Bil

De bÀsta Bluetooth-spÄrarna 2022

Kakelkompis med nycklar pÄ bordetBricka

Uppdatering, 2022-06-22: Vi har granskat vÄra rekommendationer och Àr övertygade om att dessa fortfarande Àr de bÀsta Bluetooth-spÄrarna du kan köpa.

Vad du ska leta efter i en Bluetooth Tracker 2022

Innan vi dyker in i de faktiska produktrekommendationerna kanske du undrar vad en Bluetooth-spÄrare Àr och varför du kan behöva en.

En Bluetooth-spÄrare Àr en liten enhet som du kan fÀsta pÄ saker som du inte vill förlora. De ansluter till din smartphone via Bluetooth och har andra sensorer sÄ att du kan se objektets plats pÄ en karta.

Men det Ă€r bara en del av magin. NĂ€r du köper en Apple AirTag eller en Tile tracker gĂ„r du med i ett stort nĂ€tverk med andra anvĂ€ndare. NĂ€r spĂ„raren Ă€r utanför Bluetooth-rĂ€ckvidden kan du markera den som “förlorad” och anvĂ€nda dessa anvĂ€ndare för att hitta enheten. Alla trackers har inte denna förmĂ„ga, sĂ„ det Ă€r en stor sak att tĂ€nka pĂ„.

Kort sagt, du kan tĂ€nka pĂ„ Bluetooth-spĂ„rare som “söksignaler” frĂ„n sci-fi-filmer. FĂ€st helt enkelt din till nĂ„got sĂ„ kan du spĂ„ra var den finns. Om det blir för lĂ„ngt borta kan du förhoppningsvis luta dig mot andra anvĂ€ndares nĂ€tverk för att hitta det.

RELATERAD: De bÀsta Bluetooth-högtalarna 2022

BĂ€sta Bluetooth Tracker: Tile Mate

Tile Mate klippt pÄ ryggsÀckBricka

Fördelar

 • ✓ Stöder Android, iPhone och iPad
 • ✓ AnvĂ€ndarbas nĂ€st efter Apple

Nackdelar

 • ✗ Betald prenumeration för alla funktioner
 • ✗ Mindre nĂ€tverk jĂ€mfört med Apples AirTags

Den bÀsta Bluetooth-spÄraren för de flesta Àr Tile Mate. (Om du Àr investerad i Apples ekosystem, kolla dock in Apple AirTag.) Du har sÀkert hört namnet Tile förut, vilket Àr en del av anledningen till att vi rekommenderar denna tracker. Det finns flera Tile-modeller tillgÀngliga till olika prisklasser, men Mate trÀffar sweet spot.

Med ett 4,5-stjÀrnigt betyg efter över 28 000 recensioner för 2020-modellen pÄ Amazon, Àr det sÀkert att sÀga att folk Àr nöjda med Tile Mate. Det finns mycket att gilla med det. Till att börja med fungerar det med iPhone, iPad och Android-enheter. Oavsett vilken enhet du anvÀnder kommer din Tile att fungera med den.

PÄ den tekniska sidan hÀvdar Tile att Mate har 200 fots rÀckvidd. Du bör förvÀnta dig att fÄ nÄgot mindre Àn sÄ i den verkliga vÀrlden, men det Àr fortfarande vÀldigt bra. En av Tiles största fördelar Àr vad som hÀnder efter att du lÀmnar det omrÄdet.

NĂ€r du kopplar bort frĂ„n Tile Mate ser du dess senast kĂ€nda plats i Tile-appen. Om det inte rĂ€cker för att hitta det kan du markera det som “Förlorat” och klicka pĂ„ Tiles stora anvĂ€ndarbas för att hjĂ€lpa dig hitta det. Denna förmĂ„ga Ă€r endast möjlig pĂ„ grund av Tiles popularitet, vilket gör det svĂ„rt att matcha.

Tile Mate drivs av ett anvÀndarutbytbart CR1632 myntbatteri. Tiles Premium-prenumeration pÄ $3 per mÄnad kan ge dig gratis Ärliga batteribyten, men ett 5-pack kostar bara cirka $6 pÄ Amazon. Den största fördelen med Premium-prenumerationen Àr varningarna som du fÄr nÀr din Tile har kopplats frÄn din telefon.

BÀsta Bluetooth-spÄraren överlag

Kakelkompis

Tiles mest vÀlkÀnda produkt Àr en solid, prisvÀrd Bluetooth-spÄrare som stöder alla smartphones.

BÀsta Budget Bluetooth Tracker: KakelklistermÀrke

KakelklistermÀrke i glasögonhÄllareBricka

Fördelar

 • ✓ Liten och lĂ€tt att fĂ€sta
 • ✓ VattentĂ€t
 • ✓ En billigare kakel

Nackdelar

 • ✗ Mindre utbud
 • ✗ Inget batteri som anvĂ€ndaren kan byta ut
 • ✗ Samma nackdelar med kakel

Om du letar efter nÄgot mindre eller nÄgot billigare, erbjuder Tile kakelklistermÀrket. Denna modell skiljer sig frÄn Tile Mate pÄ ett antal sÀtt.

Först och frĂ€mst Ă€r det vĂ€ldigt litet. Dekalen Ă€r bara 27 mm bred och 7,3 mm tjock. Det kallas “KlistermĂ€rket” eftersom du fĂ€ster det pĂ„ saker via en sjĂ€lvhĂ€ftande baksida och det Ă€r tillrĂ€ckligt litet för att gĂ„ obemĂ€rkt förbi.

PÄ grund av sin storlek har klistermÀrket ett mindre anslutningsomrÄde pÄ 150 fot. Högtalaren som avger ett ljud nÀr du försöker lokalisera den Àr ocksÄ nÄgot tystare. KlistermÀrket hÄller cirka tre Är pÄ ett enda batteri, men det gÄr inte att byta ut av anvÀndaren. En fördel med det Àr att den Àr vattentÀt.

Förutom dessa skillnader fÄr du samma funktioner som Tile Mate, bara i ett mindre paket. Ett enda klistermÀrke kostar $30, medan ett tvÄpack kostar $55.

BĂ€sta Budget Bluetooth Tracker

Kakel klistermÀrke

Tile Sticker Àr ett mindre alternativ med samma fantastiska funktioner som Mate, och det Àr ocksÄ billigare om du köper i bulk.

BÀsta Bluetooth Tracker för iPhone: Apple AirTag

person som hĂ„ller AirTagÄpple

Fördelar

 • ✓ Enormt nĂ€tverk
 • ✓ Massor av tillbehör
 • ✓ PrecisionsvĂ€gledning

Nackdelar

 • ✗ Inget Android-stöd
 • ✗ Dyrare Ă€n en kakel

Medan Tile Mate stöder iPhone och iPad, finns det nÄgra övertygande skÀl att anvÀnda Apple AirTag istÀllet.

Den största anledningen Àr crowdsourcing-funktionen som vi tidigare nÀmnde. Innan AirTag tillkÀnnagavs kontrollerade Tile cirka 80 % av marknaden för Bluetooth-tracker. Det innebar att om du behövde förlita dig pÄ andra anvÀndare för hjÀlp, var Tile det sjÀlvklara valet.

Apples AirTags Àr integrerade med företagets Find My-nÀtverk, sÄ nu finns det miljontals iPhones och iPads runt om i vÀrlden som kan hjÀlpa dig att hitta dina saker. De behöver inte ens Àga en AirTag eller installera nÄgot för att göra det. Det Àr svÄrt för Àven Tile att konkurrera med.

PĂ„ den tekniska sidan fungerar AirTag vĂ€ldigt likt Tile-produkter. Den har samma storlek och pris och har ett utbytbart batteri. Apple erbjuder mycket mer inom tillbehörsavdelningen, plus om du har en nyare iPhone kan den anvĂ€nda Ultra-Wideband-teknik för att mer exakt hitta spĂ„raren med funktionen “Precision Finding”.

I allmÀnhet, om du Àr en Apple-anvÀndare och du planerar att stanna kvar, finns det ingen anledning till varför du inte skulle vÀlja en AirTag. Det kommer att göra samma saker som Tile och fungera mer sömlöst med dina enheter. AirTags kostar $29 eller $99 för ett paket med fyra.

BÀsta Bluetooth Tracker för iPhone

BÀsta alternativa Bluetooth-spÄrare för kakel: Chipolo ONE

En Chipolo One pÄ en vÀskaChipolo

Fördelar

 • ✓ Stöder Android och iPhone
 • ✓ Gratis varningar utanför rĂ€ckvidden

Nackdelar

 • ✗ Inget crowdsourcet nĂ€tverk

Eftersom bÄde Tile trackers och Apple AirTags har sÄ stora nÀtverk för att hitta dina förlorade saker, Àr det svÄrt att rekommendera nÄgot annat. Men popularitet kanske inte spelar nÄgon roll för dig, i sÄ fall Àr Chipolo ONE ett bra alternativ.

Chipolo ONE erbjuder samma funktionalitet som Tile Mate, med en rund kropp och fler fÀrgalternativ. Den annonserar samma 200 fots sortiment och anvÀnder utbytbara CR2032 myntbatterier, som kan hittas billigt pÄ Amazon.

Chipolos stora fördel gentemot nÄgon av Tile trackers Àr gratis varningar för nÀr trackern Àr utom rÀckhÄll. Du behöver $3 Premium-prenumeration för att fÄ det med Tile. Den enda stora nackdelen Àr de tidigare nÀmnda crowdsourcing-funktionerna. Du kommer inte att kunna fÄ hjÀlp med att hitta dina saker frÄn andra Chipolo-anvÀndare.

En enda Chipolo ONE kommer att kosta dig $25. Företaget erbjuder ocksÄ en smal spÄrare i kreditkortsstorlek för $30.

BĂ€sta Premium Bluetooth Tracker: Tile Pro

Tile Pro pÄ bordetBricka

Fördelar

 • ✓ Extra rĂ€ckvidd
 • ✓ Högre högtalare
 • ✓ VattentĂ„lig

Nackdelar

 • ✗ Betald prenumeration för alla funktioner
 • ✗ Mindre nĂ€tverk jĂ€mfört med Apples AirTags

Alla trackers vi har nÀmnt hittills har varit relativt kostnadseffektiva, men om du Àr villig att spendera lite mer kan du fÄ nÄgra uppgraderingar med Tile Pro.

Tile Pro Àr nÄgot större och tjockare Àn Mate, men de har samma form och design. Den frÀmsta anledningen till att du kanske vill gÄ med Pro Àr det lÀngre anslutningsomrÄdet.

Pro annonseras för att ha 400 fots rĂ€ckvidd. Även med tanke pĂ„ att den verkliga anvĂ€ndningen sannolikt Ă€r mindre Ă€n sĂ„, tittar du pĂ„ en hel del mer Ă€n 200 fot. Tile sĂ€ger ocksĂ„ att den hörbara lokaliseringsringen Ă€r starkare Ă€n Mate.

Förutom det har den i princip samma funktioner. Det utbytbara batteriet Àr detsamma som Apple AirTag (CR2032), och det Àr vattentÄligt. Den kommer ocksÄ i svart, rött och blÄtt om du vill ha nÄgot annat Àn vitt.

BĂ€sta Premium Bluetooth Tracker

Tile Pro

För lite mer pengar erbjuder Tile Pro anvÀndare en högre högtalare och en lÀngre Bluetooth-rÀckvidd.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK