Gardets

De obekvĂ€ma bekvĂ€mligheterna med “Stranger Things”

Monitorn Àr a veckokolumn Àgnas Ät allt som hÀnder i kulturens WIRED-vÀrld, frÄn filmer till memes, TV till Twitter.

Djupt in i avsnitt 7 av Stranger Things‘ fjĂ€rde sĂ€songen slĂ€pper Dustin ett mycket bra skĂ€mt. Han, Lucas och Max Ă€r vid kanten av Lovers’ Lake och tittar ut medan deras vĂ€nner söker efter vad de tror kan vara en undervattensportal till Upside Down. NĂ€r han ser dem leta, inser han att denna nya passage till underjorden kan ha ett vĂ€ldigt roligt namn: Watergate.

Denna nuvarande sĂ€song av Stranger Things utspelar sig vĂ„ren 1986, ett dussin Ă„r efter skandalen som tog ner Richard Nixons presidentpost. NĂ„gra av Dustins vĂ€nner – de Ă€ldre, mestadels – fĂ„r hans munkavle. Andra reagerar bara obekvĂ€mt. Men nĂ€r man ser det 2022, medan kongressens utfrĂ„gningar om upproret den 6 januari utspelar sig pĂ„ en annan kanal, Ă€r det svĂ„rt att inte vilja gĂ„ tillbaka till en tid dĂ„ ett inbrott i den demokratiska nationella kommittĂ©ns högkvarter i Washington, DC verkade som det. skulle vara det mest pinsamma att nĂ„gonsin avsluta en amerikansk presidentperiod. Att vara snĂ€ll och spola tillbaka.

Det har redan skrivits mycket om hur nostalgi Ă€r Stranger Things‘hemlig sĂ„s. Det Ă€r sant att en del av dess fandom bestĂ„r av Gen Xers och millennials som fortfarande minns en tid dĂ„ nĂ„gon uppriktigt kunde frĂ„ga “Vad Ă€r internet?” MĂ€nniskor som saknar Clear Pepsi och Polishögskolan och spĂ€rrbarndomar tillbringade pĂ„ rullbanor.

Och medan du tittar Stranger Things trycker nu fortfarande pÄ samma nostalgiknappar, den slÄr ocksÄ nÄgra fler. Den kan innehÄlla referenser till Nintendo och Mardröm pÄ Elm Street (och en cameo frÄn Freddy sjÀlv, Robert Englund), men en av dess frÀmsta underliggande intriger Àr den sataniska paniken och rÀdslan för att Dungeons & Dragons skulle leda barn till nekromanti. Det handlar ocksÄ Äterigen om djupt rotade rÀdslor frÄn kalla krigets tid för rysk inblandning i det amerikanska livet. Och 2022, nÀr Ryssland invaderar Ukraina och utfrÄgningarna den 6 januari tar över etern pÄ ungefÀr samma sÀtt som Watergate-förhören gjorde 1973, att tÀnka pÄ en tid dÄ D&D var ett mer frekvent PTA-Àmne Àn aktiva skytteövningar ger en mycket obekvÀm kÀnsla av komfort. Och sÄ tittar vi.

En del av detta hĂ€rrör dock frĂ„n historiska detaljer som Stranger Things har valt att glömma 1980-talet. Det nĂ€mns inget om AIDS-krisen, ingen diskussion om de olyckliga effekterna av kriget mot droger (Ă€ven om det finns en “Just Say No”-affisch tydligt synlig vid ett tillfĂ€lle). Ingen pratar om Iran-Contra-affĂ€ren, Ă€ven om Towerkommissionen inte började förrĂ€n senare 1986, sĂ„ det kan bli aktuellt. Det mesta av hĂ€ndelserna hĂ€rrör frĂ„n hĂ€ndelser i de annars idylliska förorterna Hawkins, Indiana. Vecna ​​kanske dödar tonĂ„ringar, men annars kĂ€nns omvĂ€rldens bekymmer som avlĂ€gsna minnen. Stranger Things behöver inte inkludera dessa hĂ€ndelser, men deras frĂ„nvaro hjĂ€lper till med eskapismen.

Och sĂ„ Ă€r det Kate Bush. IkonoklastsĂ„ngaren/goth-föregĂ„ngarens lĂ„t “Running Up That Hill” har en framtrĂ€dande plats i den aktuella sĂ€songen, och som ett resultat har den toppat listorna 37 Ă„r efter att den slĂ€pptes. Vissa har förklarat en Bush-renĂ€ssans. Det Ă€r tydligen en lĂ„t om att fĂ„ gĂ„ i nĂ„gon annans skor, men i programmet hjĂ€lper den ett ungt barn (jag kommer inte att sĂ€ga vilket, eftersom spoilers) slĂ„ss mot vĂ€rldens ondska. BĂ„da, för att lĂ„na en fras frĂ„n lĂ„ten, Ă€r vĂ€rda att göra en deal för. Som ovan sĂ„ nedan.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK