Gardets

Europeiska unionens blÀckavtal om regler för spÄrning av kryptoöverföring

En annons för Bitcoin kryptovaluta visas pÄ en gata i Hong Kong den 17 februari 2022. Europa Àr redo att ta den globala ledningen nÀr det gÀller att reglera den frihjulande kryptovalutaindustrin i en tid dÄ priserna har rasat, utplÄnat förmögenheter, underblÄst skepsis och gnista krÀver hÄrdare granskning. Europeiska unionens förhandlare skulle hÄlla samtal torsdagen den 30 juni 2022 för att klargöra de sista detaljerna i blockets svepande paket med kryptoregler. Kredit: AP Photo/Kin Cheung, File

Europeiska unionen har kommit överens om nya regler som utsÀtter kryptovalutaöverföringar för samma penningtvÀttsregler som traditionella banköverföringar.

EU:s förhandlare undertecknade sent pÄ onsdagen ett provisoriskt avtal för 27-lÀndernas blockets första regler för att spÄra överföringar av kryptotillgÄngar som bitcoin, som syftar till att slÄ ner pÄ olagliga överföringar och blockera misstÀnkta transaktioner.

NÀr en kryptotillgÄng byter Àgare mÄste information om bÄde kÀllan och mottagaren lagras pÄ bÄda sidor av överföringen, enligt de nya reglerna. Kryptoföretag skulle behöva lÀmna över denna information till myndigheter som utreder brottslig verksamhet som penningtvÀtt eller finansiering av terrorism.

“Alltför lĂ€nge har kryptotillgĂ„ngar legat under radarn av vĂ„ra brottsbekĂ€mpande myndigheter”, sa en av de ledande EU-lagstiftarna som förhandlar om reglerna, Assita Kanko, i ett uttalande. “Det kommer att bli mycket svĂ„rare att missbruka kryptotillgĂ„ngar och oskyldiga handlare och investerare kommer att vara bĂ€ttre skyddade.”

EU-institutionerna hÄller pÄ att utarbeta de tekniska detaljerna innan reglerna fÄr slutgiltigt godkÀnnande. Förhandlare var ocksÄ instÀllda pÄ att lÀgga ut slutliga detaljer sent pÄ torsdagen om ett separat avtal för ett omfattande paket med kryptoregleringar, kÀnd som Markets in Crypto Assets eller MiCA.

De Àr en del av EU:s strÀvan att ta den globala ledningen nÀr det gÀller att tygla den frihjulande kryptovalutaindustrin i en tid dÄ priserna har sjunkit, utplÄnat förmögenheter, underblÄst skepsis och vÀckt krav pÄ hÄrdare granskning.

Liksom EU:s trendsÀttande datasekretesspolicy, som blev den de facto globala standarden, förvÀntas kryptoregleringen vara mycket inflytelserik över hela vÀrlden.


Bitcoin sjunker under $20 000


© 2022 Associated Press. Alla rÀttigheter förbehÄllna. Detta material fÄr inte publiceras, sÀndas, skrivas om eller omdistribueras utan tillstÄnd.

Citat: Europeiska unionens blÀckavtal om regler för spÄrning av kryptoöverföring (2022, 30 juni) hÀmtad 30 juni 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-06-european-union-inks-crypto.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK