Bil

De snabbaste sÀtten att söka pÄ webben i Chrome

Chrome logotyp.

Att söka pÄ webben Àr en av de vanligaste sakerna mÀnniskor gör i webblÀsare. Oavsett om du anvÀnder Google, Bing eller DuckDuckGo finns det saker du vill hitta. Vi visar dig de snabbaste sÀtten att göra det i Chrome.

Det finns nÄgra sÀtt att göra webbsökningar i Chrome utan den trÄkiga processen att gÄ direkt till sökmotorns webbplats. Vissa av dessa metoder fungerar bara med Google, men andra fungerar med vilken sökmotor du kan vÀlja.

RELATERAD: Hur man Àndrar standardsökmotorn pÄ Chrome

Sök frÄn adressfÀltet

Sök frÄn adressfÀltet.

LĂ„t oss börja med en du kanske redan kĂ€nner till. Chromes adressfĂ€lt – adressfĂ€ltet högst upp pĂ„ skĂ€rmen – fungerar ocksĂ„ som ett sökfĂ€lt. Börja bara skriva in den sĂ„ kommer du att se resultat frĂ„n din historik. Du kan ocksĂ„ bara skriva in lite text och trycka pĂ„ Enter för att fĂ„ fram en sökning i standardsökmotorn. LĂ€tt som en plĂ€tt.

Sök inuti webbplatser frÄn adressfÀltet

AnvÀnda ett anpassat sökord i Google Chrome.

Det andra coola du kan göra med adressfÀltet Àr att söka direkt pÄ en webbplats utan att först gÄ till webbplatsen eller specifikt nÀmna webbplatsens namn i dina söktermer.

IstĂ€llet för att söka efter “howtogeek google chrome” för att hitta en artikel pĂ„ vĂ„r webbplats, kan du göra en sökning pĂ„ How-To Geek direkt frĂ„n adressfĂ€ltet. Detta Ă€r faktiskt vĂ€rre med i stort sett vilken webbplats du vill. Det sparar dig ett steg att besöka sökmotorns webbplats nĂ€r du redan kĂ€nner till webbplatsen du vill hitta.

RELATERAD: Hur man fixar och anvÀnder anpassade sökord i Google Chrome

Högerklicka för att söka i markerad text

Ett annat bra litet tidsbesparande knep Àr att starta en sökning bara genom att markera texten. Detta fungerar med vilken sökmotor du Àn har valt att anvÀnda i Chrome.

Allt du behöver göra Ă€r att markera lite text och sedan högerklicka och vĂ€lja “Sök [provider] för [text].” En ny flik öppnas med en förifylld sökning efter den markerade texten. En supersnabb genvĂ€g för att leta upp saker.

Högerklicka för att söka liknande bilder

Sök pÄ Google efter bilder.

Vad hÀnder om du inte försöker söka efter text? Det finns snabba sÀtt att söka efter bilder ocksÄ, men den hÀr Àr beroende av att anvÀnda Google eller Bing som din sökmotor.

Precis som att markera text kan du högerklicka pĂ„ valfri bild i Chrome och hitta en genvĂ€g till “Sök bild med Google Lens” eller “Sök Bing efter bild.” I fallet med Google Lens öppnas ett sidofĂ€lt med vissa visuella matchningar och annan information.

RELATERAD: Hur man löser matematiska problem med Google Lens


Med dessa knep i hand kommer du att veva igenom Google-sökningarna. Jag tycker att tricket med högerklicka för att söka markerad text Àr sÀrskilt praktiskt. Ibland ser man nÄgot man bara vill veta mer om.

RELATERAD: Hur du lösenordsskyddar din Google sökhistorik

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK