Bil

De bÀsta PS5 SSD:erna frÄn 2022

Playstation 5 och kontroller pÄ glasbordMohsen Vaziri/Shutterstock.com

Uppdatering, 4/8/22: Vi har granskat vÄra rekommendationer och har ersatt vÄr bÀsta budgetrekommendation med Corsair MP600 PRO LPX.

Vad du ska leta efter i en PS5 SSD 2022

Inte alla SSD Àr kompatibla med PS5, och alla lagringsalternativ du vÀljer för att ha en specifik lista med egenskaper som fungerar inuti Sony-konsolen. Detta kan vara förvirrande om du Àr ny pÄ SSD och aldrig har behövt köpa en eller installera en sjÀlv.

Chansen Àr stor att du anvÀnder en telefon eller dator som anvÀnder en SSD, eller solid-state-enhet, för höghastighetslagring och övergripande prestanda. PS5 Àr inte annorlunda med sin inbyggda 1TB SSD. Problemet Àr att SSD-enheter i allmÀnhet kommer i mindre kapacitet Àn hÄrddiskar. I kombination med den ökande storleken pÄ videospel (vissa nÄr över 100 GB i storlek), mÄste du antingen vara noggrann med vad du installerar eller spara dig sjÀlv huvudvÀrken och skaffa en expansions-SDD.

Sony bryter ner vad man förvÀntar sig av din SSD pÄ företagets supportsida. De flesta av dessa specifikationer Àr svÄra att missa nÀr man köper en SSD, som grÀnssnittet och sockeltypen. Men det Àr SSD:ns hastighet och storlek dÀr det blir knepigt.

PS5 krÀver en intern SSD för att ha en lÀshastighet pÄ 5 550 MB/s eller högre. De mÄste ocksÄ vara minst 25 mm breda och 11,25 mm tjocka sÄ att de faktiskt fÄr plats i konsolen. Slutligen behöver din SSD en kylflÀns kopplad till den för att klara de höga temperaturerna i PS5:s skal.

HĂ€r Ă€r problemet: inte alla SSD kommer med en kylflĂ€ns. Att köpa och installera kylflĂ€nsar pĂ„ egen hand Ă€r möjligt, men det Ă€r en barriĂ€r som mĂ„nga inte kommer att vara intresserade av att övervinna med tanke pĂ„ de snĂ€va utrymmeskraven. Det Ă€r dĂ€rför alla SSD-enheter nedan kommer med kylflĂ€nsar – se bara till att du köper rĂ€tt version av vĂ„ra rekommendationer och du Ă€r bra!

Som med de flesta SSD-enheter, sÀrskilt M.2-enheter, bör du leta efter snabba, ihÄllande lÀs- och skrivhastigheter runt 5 500 MB/s till 7 000 MB/s. Detta leder till att vissa spel laddas in i grafiken snabbare, som titlar i öppen vÀrld. Det betyder ocksÄ att uppstart av spel och appar kommer att gÄ snabbare, för att inte tala om de högre överföringshastigheterna.

SSD:er mÀter slumpmÀssiga lÀs- och skrivhastigheter, som i spel dyker upp oftare Àn ihÄllande. Dessa kallas input/output operations per second, eller IOPS. Generellt vill du att dessa ocksÄ ska vara snabba och klockar in pÄ över 500 000. Alla SSD:erna nedan trÀffar lÀtt dessa siffror.

SÄ med denna kunskap i hand, lÄt oss gÄ in pÄ vÄra val.

WD Black SSD-mÄttWestern digital

Fördelar

 • ✓ Snabba lĂ€s- och skrivhastigheter
 • ✓ Fast pris
 • ✓ 5 Ă„rs garanti

WD SN850 Àr otroligt snabb. Det Àr inte riktigt lika konsekvent snabbt som Seagate FireCuda 530, som Àr vÄrt val för den snabbaste PS5 SSD, men den snabbar igenom den typ av uppgifter som din PS5 kommer att kasta pÄ den.

Det hjÀlper att WD:s SSD uttryckligen skapades med spel i Ätanke. WD lade de flesta av sina resurser pÄ att fÄ denna SSD att brinna genom slumpmÀssiga lÀs- och skrivoperationer. Detta borde fÄ nÀstan alla typer av spel du spelar att fungera smidigt.

Specifikt har denna SSD ett dynamiskt sÀtt att lagra data innan den skrivs korrekt till SSD:n sÄ att hela processen kÀnns snabbare för dig. Detta Àr WD:s nCache 4.0-teknik för SLC-cache i spel. Oroa dig inte över de förvirrande namnen, dock; allt det betyder Àr att denna SSD gör nedladdning och installation av stora spel eller appar enkelt genom att göra extra arbete bakom kulisserna.

Kombinera det med dess 1 000 000 IOPS lÀshastighet och 720 000 IOPS skrivhastighet, och WD SN850 Àr en robust lagringslösning. Slutligen kommer den att passa perfekt inuti din Sony PS5, och den kommer med en kylflÀns.

SN850 finns i modellerna 500GB, 1TB och 2TB.

BÀsta PS5 SSD överlag

WD SN850

WDSN850 PS5 SSD ger snabba hastigheter till PS5 till ett överkomligt pris.

Amazon

139,99 USD 229,99 $ Spara 39 %

Person som hÄller corsair ps5 ssdCorsair

Fördelar

 • ✓ 1TB-modellen Ă€r under $200
 • ✓ Heatspreader sĂ€kerstĂ€ller att SSD inte överhettas
 • ✓ Byggd specifikt för PS5-krav

Nackdelar

 • ✗ 2TB- och 4TB-modeller Ă€r dyra

NÀr du ser en budgetprodukt mÄste du ofta vara beredd att göra uppoffringar för att spara lite pengar. Men med Corsair MP600 PRO LPX kan du fÄ en kvalitets PS5 SSD samtidigt som du sparar lite pengar.

1TB-versionen av Corsairs SSD kan fÄ upp till 7 100 MB/s sekventiell lÀs- och 6 800 MB/s sekventiell skrivhastighet, vilket Àr blixtsnabbt. Dessa höga hastigheter Àr dock reserverade för 4TB-modellen med högre kapacitet, vilket Àr allt annat Àn budget.

Om du vill spara pengar nÀr du uppgraderar din PS5, mÄste du hantera de lÀgre sekventiella skrivhastigheterna för modellerna med lÀgre kapacitet. För 500GB-modellen Àr skrivhastigheten nere pÄ 3 500 MB/s, med 1 TB rekommenderar vi att den ligger pÄ 5 800 MB/s för skrivhastigheten.

Även om du offrar de snabbare hastigheterna jĂ€mfört med andra SSD-enheter pĂ„ den hĂ€r listan, inkluderade Corsair ocksĂ„ en kylflĂ€ns i MP600, sĂ„ du kan vara sĂ€ker pĂ„ att den inte kommer att överhettas i konsolen och misslyckas. För priset Ă€r det en bra funktion att ha.

Corsair MP600 PRO LPX finns i modellerna 500GB, 1TB, 2TB och 4TB.

BĂ€sta Budget PS5 SSD

Corsair MP600 PRO LPX

Corsairs PS5 SSD Àr byggd specifikt för konsolen, sÄ att du kan njuta av snabba hastigheter och en enkel installation för mindre.

Amazon

129,99 USD 139,99 $ Spara 7 %

PNY SSD installerad i maskinenPNY

Fördelar

 • ✓ Konsekvent prestanda
 • ✓ 5 Ă„rs garanti
 • ✓ GĂ„r coolt

Nackdelar

 • ✗ Inte den snabbaste SSD dĂ€r ute

VÀrdet pÄ SSD-enheter kan bli konstigt nÀr du ökar i kapacitet. En 4TB SSD ökar inte bara priset utan krÀver ocksÄ en prestanda för att höjas för att matcha den. Tack och lov förblir PNY CS3040 en solid SSD oavsett vilken storlek du fÄr den i.

Om du vill stoppa massor av spel pÄ en enda SSD, Àr CS3040 ett utmÀrkt val för bÄde priset och höga lÀs- och skrivhastigheter. SSD:n klockar in med 5 600 MB/s lÀsning och 3 900 MB/s skriv. Dess IOP för lÀs- och skrivhastigheter Àr 660 000 respektive 800 000.

För priset Àr PNY CS3040 oslagbar. 4TB SSD:er Àr vanligtvis dyra och svÄra att hitta. CS3040 Àr avsevÀrt dyrare Àn de andra alternativen i den hÀr listan, men den Àr i den lÀgre delen jÀmfört med andra 4TB SSD:er dÀr ute.

Det Àr bÀst att tÀnka pÄ PNY:s SSD som en investering som du aldrig behöver oroa dig för att uppgradera igen. Med den anstrÀngning som krÀvs för att installera en PS5 SSD Àr det vÀrt att skaffa en bra stor SSD sÄ att du bara behöver göra det en gÄng.

BĂ€sta 4TB PS5 SSD

PNY CS3040

NÀr det kommer till kapacitet och prestanda Àr PNY CS3040 högst upp pÄ listan.

Amazon

578,99 $749,99 $ Spara 23 %

Firecuda SSD pÄ blÄ och lila bakgrundFirecuda

Fördelar

 • ✓ Snabb lĂ€s- och skrivprestanda
 • ✓ 5 Ă„rs garanti och 3 Ă„rs dataĂ„terstĂ€llningsservice
 • ✓ GĂ„r coolt

Nackdelar

 • ✗ Högre kapacitet kan bli dyr

Seagate FireCuda 530 ÄtervÀnder i den hÀr listan som den snabbaste PS5 SSD eftersom inget annat kan röra dess förkÀrlek för ihÄllande lÀs- och skrivhastigheter.

Denna SSD gör att spel och appar laddas nÀstan omedelbart med sina 7 300 MB/s lÀs- och 6 000 MB/s skrivhastigheter. Det Àr 800 000 och 1 000 000 lÀs- och skrivhastigheter IOPS sjunker inte heller. Alla dessa siffror betyder att nÀr du slÀnger FireCuda 530 i din Sony PS5, kommer den inte bara att fungera direkt ur lÄdan med den medföljande kylflÀnsen, den kommer att göra sitt jobb sÄ snabbt som möjligt.

En del av glÀdjen med de nya konsolerna tidigare var de minskade laddningstiderna. FireCuda 530 gör ett bra jobb med att förbÀttra prestandan samtidigt som den ökar lagringskapaciteten. Budgetpriset Àr heller inget att hÄna.

Firecuda finns i modellerna 500GB, 1TB, 2TB och 4TB.

BĂ€sta snabba PS5 SSD

Seagate FireCuda 530

Seagate FireCuda 530 Àr en blixtsnabb SSD som klarar alla PS5-spel eller appar du kastar pÄ den.

Amazon

$861,93$1018,99 Spara 15%

WD Black Extern SSD-mÄttWestern digital

Fördelar

 • ✓ Mycket snabb lĂ€s- och skrivhastighet
 • ✓ Kompakt storlek
 • ✓ 5 Ă„rs garanti

Varning: Observera att din PlayStation 5 inte kan spela PS5-spel lagrade pÄ en extern SSD. En extern SSD kan dock anvÀndas för lagring av PS5-spel, och PS5 kan ocksÄ spela PS4-spel lagrade pÄ en extern enhet. Om du vill ha mer lagringsutrymme som gör att du direkt kan spela PS5-spel mÄste du installera en intern PS5 SSD.

Om du vill hÄlla din SSD utanför din PS5 och inte vill krÄngla med installationsprocessen Àr en extern SSD ett bra val. WD_Black P50 Game Drive Àr ett utmÀrkt alternativ för det frÀmst eftersom den Àr byggd för spel.

P50 Game Drive ger 2 000 MB/s lÀs- och skrivhastigheter, vilket Àr snabbt för en extern enhet. Möjligheten att hÄlla den hastigheten Àr avgörande för att överföra spel till din PS5 eller spela PS4-spel direkt frÄn enheten. NÀr det gÀller IOPS-hastigheter (input/output operations per second) nÄr enheten runt 3 900 lÀs- och 8 500 skrivhastigheter enligt recensioner. Det sÀtter den över mÄnga andra externa SSD:er och Àr mer Àn kraftfull nog att hÄlla jÀmna steg med PS5:s efterfrÄgan.

WD_Black P50 Game Drive Àr ocksÄ bra prissatt för hur snabb och kompatibel den Àr med PlayStation 5. Du kommer inte hitta andra externa enheter som kan matcha dess hastigheter. För förbÀttrade hastigheter mÄste du gÄ med en intern SSD. Detta Àr drivkraften för att fÄ den absolut bÀsta prestandan för lagring av media och spel.

Vi rekommenderar 1TB-modellen nedan, men P50 Àr tillgÀnglig i upp till 4TBs lagringsutrymme.

BĂ€sta externa PS5 SSD

WD_Black P50 Game Drive

WD_Black P50 Game Drive slÄr konkurrenterna med otroligt höga hastigheter och en kompakt storlek.

Amazon

189,99 USD 249,99 $ Spara 24 %

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK