Bil

Ditto vill hjÀlpa dig att synkronisera kritisk data i realtid, Àven utan internetanslutning

Om splittrade databaser nÄgonsin har skapat huvudvÀrk för ditt företag, kan Ditto ha offlinesynkroniseringsverktyget du har letat efter.

Ditto LiveBild: DittoLive

För flera Är sedan förvÀrvade MongoDB databasföretaget Realm. Det fick kollegorna Adam Fish och Max Alexander att slÄ ut pÄ egen hand för att arbeta med att lösa det de sÄg som ett allvarligt problem: Hur i hela friden skapar vi databaser som Àr samarbetsvilliga, mobila och kan förbli synkroniserade Àven utan tillgÄng till internet ?

“Om jag stĂ„r bredvid dig, varför kan jag inte bara skicka data direkt till dig i stĂ€llet för att gĂ„ igenom komplexiteten pĂ„ internet?” Fish sa att det bara var halva problemet: Hur Ă€r det nĂ€r databasen sĂ„ smĂ„ningom mĂ„ste nĂ„ internet för att synkronisera?

Mer om innovation

“I slutĂ€ndan har du det hĂ€r problemet med att behöva försöka flytta data snabbt mellan tvĂ„ enheter, de kan vara enheter eller servrar,” sa Fish. Kort sagt, problemet som Fish och Alexander försökte lösa var latensproblem i realtidssamarbete. Specifikt de som hĂ€nder nĂ€r databaser blir osynkroniserade.

SER: AnstÀllningssats: Databasingenjör (TechRepublic Premium)

Ditto Ă€r resultatet av deras anstrĂ€ngningar. Ditto grundades 2018 och beskrivs pĂ„ sin webbplats som “en realtidsdatabas för mobil, webb, Internet of Things och serverappar som magiskt kan synkronisera data med eller till och med utan internet. Med kunder som Lufthasa, Japan Airlines, US Air Force, SKO Systems och mer Ă€r Ditto mer Ă€n bara en startup som driver ny “störande” teknik.

Ditto: Meshnet-teknik i aktion

Dittos teknologi Àr baserad pÄ enhet-till-enhet-synkronisering av lokalt lagrade databaser. Det fungerar genom att ansluta kamrater med samma app via Bluetooth eller lokalt Wi-Fi och gör det möjligt för dem att hÄlla en databas synkroniserad mellan dem. Om en person markerar en inventarievara som sÄld uppdateras alla andras databas direkt, sÄ (förhoppningsvis) finns det inga dubbletter av transaktioner.

Om peer-to-peer, dynamiskt nĂ€tverk lĂ„ter som meshnet-teknik för dig, Ă€r du pĂ„ rĂ€tt vĂ€g: Fish sa att Ditto absolut kan beskrivas som ett mesh-nĂ€tverk. “[Ditto can] skapa anslutningar med nĂ€rliggande enheter och sedan kan dessa enheter i sin tur skapa ytterligare anslutningar, sĂ€ger Fish.

DĂ€r Ditto skiljer sig frĂ„n meshnetprodukter och teknik Ă€r att det först och frĂ€mst Ă€r en databas. “Vi vill inte att utvecklare ska oroa sig för nĂ€tverket. Vi vill att de bara ska tĂ€nka pĂ„ data. Ingen annan [in the mesh networking space] hade verkligen tittat pĂ„ det utifrĂ„n det tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet, sa Fish.

Ditto tar itu med Bluetooth-sĂ€kerhetsproblem genom att designa certifikat direkt i trafiken. “VĂ„ra sĂ€kerhetssystem vet vilka enheter som Ă€r vilka, och sedan skapar de en krypterad anslutning över vilket system de Ă€n anvĂ€nder.”

En överraskande mÀngd anvÀndningsfall

Fish sa att Ditto fyller ett tomrum som mÄnga kunskapsarbetare inte tÀnker pÄ eftersom sjÀlva karaktÀren av deras jobb placerar dem framför en dator dÀr all teknik de behöver Àr tillgÀnglig i en miljö som Àr designad för den tillgÀnglighetsnivÄn. Det Àr dock inte alla som har den typen av arbetssituation.

“Om du arbetar i en fabrik, i ett flygbolag, pĂ„ ett liveevenemang, en restaurang eller nĂ„gon liknande situation, har du inte samma teknik till hands [as a stationary worker]. Jag kokar upp alla dessa applikationer och anvĂ€nder case till att ge frontlinjearbetare de verktyg som vi tar för givna nĂ€r vi sitter vid ett skrivbord, sĂ€ger Fish.

En av de tidigaste anvÀndare av Ditto har varit flygbolag som JAL och Lufthansa, som har integrerat Ditto-teknik i sina kundapplikationer och back-end-mjukvara. FlygvÀrdinnor kan via en Ditto-aktiverad app se nÀr en passagerare har bestÀllt en drink eller mÄltid, var de sitter, och uppdaterar omedelbart alla Ditto-aktiverade enheter för att Äterspegla att en passagerare bestÀllt vad de Àn valde.

SER: Tekniska projekt för IT-ledare: Hur man bygger ett hemlabb, automatiserar ditt hem, installerar Node-RED och mer (gratis PDF) (TechRepublic)

Även inom flygbranschen nĂ€mnde Fish bagagehanterare och andra markpersonal som ofta rör sig in och ut frĂ„n omrĂ„den med Wi-Fi eller mobiltĂ€ckning och ofta hanterar utrustning inne i flygplanens magar, vilket gör mycket för att blockera datasignaler.

PÄ samma sÀtt har kryssningsrederier arbetat med Ditto för att integrera sin teknik ocksÄ. Fish berÀttade för mig om ett företag som anvÀnder Android-enheter för att spÄra nÀr besÀttning och passagerare kommer ombord eller lÀmnar fartyget, och till och med spÄra dem nÀr de vandrar i hamnar. Allt som krÀvs Àr att en enskild Ditto-anvÀndare kopplas till en kedja av andra anvÀndare, hela vÀgen tillbaka till fartyget, vilket kan hÄlla uppdaterade Àndringar synkroniserade med lokalt lagrade databaser, tillbaka till fartygets ombord datacenter och vidare till en molnbaserad server om och nÀr den har en anslutning.

Det Àr inte svÄrt att tÀnka pÄ andra anvÀndningsfall, heller: Restauranger, maskinverkstÀder, löpande band, fraktlager eller andra företag med snabbt skiftande lager, mÀnniskor eller tillgÄngar skulle lÀtt kunna anvÀnda Ditto.

Ditto Àr ocksÄ flexibel att programmera och stöder JavaScript, Swift, Kotlin, C# och andra sprÄk. Det betyder att den Àr funktionell ur lÄdan, men kan ocksÄ anpassas för sÀrskilda organisationer. De som Àr intresserade av att prova en Ditto-demo kan ladda ner dess iOS- eller Android-klientappar, sÄvÀl som demos av programvara för inventering, underhÄll och flygplanering som hanteras med Ditto-teknologi.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK