Bil

Du har bytt till Microsoft Teams, men hÀr Àr anledningen till att Yammer fortfarande spelar roll

PÄ knappt fyra Är har Microsoft Teams gÄtt frÄn ett chattverktyg som Àven integrerar SharePoint-dokumentbibliotek till ett centralt nav för bÄde jobbappar och jobbkonversationer. SÄ var lÀmnar det Yammer, som rullade ut en helt ny upplevelse i somras och nu Àr tillgÀnglig i Teams?

Yammer började som ett verktyg för att koppla samman mĂ€nniskor inom företag med hjĂ€lp av de sociala nĂ€tverkstekniker som var nya pĂ„ den tiden. Tanken, förklarar Dan Holme, direktör för produktmarknadsföring i Microsoft 365 för “kunskap och medarbetarupplevelse” (som tĂ€cker Microsoft Stream och Project Cortex samt Yammer och SharePoint), var “att ge mĂ€nniskor ett lĂ€tt sĂ€tt att ansluta, att chatta , för att fĂ„ jobbet gjort”.

SER: Att göra och inte göra för videotelekonferenser (gratis PDF) (TechRepublic)

Dan Holme, chef för produktmarknadsföring för ‘kunskap och medarbetarupplevelse’ pĂ„ Microsoft.Bild: danholme.com

Men nĂ€r företag flyttade mer av sitt samarbete och sin kommunikation till molnet med Office 365, sĂ€ger Holme att de letade efter en enda plats att samarbeta med hjĂ€lp av produktivitetsverktyg, och det Ă€r vad Teams byggdes för: “Teams Ă€r en enda plats som sammanför mĂ€nniskor att hĂ„lla kontakten, organisera och fĂ„ saker gjorda tillsammans i ett nav för lagarbete. Alla dessa verktyg Ă€r i sammanhanget av arbetet i motsats till att behöva gĂ„ till varje verktyg och hitta sammanhanget.” Det inkluderar verktyg frĂ„n Microsoft 365 och frĂ„n andra molntjĂ€nster, och det inkluderar Yammer communities-appen för Teams, eftersom Yammer handlar mindre om daglig produktivitet i ett specifikt team och mer om breda kopplingar och interaktioner över en organisation.

COVID-19 har faktiskt gjort vad som kan ha verkat vara en subtil skillnad mycket tydligare, föreslĂ„r Holme. “TeamanvĂ€ndningen Ă€r bara genom taket och kunderna har Ă€gnat de första mĂ„naderna av krisen Ă„t att verkligen ta reda pĂ„ hur man arbetar pĂ„ distans, hur man hĂ„ller sig sĂ€ker uppkopplad och fĂ„r saker gjorda. Hur man överför vad som var personliga engagemang till chattar och möten, för att överföra samarbete till molnet, om de inte redan hade gjort det – och mĂ„nga kunder för vilka molnet var ett long-tail-projekt, eller en “over my dead” kroppens projekt, plötsligt tvingades verkligen av pandemin att bestĂ€mma hur man arbetar pĂ„ distans.”

Men nĂ€r de vĂ€l gick över till att anvĂ€nda Teams dag ut och dag in, insĂ„g dessa organisationer att det fortfarande saknades nĂ„got: “De hade problem med att komma pĂ„ hur de skulle kommunicera med mĂ€nniskor i olika team: hur man kommunicerar brett, hur man kopplar samman mĂ€nniskor för att bilda dessa relationer och den dĂ€r kĂ€nslan av engagemang och tillhörighet och inkludering som gör att mĂ€nniskor investerar i sitt arbete – för om mĂ€nniskor inte bryr sig om sitt jobb spelar det ingen roll vilka verktyg vi ger dem för att göra sitt jobb. Och Ă€ven hur man driver kultur och innovation: alla de saker som verkligen Ă€r organisationens bindvĂ€v saknades under de första mĂ„naderna av pandemin.”

Och det Àr precis vad Yammer Àr till för.

Yammer Àr till för att bygga gemenskap

Medan Microsoft fortsÀtter att öka antalet personer som kan vara i ett Teams-team och vara synliga pÄ skÀrmen samtidigt i samma Teams-möte, Àr allt större team inte engagerade i det nÀra samarbete som Teams Àr designat för.

“Teams-konstruktionen Ă€r verkligen byggd för att hjĂ€lpa mĂ€nniskor att leverera arbete, och dĂ€rför Ă€r den inte lĂ€mpad för att koppla samman mĂ€nniskor pĂ„ ett lĂ€ttviktigt sĂ€tt över hela organisationen pĂ„ ett sĂ€tt som inte krĂ€ver uppmĂ€rksamhet i varje ögonblick”, sĂ€ger Holme.

“Yammers jobb Ă€r att koppla samman mĂ€nniskor över silos, att koppla ihop dem mellan team eller avdelningar eller organisatoriska divisioner, att koppla dem över hela organisationen: sĂ„ att de kan bygga gemenskaper och frĂ€mja relationer inom dem, och sĂ„ kan de, inom dessa gemenskaper, driva kultur, frĂ€mja en kĂ€nsla av inkludering och dela kunskap och idĂ©er.”

MÄste lÀsa Windows-tÀckning

Det Ă€r frestande att vilja göra allt i samma verktyg, men Microsoft varnar kunder för att se Teams som en “silverkula”, sĂ€ger Holme. “De vill tro att de kan slĂ„ pĂ„ en sak och fĂ„ den att lösa alla problem, men vi vet att sĂ„ inte Ă€r fallet. SĂ€ttet du arbetar i e-post Ă€r annorlunda Ă€n hur du arbetar i Teams, Ă€ven nĂ€r du har bĂ„da. SĂ€ttet du arbetar med textmeddelanden pĂ„ din telefon skiljer sig frĂ„n hur du arbetar med Instagram eller Facebook.”

IstĂ€llet för gigantiska Teams-möten, om du behöver ansluta 20 000 personer, kommer ett liveevenemang i Microsoft Stream med konversationen i Yammer – eller bara skapa rĂ€tt Yammer-gemenskaper – att ge en bĂ€ttre upplevelse.

Organisationer med tiotals eller hundratusentals anstĂ€llda tenderar att se vĂ€rdet av Yammer pĂ„ grund av deras skala. Holme nĂ€mner exemplet med en amerikansk “big box”-butik som anvĂ€nder Teams för förstahandsarbetare med ett team för varje butik och en kanal för varje avdelning i butiken – men som ocksĂ„ anvĂ€nder Yammer för att koppla samman mĂ€nniskorna i varje avdelning mellan butiker. “Det finns en köksgemenskap dĂ€r mĂ€nniskor kan mötas i butiker och dela kunskap, dela ny produktinformation och stĂ€lla frĂ„gor och fĂ„ svar frĂ„n experter.”

Inte ens Microsoft har alltid fĂ„tt detta rĂ€tt internt, erkĂ€nner Holme, eftersom engagemanget minskade nĂ€r man flyttade nĂ„gra stora gemenskaper frĂ„n Yammer till Teams: “För att verkligen driva öppet inkluderande engagemang mĂ„ste du ha en öppen inkluderande behĂ„llare, och du mĂ„ste ha en öppen inkluderande gemenskap.

– Hela poĂ€ngen med Teams Ă€r att samtalet Ă€r internt för medlemmarna, sĂ„ att de kan fĂ„ sitt jobb gjort. Superkraften med Yammer Ă€r att konversation Ă€r tillgĂ€nglig för medlemmar och alla andra, sĂ„ att du inte behöver vara medlem i communityn för att upptĂ€cka en riktigt intressant konversation, eller för att nĂ„gon ska ta dig in i den.”

Att skicka privata meddelanden via Yammer Àr inte lika framtrÀdande i anvÀndargrÀnssnittet (eftersom Teams Àr till för den typen av en-mot-en-chatt), men det finns fortfarande dÀr nÀr du vill chatta med nÄgon som inte Àr i samma Teams-team .

Öppna och slutna samtal

Discovery-flödet dyker upp i mobilappen (men inte med inlÀgg du redan har sett). Bild: Microsoft

Yammer Ă€r fortfarande tillgĂ€nglig som en webbsida och en mobil klientapp, men om mĂ€nniskor spenderar sin tid i Teams eller i Outlook eller SharePoint kan de komma Ă„t Yammer dĂ€r ocksĂ„. Outlook-integrationen Ă€r lĂ€ngre fram i webbklienten Ă€n i desktop-Outlook men “90 % av funktionaliteten Ă€r identisk, och vi kommer att avsluta den sista biten under de kommande mĂ„naderna”, lovar Holme.

”Konversationer som Ă€r viktiga för dig kommer direkt till dig i din inkorg; konversationen Ă„terges inbyggt i Outlook och du kan svara pĂ„ den eller gilla den dĂ€r”, tillĂ€gger han.

Yammer som du ser inuti Teams Àr samma kod, som bara körs inuti Teams. Administratörer kan fÀsta gemenskapsappen pÄ den vÀnstra skenan dÀr Teams kÀrnappar redan visas, eller fÀsta en gemenskap som en flik i ett team. I SharePoint Àr Yammer en webbdel som kan placeras pÄ en SharePoint-sida för att lÀgga till konversationer tillsammans med nyheter och blogginlÀgg och andra resurser.

Denna djupa integration kan undvika en del av förvirringen om skillnaden mellan Yammer och Teams, föreslÄr Holme, Àven om det bara kommer att hjÀlpa om man lÀgger ner tillrÀckligt med tanke pÄ att skapa rÀtt gemenskaper i rÀtt verktyg.

“NĂ€r kunderna upplever den nya Yammer och den nya community-appen i Teams, kommer den bara att finnas dĂ€r, och vi kommer att fortsĂ€tta att integrera dem Ă€nnu tĂ€tare sĂ„ att det i framtiden bara Ă€r en uppsĂ€ttning behĂ„llare och du kommer dit mĂ€nniskorna Ă€r. Personen som verkligen behöver tĂ€nka pĂ„ det Ă€r personen som skapar det utrymmet, som bestĂ€mmer om detta ska vara ett team som Ă€r en definierad grupp mĂ€nniskor med en uppsĂ€ttning verktyg för att fĂ„ jobbet gjort, eller om det hĂ€r Ă€r en gemenskap som Ă€r designad för att koppla samman mĂ€nniskor över team.”

Det nya Yammer-grĂ€nssnittet (den första appen i Microsoft 365 som helt byggs i Fluent design-systemet) Ă€r utformad för att hjĂ€lpa till med det. NĂ„gra av förĂ€ndringarna Ă€r subtila, som att byta namn pĂ„ grupper till gemenskaper för att betona vad Yammer Ă€r bra pĂ„: “Bygga gemenskap, dela kunskap och bĂ€sta praxis, engagera anstĂ€llda och engagera ledare med anstĂ€llda – företagsomfattande kommunikation”, sĂ€ger Holme.

InlÀgg kan taggas som omröstningar, berömma komplimanger kollegor eller frÄgor nÀr du skapar dem: community managers kan stÀlla in standard för varje community för att uppmuntra den typ av konversationer de vill ha i en konversation. De kan ocksÄ lyfta fram konversationer som de tror Àr anvÀndbara för gemenskapen genom att göra dem till en utvald konversation eller fÀsta dem högst upp i communityflödet (eller sÄ kan de stÀnga en konversation som inte lÀngre Àr relevant).

Videor spelas upp i en inbĂ€ddad upplevelse som drivs av Microsoft Stream. Det finns ocksĂ„ en ny uppsĂ€ttning reaktioner som anstĂ€llda kan anvĂ€nda för att göra mer Ă€n att “gilla” ett inlĂ€gg, och fler alternativ för det kommer att slĂ€ppas i framtiden.

Alla Yammer-anvĂ€ndare ansluts automatiskt till All Company-communityn. Tidigare var detta en blandning av ‘företagsomfattande vattenkylare’ och systemmeddelanden, som vem som hade skapat en ny grupp. Förutom att bli av med de bullriga tillkĂ€nnagivandena, lĂ„ter den nya Yammer-designen ocksĂ„ organisationer varumĂ€rke och byta namn pĂ„ All Company-communityt. Om du vill anvĂ€nda den som en företagskommunikationskanal kan du begrĂ€nsa vem som kan lĂ€gga upp (eftersom meddelanden i All Company genererar aviseringar till alla i organisationen i Teams, Outlook och Yammer-appen) men lĂ„ta alla svara.

De flesta kommer att börja i det nya Discovery-flödet, som drivs av Microsoft Graph och maskininlĂ€rning, som inte bara visar konversationer och gemenskaper som du redan Ă€r involverad i, utan ocksĂ„ sĂ„dana som sannolikt kommer att vara relevanta, för att sammanföra konversationer frĂ„n hela vĂ€rlden organisation. “Det Ă€r baserat pĂ„ viktiga gemenskaper i din organisation sĂ„vĂ€l som gemenskaper som du tillhör eftersom du inte behöver vara medlem i en gemenskap för att se konversationer, eftersom gemenskaper Ă€r öppna som standard. De kan vara stĂ€ngda men de Ă€r öppna som standard, sĂ€ger Holme.

Utvalda konversationer och frĂ„gor dĂ€r ett svar har flaggats som det bĂ€sta kommer sannolikt att dyka upp i ditt Discovery-flöde – om du inte redan har lĂ€st dem. Och du kan inte bara fortsĂ€tta blĂ€ddra som du kan med sociala nĂ€tverk som Twitter och Facebook.

“Den lĂ„ter dig veta nĂ€r du har sett allt du verkligen behöver se, till skillnad frĂ„n vissa lösningar för företagsengagemang,” förklarar Holme. ”Vi vill inte ha kvar dig lĂ€ngre Ă€n du behöver vara dĂ€r. VĂ„rt jobb Ă€r inte att göra det klibbigt: vĂ„rt jobb Ă€r att göra det vĂ€rdefullt.”

Yammer som en del av Microsoft 365-superteamet

Yammer-profiler Àr nu bara Microsoft 365-profiler med samma People-kortgrÀnssnitt. Bild: Microsoft

Yammer och Teams (och SharePoint) överlappar varandra: de Ă€r designade för att göra olika saker – nĂ„got Holme kallar “superkrafter” – men ocksĂ„ för att arbeta tillsammans.

“Yammers individuella superkraft Ă€r en gemenskap dĂ€r samtalet Ă€r öppet. SharePoints individuella superkraft Ă€r att skapa och hantera innehĂ„ll och skapa sammansatta rika upplevelser, baserade pĂ„ webbsidor och webbdelar, som lyfter fram experter, visar upp nyheter och blogginlĂ€gg eller för fram resurser. Superkraften i Teams Ă€r att ha ett nav för lagarbete, och vi vĂ€ver ihop alla dessa.”

En Yammer-gemenskap fĂ„r sin egen design. “Vi har tillĂ„tit dig att skapa en nĂ€rvaro för ditt samhĂ€lle med ett anpassningsbart omslagsfoto och ikon, och en informationsskena dĂ€r du kan fĂ€sta resurser.” Men den designen och de inlĂ€gg som mĂ€nniskor kan skapa för att starta konversationer, med omröstningar eller förhandsvisningar av externa lĂ€nkar, ersĂ€tter inte de rikare upplevelserna du kan skapa i SharePoint – som sedan kan integreras i Teams om det Ă€r dĂ€r folk vill anvĂ€nda dem, istĂ€llet för att gĂ„ till en intranĂ€tsajt.

Alla kunder Ă€r inte redo att dra fördel av denna integration, och det finns nĂ„gra delar som Microsoft fortfarande arbetar med. Men mĂ„let Ă€r att göra det lĂ€ttare att utnyttja alla tre tjĂ€nsterna – inte bara en gĂ„ng utan för alla olika grupper och divisioner i en organisation.

“Syftet Ă€r att göra det enkelt för kunder att distribuera en riktigt rik gemenskapsupplevelse inuti Teams – vĂ„rt nav för lagarbete – som samlar krafterna i SharePoint, för att skapa en sammansatt upplevelse och dela nyheter och innehĂ„ll, och Yammer, för att skapa ett öppet utrymme för engagemang och kunskapsdelning, allt i en enda enhetlig upplevelse som kan anvĂ€ndas som en mall i Teams, sĂ€ger Holme.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK