Blogg

Det amerikanska flygvapnets F-35-flotta pÄ grund! HÀr Àr en stor anledning till varför

Det amerikanska flygvapnet har stoppat sin flotta av F-35-jets tillfÀlligt, med hÀnvisning till en potentiellt felaktig komponent i utkastarsÀtet som kan Àventyra piloter i en nödsituation.

De USA Flygvapnet har grundstött sin flotta av F-35-jets tillfÀlligt, med hÀnvisning till en potentiellt felaktig komponent i utkastarsÀtet som kan Àventyra piloter i en nödsituation, en oro som ocksÄ har jordat andra typer av militÀra plan som anvÀnds i trÀning.

Problemet handlar om de explosiva patronerna inuti utkastarsĂ€ten som hjĂ€lper till att driva sĂ€tet – och piloten – frĂ„n planet under en nödsituationsa Alexi Worley, taleskvinna för flygvapnets Air Combat Command, i ett uttalande pĂ„ fredagen.

De drabbade flygplanen har utkastsstolar tillverkade av Martin-Baker Aircraft Company Ltd., sade Worley.

“Den 19 juli inledde vi ett tekniskt direktiv för tidsefterlevnad för att inspektera alla patroner pĂ„ utkastarsĂ€tet inom 90 dagar”, sa Worley i uttalandet. “Av ett överflöd av försiktighet,” sa hon att Air Combat Command-enheter “kommer att utföra ett uppehĂ„ll den 29 juli för att pĂ„skynda inspektionsprocessen. Baserat pĂ„ data som samlats in frĂ„n dessa inspektioner kommer ACC att bestĂ€mma sig för att Ă„teruppta verksamheten.”

Det Àr den senaste utvecklingen i en oro över flygplan som har utkastarstolarna. Flygvapnet beslutade pÄ torsdagen att grundsÀtta nÀstan 300 trÀningsflygplan i frÄgan. Marinen och marinkÄren har ocksÄ stÀllt nÄgra av sina flygplan med fasta vingar. Grundstötningarna rapporterades tidigare av Breaking Defense och Air Force Times.

Endast flygplan utrustade med patroner “inom ett begrĂ€nsat antal partinummer pĂ„verkas”, sade marinen i ett uttalande denna vecka. Patronerna kommer att bytas ut vid flygplanets tilldelade skvadron och flygplanet kommer att inspekteras innan nĂ€sta flygning, sa tjĂ€nsten.

Men Steve Roberts, Martin-Bakers chef för företag utveckling, sade i ett e-postmeddelande att endast F-35 var pÄverkade.

En “avvikelse” upptĂ€cktes med ett av Seat Cartridge Actuated Devices (CAD) i F-35-sĂ€tet i april vid Hill Air Force Base, sa Roberts, och “detta spĂ„rades snabbt tillbaka till en lucka i tillverkningsprocessen som Ă„tgĂ€rdades och Ă€ndrades.”

“Utanför F-35 har inte en enda anomali upptĂ€ckts över hela vĂ€rlden som ett resultat av den rĂ€ttsmedicinska undersökningen som fortsĂ€tter i takt”, sa Roberts.

Hittills har 820 F-35 byggda av Lockheed Martin Corp. levererats över hela vÀrlden av potentiella 3 000 för USA och partnerlÀnder. Flygvapnet Àr den största F-35-kunden, med 348 av sina planerade 1 763 plan nu i sitt lager.

Efter Är av samtal Pentagon meddelade tidigare denna mÄnad att de nÄtt en preliminÀr överenskommelse med Lockheed om nÀsta treÄrskontrakt för ytterligare 375 av de avancerade jaktplanen. Det kontraktet kan vara vÀrt cirka 30 miljarder dollar, enligt en försvarstjÀnsteman som Àr bekant med förhandlingarna.

Government Accountability Office sade tidigare i Är att beredskapsnivÄerna för F-35 för flygvapnet, marinen och marinkÄren har förbÀttrats sedan 2019 men fortfarande inte uppnÄr programmÄlen.

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK