Blogg

Elon Musk stÄr inför US SEC-undersökningar över Tesla-aktieförsÀljning: Rapport

US Securities and Exchange Commission (SEC) undersöker om de senaste aktieförsĂ€ljningarna av Teslas vd Elon Musk och hans bror Kimbal Musk “bröt mot reglerna för insiderhandel”, rapporterade Wall Street Journal pĂ„ torsdagen, med hĂ€nvisning till personer som Ă€r bekanta med saken.

Enligt Rapporterabörjade utredningen förra Äret efter att Kimbal sÄlt aktier i elbilstillverkaren vÀrderade till 108 miljoner dollar (ungefÀr 814,28 crore Rs.), en dag innan Musk tillfrÄgade Twitter-anvÀndare och frÄgade om han skulle ta bort 10 procent av sin andel i Tesla.

Kimbal Musk kĂ€nde inte till Twitter-undersökningen innan den, Elon Musk sa till Financial Times i ett mejl och tillade att hans advokater var “medvetna om” omröstningen.

En tidigare uppgörelse med SEC krÀvde att hans offentliga uttalanden om företagets ekonomi och andra Àmnen skulle granskas av dess juridiska ombud. SEC utfÀrdade en stÀmning den 16 november, tio dagar efter Musks omröstning, för att söka information relaterad till vissa finansiella data.

Den potentiella undersökningen skulle eskalera Musks kamp med tillsynsmyndigheter nÀr de granskar hans inlÀgg pÄ sociala medier och Teslas behandling av arbetare, inklusive anklagelser om diskriminering.

Förra veckan anklagade Musk SEC för att trakassera honom och Tesla med en “oĂ€ndlig” och “obelĂ„ten” utredning för att straffa honom för att vara en uttalad kritiker av regeringen.

Elon Musks aktieförsÀljningar i november genomfördes automatiskt enligt en handelsplan som han skapade den 14 september, visade en fil som avslöjade aktieförsÀljningar, inklusive aktieoptioner som var tÀnkta att löpa ut 2022.

Teslas aktie har fallit med cirka 33 procent sedan Musk började sÀlja aktier för miljarder dollar den 8 november, nÄgra dagar efter omröstningen dÀr 58 procent av vÀljarna bad honom sÀlja.

Tesla och Kimbal Musk svarade inte omedelbart pÄ Reuters begÀran om kommentarer. En talesperson för SEC avböjde att kommentera.

© Thomson Reuters 2022


SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK