Bil

De bÀsta Halloween-filmerna pÄ Netflix 2021

Netflix logotyp pÄ en smartphone som sitter i en skÄl med popcornAFM Visuals/Shutterstock.com

Halloween Àr en tid för skrÀck, men alla perfekta Halloweenfilmer behöver inte vara skrÀmmande. FrÄn verkligt skrÀmmande berÀttelser till mer milda skrÀmmande historier, hÀr Àr de bÀsta Halloween-filmerna att se pÄ Netflix.

RELATERAD: Hur man streamar varje “Halloween”-film

Trollan

Spela filmen

SkrÀckmÀstaren James Wan lanserade ett enormt skrÀckuniversum med Trollanmen den första delen Àr en enkel spökhusfilm som fokuserar mer pÄ skrÀmmer Àn pÄ vÀrldsbyggande.

Patrick Wilson och Vera Farmiga spelar huvudrollerna Warrens, verkliga paranormala utredare som tar sig an fallet med en familj vars hus verkar vara bebott av en övernaturlig nÀrvaro. Wan anvÀnder enkla men pÄlitliga tekniker för att bygga upp spÀnning och skrÀmma publiken, och levererar en retrospökhistoria med modern franchisepotential.

Fear Street

Spela filmen

Baserad pÄ den populÀra tonÄrsbokserien av RL Stine, Fear Street Àr en sammankopplad trilogi av filmer som utspelar sig i tre olika tidsperioder, alla i den skrÀckbenÀgna staden Shadyside. De tvÄ första filmerna, som utspelar sig 1994 och 1978, frammanar skrÀckstilarna i sina respektive tidsperioder, medan den sista filmen, som utspelar sig 1666, binder samman hela historien. Den onda varelsen som finns kvar i Shadyside under Ärhundradena tar formen av olika vÀlbekanta typer av mördare, och en grupp stadsbor mÄste slÄ sig samman för att besegra den en gÄng för alla.

Hans hus

Spela filmen

En spökhushistoria med ett socialt samvete, Hans hus Wunmi Mosaku och Sope Dirisu spelar huvudrollerna som ett par flyktingar frÄn Sydsudan som placeras i ett fallfÀrdigt radhus av den brittiska regeringen. De börjar uppleva konstiga ljud och uppenbarelser, vilket ökar de vardagliga hindren för att bygga ett nytt liv pÄ en ibland fientlig plats.

Den övernaturliga nÀrvaron knyter sig till hemligheter som paret har burit med sig frÄn sitt hemland, och filmen kombinerar effektiva skrÀmmerier med en eftertÀnksam undersökning av skuld och trauma.

Tysta ner

Spela filmen

Regisserad av Netflix skrÀck stöttepelare Mike Flanagan, Tysta ner Kate Siegel spelar huvudrollen som en döv författare som bor ensam i ett avlÀgset hus. Hon mÄste klara sig sjÀlv nÀr en inkrÀktare dyker upp och försöker döda henne.

RELATERAD: De bÀsta skrÀckfilmerna pÄ Netflix 2022

Flanagan presenterar en vÀlbekant berÀttelse om heminvasion pÄ ett uppfinningsrikt sÀtt, som visar upp huvudpersonens unika fördelar och förlitar sig pÄ en rad ljuddesign i stÀllet för dialog. Flanagan upprÀtthÄller spÀnningar inom en enda plats, och Siegel ger huvudpersonen en kÀnsla av inre styrka och fyndighet.

Labyrint

Spela filmen

Flera generationer har hÀmtat inspiration frÄn Jim Hensons kostymer till Halloween Labyrint. Ett mörkt fantasyÀventyr för familjepublik, Labyrint Jennifer Connelly spelar Jennifer Connelly som en tonÄring som oavsiktligt kallar Goblinkungen (David Bowie) för att kidnappa hennes lillebror.

RELATERAD: 5 lÀskiga Retro PC-spel att spela denna Halloween

Hon har transporterats till trollkungens rike, befolkat av olika konstiga varelser, dĂ€r hon mĂ„ste navigera i en labyrint och rĂ€dda sin bror. Varelserna spelas alla av dockor frĂ„n Henson’s Creature Shop, som skapar en balans mellan fĂ€rgglatt och lĂ€skigt.

Monster hus

Spela filmen

En grupp barn ger sig in i grannskapets ökÀnda kusliga hus i animerad övernaturlig komedi Monster hus. En berÀttelse om Älderdom med skrÀckelement, Monster hus har ett hus som bokstavligen Àr ett monster, som svÀljer mÀnniskor som vÄgar undersöka dess mysterier. Men de oförskÀmda huvudpersonerna söker upp husets hemligheter, som visar sig vara mindre olycksbÄdande Àn de först verkar. Det Àr en rörande och rolig barnÀventyrshistoria med precis rÀtt mÀngd fara.

Nattböcker

Spela filmen

Även om den Ă€r anpassad frĂ„n en barnbok och riktad till en yngre publik, Nattböcker hĂ„ller inte tillbaka pĂ„ skrĂ€cken. SkrĂ€ckĂ€lskande barn som huvudkaraktĂ€ren Alex (Winslow Fegley) borde fĂ€ngslas av historien om en hĂ€xa (Krysten Ritter) som lockar in barn i sin mystiska lya, förklĂ€dd till en lĂ€genhet.

Hon tvingar Alex att berÀtta lÀskiga historier för henne varje kvÀll, medan han och medfÄngen Yazmin (Lidya Jewett) letar efter ett sÀtt att fly. Netflix originalfilm Àr en rolig ÄtergÄng till 1980-talets barnvÀnliga skrÀck, utan att prata ner till sin mÄlgrupp.

Ingen kommer ut levande

Spela filmen

En papperslös mexikansk invandrare tar ett rum i ett olycksbÄdande pensionat Ingen kommer ut levande. Ambar (Christina Rodlo) försöker skapa sig ett liv i Cleveland, men det Àr svÄrt nÀr hon börjar fÄ störande syner och stöter pÄ oförklarliga fenomen i sitt nya hem.

RELATERAD: De bÀsta skrÀckfilmerna pÄ Amazon Prime Video 2021

Filmen Àr stÀmningsfull och stÀmningsfull, med stadigt uppbyggande skrÀck och en stark huvudroll. Filmskaparna tar in relevanta sociala kommentarer utan att bli hÄrdhÀnta, och fokuserar pÄ Ambars allt svÄrare situation.

ParaNorman

Spela filmen

Även om den inte utspelar sig pĂ„ Halloween, den förtjusande stop-motion-animerade filmen ParaNorman Ă€ger fortfarande rum pĂ„ en kuslig semester. Dagen dĂ„ hans lilla stad i Massachusetts firar avrĂ€ttningen av en hĂ€xa 300 Ă„r tidigare mĂ„ste den tafatta klĂ€rvoajanta ungen Norman rĂ€dda stadsborna frĂ„n en förbannelse. Det finns gott om spöklikhet i den hĂ€r filmen frĂ„n stop-motion-studion Laika, men det Ă€r ocksĂ„ en familjevĂ€nlig berĂ€ttelse om acceptans och vĂ€rdet av vĂ€nskap.

FrÀmlingarna

Spela filmen

En av de lÀskigaste heminvasionsfilmerna som nÄgonsin gjorts, Bryan Bertinos FrÀmlingarna spelar Scott Speedman och Liv Tyler som ett par som terroriseras av mystiska inkrÀktare i deras isolerade fritidshus. Bertino placerar publiken bredvid karaktÀrerna nÀr de plÄgas av maskerade inkrÀktare, desto mer oroande av den totala bristen pÄ motivation. Det Àr en skarp, intensiv film som fÄr dig att tÀnka tvÄ gÄnger pÄ att ta en tur till en avskild stuga.

RELATERAD: De 10 bÀsta skrÀckfilmerna pÄ HBO Max 2022

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK