Blogg

Den hÀr nya telefonen Àr sÄ bra för spel att jag kÀnner att jag Àr otrogen

Jag har precis testat klart Xiaomi Black Shark 5 Pro – mer exakt, jag har spelat klart spel pĂ„ den nonstop, men eftersom det Ă€r en speltelefon Jag tror att det Ă€r ett acceptabelt sĂ€tt att testa det – och det var en svĂ„r uppgift att lĂ€gga ifrĂ„n sig det.

Handenheten Ă€r utmĂ€rkt för spel – den har en kraftfull processor och snygg skĂ€rm, men min favoritaspekt Ă€r de fysiska triggarna, som du kan mappa till funktioner i ett spel. Det betyder att nĂ€r du trycker pĂ„ dessa kantmonterade knappar tror telefonen att du trycker pĂ„ ett visst omrĂ„de pĂ„ skĂ€rmen – sĂ„ i ett skjutspel kan du mappa en till siktknappen och en annan till skjutknappen, vilket gör det snabbare att tryck pĂ„ bĂ„da.

Faktum Ă€r att Black Shark 5:s triggers var sĂ„ anvĂ€ndbara att det kĂ€ndes orĂ€ttvist att spela onlinetĂ€vlingar – ett faktum som den senaste lanseringen av Apex Legends mobil rammade hem.

Telefonutlösare

Fysiska triggers Ă€r inte precis nytt för Android-telefoner, och sedan nĂ„gra Ă„r tillbaka har jag testat spelmobiler som Lenovo Legion telefonduell och Nubia Red Magic 6 har skryt med haptiska sĂ„dana – det betyder att du knackar pĂ„ en plats pĂ„ kanten av enheten och fingret lyfts upp.

Black Shark 5 Pro har dock den bÀsta versionen av detta som jag har provat (jag bör pÄpeka att Black Shark 4 Pro och Poco F4 GT anvÀnd den ocksÄ, Àven om jag inte testade dem).

Triggarna sticker ut fysiskt, sĂ„ du fĂ„r ett tillfredsstĂ€llande “klick” nĂ€r du trycker ner dem – det betyder att du vet exakt hur mycket kraft du ska anvĂ€nda för att trycka pĂ„ dem, och vet nĂ€r din beröring har plockats upp. Det Ă€r den nĂ€rmaste kĂ€nslan jag har haft att anvĂ€nda en spelkontroll nĂ€r jag testade en telefon.

Men det Ă€r problemet – jag Ă€r den enda som anvĂ€nder dessa triggers.

En hÄrdvarushow

Den mobila spelvĂ€rlden Ă€r otroligt mĂ„ngsidig nĂ€r det gĂ€ller hĂ„rdvara – du kan spela i ett lag tillsammans med mĂ€nniskor som anvĂ€nder toppmodellen Samsung Galaxy S22 Ultraeller en lĂ„gpristelefon frĂ„n Motorola, och du vet aldrig.

För det mesta hanterar spelutvecklare denna avvikelse och gör titlar sĂ„ tillgĂ€ngliga som möjligt, sĂ„ att ha en svag mobil Ă€r inte ett hinder. Men Ă€ndĂ„ kan skĂ€rmkvalitet och uppdateringsfrekvens göra skillnad – och för triggers Ă€r detta sĂ€rskilt sant.

Xiaomi Black Shark 5 Pro

(Bildkredit: Future)

Det Ă€r svĂ„rt att förneka att triggers ger dig fördelen nĂ€r du spelar online shooters. Eftersom du vanligtvis anvĂ€nder samma tumme för rörelse och för att skjuta, för att attackera nĂ„gon, mĂ„ste du stoppa rörelsen, flytta tummen, hitta avfyrningsknappen och trycka pĂ„ den – detta kan vara en tidskrĂ€vande process. Du kan röra dig och skjuta, men det Ă€r krĂ„ngligt.

Triggers klipper bort den processen – du hĂ„ller helt enkelt pekfingret pĂ„ telefonens ram, och nĂ€r du behöver fotografera trycker du bara ner siffran lite – det Ă€r otroligt enkelt.

Medan din motstĂ„ndare tillbringar tiden med att strĂ€cka sig efter “skjut”-knappen, lyfter ditt finger redan frĂ„n den efter att ha sprĂ€ngt dem.

Apex Legends kom vid en dĂ„lig tidpunkt…

Jag hade sett fram emot Apex Legends Mobile ett tag, men lanseringen kom samtidigt som Black Shark 5 Pro dök upp vid min dörr – och jag har precis beskrivit hur stor fördel den hĂ€r telefonen gav mig.

Black Shark gjorde det för lÀtt att hantera frenetiska strider, nÀr massor av olika lag konvergerar pÄ samma punkt samtidigt. Jag behövde inte spela taktiskt som alla andra, eftersom mina förbÀttrade svarstider gjorde mig dödlig.

NĂ€r jag kollar min statistik nu Ă€r min genomsnittliga skada per match över 2 000, medan min KD-kvot Ă€r över 35 – pĂ„ de nio matcherna jag har spelat har jag vunnit sju av dem.

Och jag borde förtydliga att jag inte skryter – jag Ă€r bara medelmĂ„ttig i matcher för det mesta. Men den hĂ€r hĂ„rdvaran gav mig en sĂ„dan fördel att den höjde mig frĂ„n “omöjlig att skilja frĂ„n en bot” till “vanlig MVP”.

Är detta fusk? Tja, det beror pĂ„ din definition – jag hackar inte bokstavligen spelet, som mĂ„nga mĂ€nniskor gör pĂ„ dessa online shooters, men jag anvĂ€nder verktyg som inte alla spelare har tillgĂ„ng till.

Som tur Ă€r behöver jag inte sitta pĂ„ detta moraliska problem lĂ€nge – jag testar redan en annan telefon utan triggers – men det Ă€r definitivt nĂ„got att tĂ€nka pĂ„ om du funderar pĂ„ att köpa Black Shark eller en liknande enhet.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK