Blogg

Evos general manager gör ett event som han skulle vilja gÄ pÄ

Evo, förkortningen för den prestigefyllda fightingspelsturneringen Evolution Championship Series, kommer att vara ett personligt evenemang igen för första gÄngen sedan 2019. Evo var bara ett av mÄnga evenemang som var tvungna att göra saker annorlunda pÄ grund av COVID-19, och Àven om den kommande Evo kommer att finnas pÄ ett kongresscenter igen, berÀttar general manager Rick Thiher GrÀnsen att saker och ting bara Àr annorlunda nu.

“Marknaden Ă€r inte densamma som den var nĂ€r vi gick i uppehĂ„ll med avseende pĂ„ covid,” sa Thiher. “Efter att covid inte riktigt passerat helt just nu, har det uppehĂ„llet skapat nya bekymmer, nya behov och har verkligen omstrukturerat förvĂ€ntningarna bĂ„de pĂ„ arbetsstyrkan och till och med de endemiska turneringsarrangörerna som vi arbetar med för att hjĂ€lpa till att fĂ„ ihop Evo.”

Det finns en hel del utmaningar att jobba igenom inför Ärets evenemang, enligt Thiher. Potentiella deltagare har inte varit pÄ evenemang regelbundet pÄ grund av pandemin, sÄ de kanske inte planerar för detta. Kostnaderna för att arrangera ett evenemang har ökat. Och mÄnga av mÀnniskorna som hjÀlper till med att sÀtta upp showen har gÄtt vidare till saker som andra jobb och att bilda familjer, eller har precis blivit av med att hjÀlpa till med Evo varje Är.

“Vad vi försöker göra Ă€r att se till att Evo levererar”

För spelare handlar det om att se till att Evo-upplevelsen lever upp till nostalgi och förvĂ€ntningar. “Vad vi försöker göra Ă€r att se till att Evo levererar allt som var viktigt och Ă€lskat i upplevelsen 2018 och 2019 och svĂ€nger pĂ„ alla sĂ€tt som krĂ€vs för att se till att bĂ„de den nostalgin och den framtida förvĂ€ntningen faktiskt landar,” Sa Thiher. Det innebĂ€r att fokusera pĂ„ nĂ„gra av de mindre detaljerna som att lĂ€gga till deltagarlounger och vara vĂ€rd för communityturneringar för spel som kanske inte ingĂ„r i evenemangets kĂ€rnsortiment.

“Jag tror att alla dessa smĂ„ pĂ„tagliga sĂ€tt att bĂ„de upptĂ€cka och förnya fandom Ă€r en del av varför man gĂ„r pĂ„ en kongress. Om du ska gĂ„ och ta del av nĂ„got du Ă€lskar, Ă€r en del av det du gör dĂ€r att bekrĂ€fta den kĂ€rleken. Vi försöker verkligen att gĂ„ in pĂ„ det.

Det har varit ett par turbulenta Ă„r för Evo. En evenemang endast online planerades 2020, men det avbröts efter anklagelser om sexuella övergrepp Evos medgrundare och president. År 2021, hĂ€ndelsen förvĂ€rvades av Sony och RTSett företag frĂ„n Endeavour, i vad grupperna kallade “ett joint venture esports-partnerskap”, och ett evenemang som endast var online Ă€gde rum under tvĂ„ helger den augusti.

“Om jag inte kan lĂ€mna rummet kĂ€nner jag att vi bygger en show som jag skulle vilja gĂ„ pĂ„ eller vara en del av, jag vet att vi har missat mĂ„let”

Trots det nya företagsĂ€gandet Ă€r Thiher fast besluten att göra ett event som fortfarande kĂ€nns som nĂ„got som representerar vad fightingspelsgemenskapen vill ha. “Jag sitter i ett rum och sĂ€ger ja och nej och anser mig vara en aktiv medlem i samhĂ€llet vi bygger showen för. Om jag inte kan lĂ€mna rummet och kĂ€nna att vi bygger en show som jag skulle vilja gĂ„ pĂ„ eller vara en del av, vet jag att vi har missat mĂ„let och jag vill inte vara en del av det.”

Evo kommer att Àga rum frÄn den 5:e till den 7:e augusti pÄ Mandalay Bay Resort and Casino i Las Vegas. Du kan kolla in allt som kommer att vara pÄ showen pÄ Evos hemsidaoch just den hÀr veckan tillkÀnnagav arrangörerna en speciell upplevelse för deltagarna: de kommer att fÄ möjligheten att spela det efterlÀngtade Street Fighter 6 pÄ Capcom och Sonys montrar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK