs minimalistiska tillvÀgagÄngssÀtt mer.

Domen

Sammantaget föredrar vi ExpressVPN framför NordVPN. Även om vi gillar att NordVPN Ă€r lite mer flexibel, verkar mĂ„nga av dess funktioner som extrafunktioner – eller till och med kosmetiska.

ExpressVPN kan erbjuda mindre vid första anblicken, dess förbÀttrade hastigheter och förmÄga att komma in pÄ Netflix mer konsekvent rankar det högre i vÄra ögon.

ÄndĂ„, för mindre Ă€n $90 för tvĂ„ Ă„r, Ă€r NordVPN en intressant affĂ€r, speciellt om streaming inte Ă€r för högt pĂ„ din prioriteringslista.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK