Gardets

De bÀsta bÀrbara datorerna för barn: BÀsta överlag, bÀsta batteritid och mer

Funderar du pĂ„ att köpa en bĂ€rbar dator till ditt barn? Om sĂ„ Ă€r fallet, Ă€r teamet pĂ„ PCWorld hĂ€r för att hjĂ€lpa till. De dagar dĂ„ bĂ€rbara datorer inte var nĂ„got annat Ă€n ett lyxköp Ă€r förbi. Nuförtiden Ă€r de viktiga verktyg för utbildning, sĂ€rskilt för grund- eller mellanstadieelever. Som sagt, barn kommer att bli…barn. Du behöver inte bara en bĂ€rbar dator som lĂ€mpar sig för lĂ€xor och lite lĂ€tt spel, utan den mĂ„ste ocksĂ„ vara tillrĂ€ckligt robust för att klara livets dagliga stötar. Det Ă€r dĂ€rför vi har sammanstĂ€llt en lista över prisvĂ€rda, vĂ€lgjorda maskiner som Ă€r sĂ€rskilt lĂ€mpade för barn. FrĂ„n Chromebooks till Windows-bĂ€rbara datorer, det hĂ€r Ă€r de bĂ€sta bĂ€rbara datorerna för barn att vĂ€lja mellan.

För Ànnu fler alternativ, kolla in vÄr sammanfattning av de bÀsta Chromebooks, eller om ditt barn Àr en spelentusiast, se vÄr sammanfattning av de bÀsta spelbÀrbara datorerna under $1 000 för prisvÀrda alternativ. Du kan ocksÄ hÄlla ett öga pÄ vÄr sammanfattning av de bÀsta erbjudandena för bÀrbara datorer, som uppdateras dagligen för att hjÀlpa dig att fÄ det bÀsta priset.

Acer Aspire 5 – BĂ€st totalt

Fördelar

 • Överkomligt pris

 • Robust konstruktion

 • Bra tangentbord

 • Bra urval av hamnar

Nackdelar

 • Underbar webbkamera

 • Irriterande bloatware kommer förinstallerat

 • Pekplattan Ă€r lite svĂ„r att anvĂ€nda

Acer Aspire 5 Ă€r ett bra alternativ för de flesta barn, eftersom det tĂ€pper till mĂ„nga rutor. Det Ă€r robust, billigt och prestandan Ă€r tillrĂ€ckligt snabb för vardagliga uppgifter som att skriva uppgifter och surfa pĂ„ webben. Tangentbordet har ocksĂ„ en rymlig layout, vilket Ă€r perfekt för lĂ€ngre skrivsessioner. Även om det Ă€r bra och bra, Ă€r de interna komponenterna verkligen det som gör den hĂ€r bĂ€rbara datorn till ett bra köp. LĂ„t oss öppna huven, eller hur?

Den hÀr bÀrbara datorn har en Intel Core i5-1135G7-processor, 8 GB RAM och 256 GB PCIe SSD-lagring. Processorn har fyra kÀrnor och Ätta trÄdar. En CPU med flera kÀrnor innebÀr i allmÀnhet mer pÄlitlig prestanda. Visserligen Àr designen lite trÄkig. Men den hÀr bÀrbara datorn gynnar helt klart funktion framför attraktiv estetik. Pekplattan krÀver ocksÄ att vÀnja sig vid. Sammantaget kÀnns det som om fördelarna vida övervÀger nackdelarna. Aspire Àr vÀrd varenda krona.

LÀs vÄr fullstÀndiga recension av Acer Aspire 5

Acer Swift 3 SF316-51 – BĂ€sta skĂ€rm

Acer Swift 3 SF316-51 - BÀsta skÀrm

Fördelar

 • Solid chassi och byggkvalitet

 • Stor, snygg 16-tums 1080p-skĂ€rm

 • Trevligt tangentbord och pekplatta

 • USB-C med laddning och DisplayPort

Nackdelar

 • Webbkamera, mikrofon och högtalare imponerar inte

 • Intel-processor hamnar bakom AMD-alternativ

 • En besvikelse batteritid

 • Massor av bloatware

Om du letar efter en stor skĂ€rm till ett överkomligt pris Ă€r Acer Swift 3 vĂ€l vĂ€rt att övervĂ€ga. Enligt vĂ„r granskare erbjuder 16-tums 1080p-skĂ€rmen “rik, verklighetstrogen fĂ€rg.” Kommer ditt barn att bry sig om den levande bilden? Kanske. Kanske inte. Oavsett vilket Ă€r en stor skĂ€rm anvĂ€ndbar för produktivitetsuppgifter som att skriva papper och blĂ€ddra igenom dokument. Medan skĂ€rmen Ă€r huvudhuvudet Ă€r specifikationerna förvĂ„nansvĂ€rt imponerande för priset.

Swift har en Intel Core i7-11370H-processor, 16 GB RAM och 512 GB PCIe SSD-lagring. Detta Àr ett bra vÀrde för en Windows-bÀrbar dator under $800. Tangentbordet Àr ocksÄ trevligt att anvÀnda och chassit kÀnns slitstarkt. Trots den stora skÀrmen Àr Swift ganska smal, vilket gör den till en bra bÀrbar dator för resor. Som sagt, batteritiden Àr medioker och det finns massor av bloatware. Om du kan leva med dessa brister Àr det hÀr en hÀrlig bÀrbar dator med solida specifikationer.

LÀs vÄr fullstÀndiga recension av Acer Swift 3 SF316-51

Acer Chromebook Spin 713 – BĂ€sta batteritid

Acer Chromebook Spin 713 - BĂ€sta batteritid

Fördelar

 • Stark prestation

 • Bra byggkvalitet

 • Bra urval av hamnar

 • Vacker display

 • Fast batteritid

Nackdelar

 • Ingen sekretessslutare pĂ„ webbkameran

 • TrĂ„kig design

 • FlĂ€ktljudet Ă€r lite högt

Om du letar efter en fenomenal batteritid Àr Acer Chromebook Spin 713 ett fantastiskt alternativ. NÀr vi körde vÄrt batteririktmÀrke, som cyklar genom videor och olika uppgifter, höll den bÀrbara datorn i 14 timmar pÄ en enda laddning. Ditt barn behöver med andra ord inte oroa sig för att plugga in under skoldagen. The Spin Àr ocksÄ en cabriolet, vilket gör den riktigt mÄngsidig. Du kan stötta den som ett mÄlarstafli för att titta pÄ videor eller svÀnga runt skÀrmen och anvÀnda den som en surfplatta. Konstruktionen Àr ocksÄ ganska robust. Det fanns knappt nÄgon flex i tangentbordsfacket.

Tack vare de interna komponenterna levererar Spinn relativt blixtsnabb prestanda. Den skakar en Intel Core i5-1135G7-processor, 8 GB RAM och 256 GB PCIe SSD-lagring. Portutbudet Àr inte heller alltför sjaskigt. Du fÄr USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI, en microSD-kortplats och ett hörlursuttag. Det finns dock nÄgra avvÀgningar att vara medveten om. FlÀktljud kan vara högt under tyngre belastningar och det finns ingen fysisk avskÀrmning pÄ webbkameran. Dessa frÄgor Àr dock relativt smÄ. Sammantaget Àr Spin en anstÀndig bÀrbar dator som presterar bra och erbjuder enastÄende batteritid.

Lenovo Chromebook Flex 5 – BĂ€sta tangentbordet

Lenovo Chromebook Flex 5 - BĂ€sta tangentbordet

Fördelar

 • Attraktiv design

 • PrisvĂ€rd

 • Kraftfullt ljud

 • UtmĂ€rkt tangentbord

Nackdelar

 • MedelmĂ„ttig prestation

 • Underbar batteritid

Lenovo Chromebook Flex 5 har mycket att erbjuda, men dess utmĂ€rkande funktion Ă€r tangentbordet. VĂ„r testare gillade tangenternas “skarpa och lĂ€rda” kĂ€nsla. Det finns till och med en anstĂ€ndig mĂ€ngd utrymme runt handledsstöden, vilket ger en bekvĂ€mare skrivupplevelse. Portvalet Ă€r en solid kombination av gammalt och nytt. Den har tvĂ„ USB-C-portar, en enda USB-A-port, ett 3,5 mm combo-jack och en microSD-kortlĂ€sare. Det finns inget behov av en adapter, vilket alltid Ă€r ett plus.

Prestandan Àr dock nÄgot medioker. Flex 5 Àr utrustad med en Intel Pentium Gold 7505-processor, 4 GB DDR4 RAM och 32 GB eMMC-lagring. Medan processorn Àr bra, Àr RAM och lagring pÄ den lÀttare sidan. VÄr testare mÀrkte en nedgÄng i prestanda nÀr han öppnade flera flikar. Men sÄ lÀnge du anvÀnder molnet och inte kör nÄgot för intensivt eller krÀvande, Àr Flex 5 ett anstÀndigt val.

LÀs vÄr fullstÀndiga recension av Lenovo Chromebook Flex 5

Hur vi testade

PCWorld-teamet sÀtter varje Windows-bÀrbar dator genom en serie riktmÀrken som testar GPU- och CPU-prestanda, batteritid och sÄ vidare. Tanken Àr att driva den bÀrbara datorn bortom dess grÀnser och sedan jÀmföra den med andra vi har testat. Chromebooks, Ä andra sidan, gÄr igenom en rad webbaserade tester. Det skulle inte vara rÀttvist eller möjligt att köra samma typer av tester pÄ en Chromebook eftersom de Àr Chrome OS-baserade maskiner. Nedan hittar du en uppdelning av varje test och anledningarna till att vi kör dem.

Windows bÀrbara datorer

 • PCMark 10: PCMark 10-riktmĂ€rket Ă€r hur vi avgör hur vĂ€l den bĂ€rbara datorn hanterar allmĂ€nna uppgifter som webbsurfning, ordbehandling, kalkylblad, streaming och sĂ„ vidare. Det Ă€r ett sĂ€tt att simulera vardagsbruk.
 • Handbroms: Handbromsen Ă€r mer intensiv Ă€n PCMark 10. Den mĂ€ter hur lĂ„ng tid det tar för en bĂ€rbar dators CPU att koda en biffig 30GB-fil.
 • Cinebench: Cinebench Ă€r ett kort stresstest av CPU-kĂ€rnorna. Den Ă„terger en 2D-scen under en kort tidsperiod.
 • 3DMark: 3DMark kontrollerar om 3D-prestandan förblir konsekvent över tid genom att köra grafikintensiva klipp. SĂ„ hĂ€r testar vi vĂ„rt utbud av bĂ€rbara speldatorer.
 • Video genomgĂ„ngstest: För att mĂ€ta batteritiden slingrar vi en 4K-video med Windows 10:s filmer och TV-app tills den bĂ€rbara datorn dör. Om du Ă€r en vanlig resenĂ€r, vill du ha ett batteri som kan hĂ„lla lĂ€ngre Ă€n en hel skoldag.

Chromebooks

 • CrXPRT 2: CrXPRT 2-riktmĂ€rket testar en Chromebooks batteritid.
 • HastighetsmĂ€tare 2.0: Detta test avgör en Chromebooks webblĂ€sares prestanda. Den simulerar detta genom att lĂ€gga till, fylla i och ta bort en att-göra-lista.
 • Basemark Web 3.0: Detta riktmĂ€rke mĂ€ter hur vĂ€l en Chromebook kan hantera webbaserade applikationer.
 • Kraken 1.1: Kraken 1.1 Ă€r ett JavaScript-prestandariktmĂ€rke.
 • Jetstream 2: Jetstream 2 Ă€r en kombination av WebAssembly och JavaScript-riktmĂ€rken. SĂ„ hĂ€r mĂ€ter vi hur vĂ€l en Chromebook klarar avancerade arbetsbelastningar.

Vanliga frÄgor om bÀrbara datorer för barn

Att hitta rÀtt bÀrbar dator för ditt barn kan vara en skrÀmmande uppgift. Om ditt barn Àr yngre eller tenderar att vara mer olycksbenÀgen, vÀljer du nÄgot billigt? Hur Àr det med sÀkerhetsproblem? Om du inte Àr sÀker pÄ var du ska börja, svettas inte. Vi har sammanstÀllt ett par snabba tips för oroliga förÀldrar. Kolla in informationen nedan.

Vilken typ av specifikationer ska jag gÄ efter?

Om du planerar att skaffa en Windows-laptop till skolan behöver du bara grunderna. En Intel Core i3-processor Àr bra för allmÀnt bruk som att surfa pÄ webben, skriva papper, göra presentationer och sÄ vidare. Ett diskret grafikkort Àr inte helt nödvÀndigt om inte ditt barn gillar att spela Minecraft eller nÄgot sÄdant. Om du har en blivande spelare pÄ dina hÀnder rekommenderar vi en Nvidia RTX 3060 eller 3050 Ti, eftersom de Àr relativt prisvÀrda.

För RAM-minne kommer 8 GB att hÄlla sakerna snygga och zippy. NÀr det gÀller lagringsalternativ Àr 256 GB ett bra minimum, speciellt om ditt barn inte har massor av lagrade bilder. VÀlj en SSD (solid state-diskar) om du kan, eftersom de Àr snabbare och tystare Àn hÄrddiskar.

Om du Àr ute efter en Chromebook kan du vÀlja en mellanklass om du kan. Dessa maskiner kostar vanligtvis allt frÄn $400 till $600 och kommer med Intel Pentium-processorer. Dessa processorer ger bÀttre webblÀsarprestanda och kan köra mer intensiva spelappar. Vi rekommenderar minst 8 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme. Du behöver inte massor av lagringsutrymme, eftersom du kommer att lagra det mesta av ditt arbete i molnet.

Hur Àr det med batteritiden?

Om du köper en bÀrbar dator till skolan Àr batteritiden helt avgörande, eftersom ditt barn kommer att ta det hÀr frÄn klass till klass. En bÀrbar dator som varar allt frÄn 10 till 12 timmar pÄ en enda laddning Àr en bra baslinje. Det Àr mycket mer Àn en hel skoldag. Speciellt Chromebooks Àr kÀnda för att ha fantastisk batteritid, eftersom de Àr maskiner med lÄg effekt.

Ska jag vÀlja en Chromebook eller en bÀrbar dator med Windows?

En Chromebook passar de flesta barn, sÀrskilt om du har nÄgra sÀkerhetsproblem. De Àr hÄllbara, prisvÀrda och i stort sett virusfria. Nackdelen Àr att de uteslutande kör Chrome OS. Om du har ett Àldre barn kan en bÀrbar dator med Windows vara ett bÀttre alternativ. Windows kan köra nÀstan vilken app eller webblÀsare som helst. Men den typen av flexibilitet har ett pris. BÀrbara datorer med Windows tenderar att vara dyrare Àn Chromebooks (men inte alltid!).

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK