Gardets

De bĂ€sta ANC-hörlurarna för att arbeta hemifrĂ„n? Inte Bose, inte Sony…men dessa!

De har funnits ett tag. Men mÄnaders arbete hemifrÄn har fÄtt oss att inse hur bra de Àr. SÄ mycket att jag, för en, skulle rekommendera dem som kanske det bÀsta alternativet för alla som letar efter ANC-hörlurar för jobbet.

Jag pratar om Jabra Elite 85h. Japp, de som lanserades i mitten av 2019 i Indien.

de bÀsta anc-hörlurarna för att arbeta hemifrÄn? inte bose, inte sony...men dessa! - jabra elite 85h recension 3

BÀttre Àn Bose, Sony och Sennheiser? VÀl


Innan nĂ„gon frĂ„gar kommer jag att sĂ€ga det högt – nĂ€r det gĂ€ller att blanda arbete och underhĂ„llning rankar jag dem över Sony WH-1000-serien, Bose QC-serien och Sennheiser Momentum-serien.

För de som Ă€r chockade av det uttalandet, lĂ„t mig medge en poĂ€ng – alla dessa hörlurar ger bĂ€ttre ljud i genomsnitt Ă€n Elite 85h. Om ljudkvaliteten var det enda kravet skulle jag kanske vĂ€lja Bose QC 35 II som det bĂ€sta alternativet. PĂ„ samma sĂ€tt, nĂ€r det kommer till ren ANC, verkar den senaste Sony WH 1000X4 ha det bĂ€sta av partiet.

SÄ frÄgan uppstÄr: varför i helvete backar jag ett och ett halvt Är gammalt headset över detta parti.

Tja, svaret Àr enkelt: eftersom Elite 85h har den perfekta balansen mellan mÄnga faktorer. Dess ljud Àr inte pÄ samma extremt höga nivÄ som konkurrenternas men ligger inte sÄ lÄngt efter. Den Àr faktiskt vÀldigt vÀldigt bra nÀr det gÀller klarhet och instrumentseparation, om Àn inte lika bastung som vissa av Jabras andra ljudprodukter. PÄ samma sÀtt Àr dess ANC inte det bÀsta av partiet, men det Àr Äterigen vÀldigt bra och kan mer Àn stÀnga ute mycket externt brus.

En samtalsmÀstare och smart dessutom

Mest av allt levererar Elite 85h pĂ„ en front som de andra snubblar pĂ„ – samtalskvalitet. Vi sĂ€ger inte att de andra har dĂ„lig samtalskvalitet. Det Ă€r bara det att 85h kommer med Jabras vĂ€lkĂ€nda mikrofonarrangemang (totalt Ă„tta mikrofoner, sex för samtalsĂ€ndamĂ„l) vilket resulterar i nĂ„gra kristallklara samtal, kanske det bĂ€sta jag har upplevt pĂ„ en Bluetooth-hörlur. Och Ă€ven om mĂ„nga av oss tidigare kunde ignorera samtalskvaliteten nĂ„got under pari, har arbetet hemifrĂ„n plötsligt fĂ„tt det att anta en helt ny dimension.

de bÀsta anc-hörlurarna för att arbeta hemifrÄn? inte bose, inte sony...men dessa! - jabra 85h app

Ett annat omrĂ„de dĂ€r Elite 85h ligger betydligt före kurvan Ă€r vad gĂ€ller smarta funktioner. De har till exempel ingen strömknapp. Det Ă€r bara att vrida kopparna inĂ„t sĂ„ stĂ€ngs de av. Vrid tillbaka dem till normal “on-ear”-form och de slĂ„s pĂ„. Ingen jakt efter knappar. Och det Ă€r lite bekvĂ€mt. Det Ă€r ocksĂ„ bekvĂ€mt att lyfta dem frĂ„n öronen pausar allt som spelas, sĂ„ att du inte behöver trycka pĂ„ en pausknapp. Och ja, de börjar spela dĂ€r de slutade nĂ€r du sĂ€tter pĂ„ dem igen. Mycket AirPods gillar öronavkĂ€nning.

Det Àr enkla och effektiva kontroller

Volymen, sĂ„vĂ€l som knapparna för samtalsmottagning och avsluta, finns för övrigt pĂ„ höger öronkĂ„pa – precis pĂ„ utsidan av koppen, sĂ„ det Ă€r lĂ€tt att hitta dem – knappen för volym upp Ă€r pricken överst, den nedre den nedanför och paus/samtal mottagning och slut Ă€r en större, nĂ„got försĂ€nkt prick precis i mitten. Det finns faktiskt bara tvĂ„ andra knappar pĂ„ hörlurarna – en pĂ„ undersidan av höger för den virtuella assistenten, och en pĂ„ undersidan av den vĂ€nstra koppen för ANC.

de bÀsta anc-hörlurarna för att arbeta hemifrÄn? inte bose, inte sony...men dessa! - jabra elite 85h recension 4

NĂ€r det gĂ€ller kontroller tyckte jag att detta var en av de bĂ€sta jag har anvĂ€nt. Det finns inga krĂ„ngliga pekpaneler, och knapparna Ă€r placerade pĂ„ vĂ€ldigt olika stĂ€llen sĂ„ att det inte gĂ„r att knata runt för att hitta dem. BĂ€st av allt – de knappar du anvĂ€nder mest (volym, hoppa över spĂ„r, pausa, ta emot samtal och avsluta) finns precis utanför den högra öronkĂ„pan, lĂ€tt för var och en. Det Ă€r lĂ€tt att ansluta via Bluetooth 5.0 och jag har inte haft nĂ„gra problem över ett avstĂ„nd pĂ„ 15-20 fot Ă€ven med den udda vĂ€ggen mellan mig och mina enheter – ja, jag sa enheter, du kan ansluta din mobiltelefon och PC samtidigt till dem och vĂ€xla mellan dem.

LĂ„t hörlurarna bestĂ€mma ANC – de Ă€r bra pĂ„ det!

de bÀsta anc-hörlurarna för att arbeta hemifrÄn? inte bose, inte sony...men dessa! - jabra elite 85h recension 10

Hanteringen av ANC Ă€r ocksĂ„ mycket bra. Hörlurarna kommer med en SmartSound-funktion och ett koncept som kallas Moments och hörlurarna – om du ger dem tillĂ„telse – Ă€ndra helt enkelt ANC-nivĂ„n sĂ„ att den passar din omgivning, eller till och med stĂ€ng av den om det inte behövs. Du behöver inte göra nĂ„gonting – hörlurarna gör det sjĂ€lva. Och det fungerar faktiskt. Det fanns tillfĂ€llen nĂ€r jag tog en promenad nere nĂ€ra vĂ€gen och jag blev informerad i ett “pendlingsögonblick” och ANC justerades dĂ€refter. Det finns Ă„tta mikrofoner som övervakar externt ljud, och ja, de verkar göra ett anstĂ€ndigt jobb.

Det Ă€r ett enkelt system och Ă€ven om du kan Ă„sidosĂ€tta det med ANC-knappen, har jag haft en tendens att lita pĂ„ det. HĂ€r finns för övrigt transparens eller genomlyssningslĂ€ge – tryck pĂ„ ANC-knappen tre gĂ„nger för att komma till det. Återigen, det Ă€r lite praktiskt att ha nĂ€r du har hörlurarna pĂ„ huvudet men faktiskt inte lyssnar pĂ„ nĂ„gonting och vill höra ljudet omkring dig, eller kanske till och med prata med nĂ„gon. Det finns en Sound+-app som lĂ„ter dig veta vilka ögonblick som har valts och den kan till och med visa dig var dina hörlurar Ă€r placerade – men det Ă€r inte sĂ„ mycket anvĂ€ndbart om du tappar hörlurarna inne i huset, eftersom platsspĂ„rningen inte Ă€r sĂ„ exakt, men den lĂ„ter dig Ă„tminstone veta att den var inne i huset senast!

Åh, och jag glömde nĂ€mna…

de bÀsta anc-hörlurarna för att arbeta hemifrÄn? inte bose, inte sony...men dessa! - jabra elite 85h recension 7

De Ă€r damm- och vattenavvisande. Nej, du kan inte bada i dem för guds skull, men de kommer att överleva det udda spill av vatten. Jabra hĂ€vdar att de Ă€r regntĂ„liga och jag har burit dem under det udda duggregn och ja, de fungerade bra. De kommer med 2 Ă„rs garanti mot vatten och damm. NĂ€r du har ett skrivbord belamrat med te, kaffe, vattenflaskor och blĂ€ck Ă€r den hĂ€r typen av funktion…GULD!

Och de ser inte sĂ„ illa ut heller. De har vĂ€l vadderade kupor med en snygg tygfinish pĂ„ utsidan, ett mycket bekvĂ€mt (och Ă„terigen vĂ€l vadderat) pannband och en generellt mycket stark och solid kĂ€nsla. GĂ„ngjĂ€rnen som ansluter bandet till kopparna sticker ut lite, vilket kan irritera vissa, men vi hade inget emot det, eftersom hörlurarna sitter bekvĂ€mt pĂ„ huvudet och inte “klĂ€mmer” för hĂ„rt. SĂ„ du kan faktiskt bĂ€ra dem i ett halvdussin timmar om du vill utan att dina öron svettas eller att huvudet kĂ€nns tungt. De kommer med ett bra, hĂ„rt fodral för förvaring och kan ocksĂ„ vikas ihop till en kompakt formfaktor. Du har ocksĂ„ tre fĂ€rger – MarinblĂ„ (ganska okej), Guldbeige (oh blingy, blingy) och Titanium Black (bara fĂ„!).


och en sak till

de bÀsta anc-hörlurarna för att arbeta hemifrÄn? inte bose, inte sony...men dessa! - jabra elite 85h recension 2

Elite 85h hĂ€vdar att den levererar 36 timmars batteritid med ANC pĂ„, och det Ă€r faktiskt mer om du inte blir galen med volymnivĂ„er. Jag har konsekvent klarat en vecka pĂ„ en enda laddning. Hörlurarna berĂ€ttar för övrigt om batterinivĂ„erna i det ögonblick du sĂ€tter dem pĂ„ öronen (bara “lĂ„g”, “medium” och “bra”, och vi hade föredragit procentsatser, men Ă€ndĂ„ sĂ„ praktiskt!). Det finns en USB Type C-port för laddning och stöd för snabbladdning som ger dig 5 timmars batteri frĂ„n 15 minuters laddning. Och om batteriet tar slut kan du ansluta den till valfritt 3,5 mm ljudjack pĂ„ en enhet och fortsĂ€tta – det finns en kabel i lĂ„dan!

Fortfarande jÀkla bra valuta för pengarna

Jabra Elite 85h lanserades i mitten av 2019 för 28 999 Rs och uppriktigt sagt fick sin uppgift avskuren mot sÄdana som Bose, Sony och Sennheiser. Men Àven pÄ den tiden hade de funnits som enastÄende valuta för pengarna för dem som verkligen ville ha en fantastisk kombination av arbete och ljud. Men under 2019, i samma ögonblick som du kom in i premiumsegmentet hörlurar, tog ljudkvaliteten i centrum, och dÀr hade konkurrensen, som jag sa tidigare, ett tydligt försprÄng.

de bÀsta anc-hörlurarna för att arbeta hemifrÄn? inte bose, inte sony...men dessa! - jabra elite 85h recension 1

Och sÄ hÀnde 2020. Och det gjorde Àven COVID. Nu med bra ljud pÄ efterfrÄgan, kommer fantastisk funktionalitet. Saker som samtal, anvÀndarvÀnlighet, bra batteritid och smarta funktioner designade för produktivitet har kommit till musikfesten!

Och det Àr dÀr Jabra Elite 85h vinner. De Àr vÀldesignade, vatten- och dammtÄliga, har fantastisk batteritid och vÀldigt bra ljud dessutom, som en lastbil med smarta och lÀttanvÀnda funktioner. Andra hörlurar kan slÄ dem pÄ den udda avdelningen, men som helhet Àr dessa den perfekta ljudrustningen för att arbeta hemifrÄn krigare.

De Ă€r för nĂ€rvarande officiellt prissatta till Rs 24 999 ($ ​​245) men hĂ„ll ögonen öppna och du kommer att se dem sjunka ofta under Rs 20 000 pĂ„ olika e-handelsportaler, och ibland till och med sĂ„ lĂ„gt som Rs 16 999 (pĂ„ Croma).

Köp Jabra Elite 85h pÄ Amazon USAKöp Jabra Elite 85h pÄ Amazon IndienKöp Jabra Elite 85h pÄ Croma

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK