Bil

Det bÀsta AirTag-alternativet för Android

Ă€pple airtags i gröntÄpple

Apple AirTags erbjuder ett enkelt och billigt sÀtt att spÄra massor av vardagliga föremÄl. Det enda problemet Àr att de Àr lÄsta till Apple-produkter. Android-anvÀndare har flera alternativ, men det finns ett som stÄr över resten.

Dessa enkla Bluetooth-aktiverade enheter kan kopplas till saker och du kan spÄra deras plats med en app. Android-anvÀndare kan missa den enkla systemnivÄintegreringen av AirTags pÄ iPhone, men de Àr inte utan alternativ.

Det bÀsta: Tile Mate

kakelkompisBricka

Tile Àr utan tvekan det namn de flesta tÀnker pÄ nÀr det kommer till Bluetooth-spÄrare, och det Àr av goda skÀl. Företaget har funnits ett tag och det erbjuder flera olika modeller att vÀlja mellan. Den vi tror Àr bÀst för de flesta Àr Tile Mate.

Liksom AirTags anvÀnder Tile Mate Bluetooth Low Energy (LE) för att ansluta till din Android-telefon eller surfplatta. RÀckvidden för Tile Mate annonseras som 200 fot, men du kommer förmodligen att fÄ nÄgot mindre i den verkliga vÀrlden. Det Àr fortfarande riktigt bra och borde rÀcka för de flesta situationer.

Vad hĂ€nder om du inte Ă€r inom det omrĂ„det? Tile-appen visar dig var spĂ„raren befann sig nĂ€r den senast anslöts. Om det inte rĂ€cker kan du markera det som “förlorat” i appen och crowdsource andra Tile-anvĂ€ndare för att hjĂ€lpa dig hitta det.

Äldre Tile-modeller var i huvudsak engĂ„ngsbruk eftersom batterierna inte kunde bytas ut, men det Ă€r inte lĂ€ngre fallet. Tile Mate anvĂ€nder ett standard CR1632 litiumbatteri som enkelt och billigt kan bytas ut sjĂ€lv.

kakelkompis pÄ vÀskaBricka

Tile Mate Àr nÄgot större Àn en Apple AirTag, men den har ett nyckelringhÄl sÄ att du inte behöver nÄgra extra tillbehör för att fÀsta den pÄ nÄgot. TyvÀrr Àr Tile Mate endast tillgÀnglig i vitt, men det finns tredjepartsfodral tillgÀngliga.

För $3 per mĂ„nad kan du prenumerera pĂ„ “Tile Premium” för nĂ„gra ytterligare funktioner. Dessa inkluderar gratis batteribyten (ett 5-pack kostar bara cirka $6), en lĂ€ngre garanti (upp frĂ„n 1 till 3 Ă„r), 30-dagars platshistorik, obegrĂ€nsad platsdelning, fler varningsalternativ och textstöd.

Sammantaget Àr Tile Mate en mycket solid motsvarighet till AirTags, och den har flexibiliteten att arbeta med mer Àn bara Apple-produkter. Tile Mate kostar $24,99 för en eller $47,99 för ett tvÄpack. Det Àr $5 mindre Àn AirTag.

BÀst för Android

HedersomnÀmnande: Chipolo ONE

chipolo enChipolo

Tile har ett gott rykte, flera olika produkter att vÀlja mellan och ett stort nÀtverk av anvÀndare. Men om du av nÄgon anledning inte vill gÄ den vÀgen Àr Chipolo One ett annat bra alternativ.

Chipolo One erbjuder alla samma funktioner som Tile Mate för samma pris. Den Àr rund istÀllet för fyrkantig, men lika stor och har ett nyckelringhÄl ocksÄ. Chipolo erbjuder ett bra urval av fÀrgval, vilket Àr en bonus.

Chipolo annonserar samma 200 fot Bluetooth-rÀckvidd som Tile Mate, men du bör förvÀnta dig att fÄ mindre Àn sÄ ocksÄ. CR2032-batterierna Àr ocksÄ utbytbara och mycket prisvÀrda pÄ Amazon.

Den enda fördelen du fÄr med Chipolo One över alla Tile tracker Àr varningar nÀr du Àr utanför rÀckhÄll. Du mÄste betala för Premium-prenumerationen för att fÄ den funktionen med Tile. Vi tror inte att det rÀcker för att vÀlja Chipolo One, men ditt anvÀndningsfall kan variera.

Generellt sett Àr Chipolo One en helt ok Bluetooth-spÄrare, men det Àr svÄrt att slÄ Tiles stora anvÀndarbas nÀr du behöver hjÀlp med att hitta nÄgot.

Hur Àr det med Samsung Galaxy SmartTags?

Om du Àr en Android-anvÀndare med en Samsung Galaxy-enhet kan du vara intresserad av Samsungs egen Bluetooth-spÄrare. TyvÀrr har företagets Galaxy SmartTags inte mÄnga fördelar.

Även om de har liknande funktionalitet som AirTags och Tiles, och Ă€r prissatta, Ă€r Galaxy SmartTags mycket begrĂ€nsade. För det första fungerar de bara med Samsung-enheter, inte ens andra Android-enheter. De saknar ocksĂ„ nĂ„gra av sensorerna som finns i plattan.

Om du inte fÄr en Galaxy SmartTag gratis nÀr du köper en Samsung-telefon, tror vi att du har det mycket bÀttre med Tile Mate eller Chipolo One.

Endast Samsung

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK