Bil

Ett nytt sĂ€tt att boka videokonferenser: “Alexa, starta mitt Zoom Rooms-möte”

Zoom och Amazon integrerar Alexa for Business i Zoom Management Portal sÄ att naturligt sprÄk kan anvÀndas för handsfree-mötesinstÀllningar.

Bild: Getty/SolStock

MÄste lÀsa CXO-tÀckning

Zoom och Amazon meddelade pÄ tisdagen att det kommer att bli enklare Àn nÄgonsin att boka ett möte med tillÀgget av Alexa for Business lagt till Zoom Rooms apparater. AnvÀndare kan stÀlla in Alexa for Business pÄ Zoom Rooms och sedan anvÀnda röstkommandon för att be Alexa att gÄ med i möten eller boka rum.

Zoom Rooms skiljer sig frÄn Zoom Meetings genom att Zoom Rooms anvÀnder fysisk A/V-hÄrdvara för att möjliggöra möten och priser börjar pÄ $49/mÄnad för anvÀndare. Det Àr i princip Zoom i större skala. En anvÀndare av Zoom Rooms kan trycka pÄ en enda knapp för att starta en session med hjÀlp av Zoom Meetings. Alla som bara anvÀnder Zoom Meetings installerar Zooms gratis programvara för videokonferenser för Windows, macOS, Linux och mobila enheter som kör iOS eller Android. Det finns ingen fysisk hÄrdvara som krÀver ett extra köp.

SER: Foton: De 42 mest realistiska Zoom och Teams virtuella bakgrunder för affÀrsmöten (TechRepublic)

Integrationen av Alexa for Business i Zoom Management Portal innebĂ€r att vanliga Alexa-röstkommandon fungerar med Zoom Rooms. AnvĂ€ndare kan starta, stoppa och stĂ€nga av Zoom Rooms handsfree genom att anvĂ€nda naturligt sprĂ„k som “Alexa, hitta ett ledigt rum för mig i en timme” eller “Alexa, starta mitt möte.”

Bild: Amazon

Denna funktion kommer att möjliggöra en sÀkrare miljö nÀr företag tar med anstÀllda tillbaka till kontoret. Det Àr troligt att huddle-rum, mötesrum och konferensrum mÄste vara videoaktiverade och erbjuda beröringsfria alternativ i det nya normala. Voice AI genom Alexa Àr ett nytt sÀtt för möten att stÀllas upp och hanteras och begrÀnsa kontakten.

SER: Hur man anvÀnder Zoom: 15 tips och tricks (gratis PDF) (TechRepublic)

Zoom Rooms-apparater med inbyggd Alexa for Business Àr tillgÀngliga frÄn och med tisdag, och uppdateringen inkluderar Zoom Room-apparater tillverkade av DTEN, Neat, Logitech och Poly, enligt pressmeddelandet.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK