Bil

De bÀsta tv-programmen pÄ Netflix 2021

Netflix webbplats pÄ en bÀrbar datorsitthiphong/Shutterstock.com

Med sÄ mycket bra innehÄll tillgÀngligt kan det vara skrÀmmande att hitta de bÀsta programmen pÄ Netflix. HÀr Àr 10 fantastiska TV-program, inklusive Netflix-original och förvÀrvade serier, som Àr vÀrda din tid och uppmÀrksamhet att streama.

RELATERAD: De 10 bÀsta filmerna pÄ Netflix 2022

Galen ex-flickvÀn

Spela filmen

Den multibegÄvade Rachel Bloom Àr blÀndande i alla aspekter av Galen ex-flickvÀnsom hon var med och skapade och spelar huvudrollen i. Bloom har ocksÄ skrivit de flesta av lÄtarna i denna musikaliska dramatik, som innehÄller flera originalnummer i varje avsnitt.

Rebecca Bunch (Bloom) Àr en kvinna i kris som följer sin ex-pojkvÀn över hela landet i ett missriktat försök att starta om sitt liv. Showen berÀttar om Rebeccas resa mot ett hÀlsosammare mentalt tillstÄnd via massor av medryckande, roliga, sorgliga, sprudlande och oförglömliga lÄtar.

KÀra vita mÀnniskor

Spela filmen

Justin Simien anpassar sin film frÄn 2014 KÀra vita mÀnniskor i den hÀr serien som utspelar sig pÄ ett elituniversitetscampus, dÀr fÀrgade studenter kÀmpar för att hitta en plats inom den vitdominerade institutionen. Simien tar itu med allvarliga frÄgor om ras och klass, men han inkluderar ocksÄ massor av humor och tar ett satiriskt förhÄllningssÀtt till den systemiska rasism som hans karaktÀrer möter.

Att expandera frÄn en lÄngfilm till en serie gör det ocksÄ möjligt för Simien att fokusera mer pÄ karaktÀrsutveckling och att bredda utbudet av perspektiv, genom att avbilda fler nyanser inom fÀrggemenskaperna pÄ campus.

GLÖD

Spela filmen

En hyllning till 1980-talets professionella brottningsliga, kĂ€nd som Gorgeous Ladies of Wrestling, GLÖD tar en fiktiv instĂ€llning till de verkliga personligheter som Ă€r involverade. Dessa damer finner egenmakt och konstnĂ€rlig tillfredsstĂ€llelse i att skapa överdrivna karaktĂ€rer för brottningsmatcher medan de fortfarande stĂ„r inför sexismen i sin tid. Skaparna replikerar kĂ€rleksfullt den hĂ€rliga osten frĂ„n 80-talets professionella brottning samtidigt som de alltid behandlar sina karaktĂ€rer med respekt och gott humör.

Det bra stÀllet

Spela filmen

Det som börjar som en sitcom om en missanpassad som av misstag slÀpps in i himlen förvandlas till en lustigt djup meditation över tillvaron. I Det bra stÀlletEleanor Shellstrop (Kristen Bell) upptÀcker att hon kan vara i fel efterlivet innan hon tar reda pÄ mycket mer om universums godtyckliga natur.

Tillsammans med Michael (Ted Danson), en övernaturlig varelse som Àr fascinerad av mÀnniskor, stÀller Eleanor och hennes vÀnner omvÀxlande djupa och fÄniga frÄgor om moral och dödlighet och fÄr lika löjliga och djupgÄende svar.

Jane the Virgin

Spela filmen

Baserad pÄ en venezuelansk telenovela, Jane the Virgin innehÄller alla besynnerliga vÀndningar i den genren tillsammans med en mer kÀnslig, grundad instÀllning till dess karaktÀrer. Gina Rodriguez spelar huvudrollen, som blir gravid tack vare ett lÀkares misstag med en insemination.

Men showen handlar om mycket mer Àn den första, lÄngsökta upplÀgget med fokus pÄ Janes arbetarfamilj och hennes romanser med hotellmagnaten Rafael (Justin Baldoni) och jordnÀra polisen Michael (Brett Dier). Skaparen Jennie Snyder Urman ger humor och hjÀrta till vad som bara kunde ha varit en tecknad sÄpopera.

Orange Àr det nya svarta

Spela filmen

En av Netflix tidigaste originalserier, Orange Àr det nya svarta anpassar Piper Kermans facklitteratur om hennes upplevelser i ett kvinnofÀngelse med minimisÀkerhet. Men showen expanderar lÄngt bortom sin version av Piper (spelad av Taylor Schilling).

RELATERAD: De bÀsta original-TV-programmen frÄn Netflix 2021

Via tillbakablickar frÄn flera perspektiv utforskar skaparen Jenji Kohan livet för dussintals kvinnor frÄn olika bakgrunder, som alla har hamnat i fÀngelse av olika anledningar och med olika framtidsutsikter. Resultatet Àr ett vidstrÀckt, mÄngfacetterat drama, allt inom vÀggarna i ett federalt fÀngelse.

Rysk docka

Spela filmen

Natasha Lyonne var med och skapade och spelar huvudrollen i smart time-loop-dramedi Rysk docka, om en mjukvaruingenjör som fastnade för att Äteruppleva en enda dag (som rÄkar vara hennes födelsedag) om och om igen. Lyonne och hennes medarbetare hittar roliga nya sÀtt att nÀrma sig tidsloopgenren, och balanserar sardonisk komedi med existentiella funderingar och ett mysterium som byggs upp under den första sÀsongen.

Lyonnes Nadia konfronterar sina problem och fÄr en bÀttre förstÄelse för sina relationer, Àven om ingen i hennes nÀrhet kan se den kÀnslomÀssiga tillvÀxten.

Star Trek: The Next Generation

Spela filmen

Originalet Star Trek avbröts efter bara tre sĂ€songer, men dess vĂ€xande, hĂ€ngivna fanbas gjorde det möjligt för skaparen Gene Roddenberry att Ă„tervĂ€nda till Starfleet med Star Trek: The Next Generation. Ännu mer Ă€n originalserien, NĂ€sta generation cementerad Star Trek som en varaktig franchise, med sju sĂ€songer av Ă€ventyr för den nya besĂ€ttningen pĂ„ rymdskeppet Enterprise, ledd av kapten Jean-Luc Picard (Patrick Stewart).

Roddenberry och efterföljande skapare utökar Star Trek universum av frÀmmande civilisationer och konstiga fenomen samtidigt som man hÄller sig till den ursprungliga andan av utforskning och upptÀckt.

Skymningszonen

Spela filmen

Visst, Netflix har sin populĂ€ra originalserie Svart spegelmen ingenting kan röra Rod Serlings banbrytande sci-fi-antologi. Skymningszonen producerade dussintals klassiska fristĂ„ende berĂ€ttelser under sin femsĂ€songsupplaga, frĂ„n “To Serve Man” till “Nightmare at 20 000 Feet” till “Time Enough at Last” och mĂ„nga fler. Skymningszonen pĂ„verkat Ă„rtionden av sci-fi-, skrĂ€ck- och fantasyskapare, och dess berĂ€ttelser Ă€r fortfarande fĂ€ngslande och överraskande.

Okrossbara Kimmy Schmidt

Spela filmen

FrÄn skaparna Tina Fey och Robert Carlock, komedi Okrossbara Kimmy Schmidt spelar Ellie Kemper som titelkaraktÀren, som kommer fram efter att ha hÄllits fÄngen av en domedagskult i 15 Är. Den naiva Kimmy mÄste anpassa sig till livet i den verkliga vÀrlden, eller Ätminstone i den funhouse-version av New York City som showen skapar. Fey och Carlock hanterar Kimmys trauma effektivt samtidigt som de hÄller showen fÄnig och rolig, full av bikaraktÀrer med lika mycket konstigt kÀnslomÀssigt bagage som Kimmy sjÀlv.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK