Blogg

Elon Musk sĂ€ger att nya Tesla-fabriker i Tyskland, Texas, förlorar miljarder i “Money Furnaces”

Elon Musk sa att Tesla Inc.s nya fabriker i Tyskland och Texas förlorar “miljarder dollar” nĂ€r elbilstillverkaren försöker öka produktionen.

Elon Musk sa att Tesla Inc.s nya fabriker i Tyskland och Texas förlorar “miljarder dollar” nĂ€r elbilstillverkaren försöker öka produktionen.

“BĂ„de Berlin- och Austin-fabrikerna Ă€r gigantiska pengaugnar just nu”, sa verkstĂ€llande direktören i en videointervju med Tesla Owners of Silicon Valley som publicerades online pĂ„ onsdagen.

LÀs Àven: Letar du efter en smartphone? För att kolla mobilsökaren Klicka hÀr.

Kommentarerna, en del av en bredare diskussion filmad den 31 maj, ger ny inblick i Teslas verksamhet under dagarna fram till Musks beslut att minska kostnaderna genom att sÀga upp anstÀllda. Minskningarna kommer att pÄverka cirka 10 % av Teslas tjÀnstemÀn under de kommande tre mÄnaderna, eller cirka 3,5 % av dess globala arbetsstyrka, sa Musk till Bloomberg News chefredaktör John Micklethwait vid Qatar Economic Forum pÄ tisdagen.

Musk sa ocksĂ„ i intervjun den 31 maj att Tesla har kĂ€mpat för att snabbt öka produktionen i Austin av Model Y-SUV:ar som anvĂ€nder företagets nya 4680-celler och strukturellt integrerade batteripaket. För att hĂ„lla jĂ€mna steg med den höga efterfrĂ„gan pĂ„ sina bilar sa företaget i ett brev i april till aktieĂ€garna att det ocksĂ„ skulle tillverka Model Y-SUV:ar med de Ă€ldre 2170-cellerna i Austin – men verktygen som krĂ€vdes för det fastnade i Kina, sa Musk.

“Det hĂ€r kommer att fixas riktigt snabbt, men det krĂ€ver mycket uppmĂ€rksamhet, och det kommer att krĂ€vas mer anstrĂ€ngning för att fĂ„ den hĂ€r fabriken till högvolymproduktion Ă€n vad det tog att bygga den i första hand,” sa Musk om Austin fabrik. Berlin Ă€r i en “nĂ„got bĂ€ttre position” eftersom Tesla utrustat den för att bygga bilar med 2170 celler, sa han.

Tesla har de senaste Ären prioriterat att bygga nya fabriker pÄ olika platser runt om i vÀrlden för att göra det billigare att distribuera bilar pÄ sina största marknader. Fler fabriker ger ocksÄ Tesla ett högre tak för hur mÄnga bilar man kan bygga per Är.

Teslas kamp för att fÄ igÄng fabrikerna i Austin och Berlin intrÀffade nÀr biltillverkaren ocksÄ hanterade Covid-relaterade nedstÀngningar vid sin Shanghai-fabrik, sa Musk. Vid tidpunkten för förra mÄnadens intervju försökte Tesla fortfarande ÄterhÀmta sig frÄn en dramatisk nedgÄng i produktionen till följd av den kinesiska regeringens restriktioner, sÄvÀl som ihÄllande huvudvÀrk i leveranskedjan.

“De senaste tvĂ„ Ă„ren har varit en absolut mardröm av avbrott i försörjningskedjan, det ena efter det andra, och vi Ă€r inte ute ur det Ă€n. VĂ„r övervĂ€ldigande oro Ă€r hur vi hĂ„ller fabrikerna i drift sĂ„ att vi kan betala folk och inte gĂ„ i konkurs, sĂ€ger Musk. “Covid-avstĂ€ngningarna i Kina var minst sagt vĂ€ldigt, vĂ€ldigt svĂ„ra.”

Sedan intervjun har Tesla mer Àn tredubblat produktionen vid sin fabrik i Kina.

Morgan Stanley-analytikern Adam Jonas pÄ onsdagen citerade delvis störningarna i Kina nÀr han sÀnkte sitt prismÄl pÄ biltillverkaren till 1 200 dollar per aktie frÄn 1 300 dollar. Han behöll sin överviktsbetyg pÄ Tesla.

Teslas aktier stÀngde ner mindre Àn 1%, till 708,26 dollar, onsdag i New York.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK