Bil

De 10 bÀsta videospelsfilmerna som Àr tillgÀngliga att streama

Person som tittar pÄ ett videospel filmer pÄ en TVsezer66/Shutterstock.com

Videospelsfilmer har inte det bÀsta ryktet, och mÄnga Àr nÀrmare kuriosa Àn mÀsterverk. Men det finns fortfarande mycket roligt i dessa filmer, speciellt om du inte tar dem pÄ allvar. HÀr Àr 10 videospelsfilmer vÀrda att se.

The Angry Birds film 2

Spela filmen

Den första animerade filmen baserad pÄ Rovios mobilspel var precis vad folk förvÀntade sig av en snabb cash-in pÄ en blekande modefluga. Men The Angry Birds film 2 blir konstigare med sin instÀllning till fÄglarnas och grisarnas vÀrld i krig pÄ nÀrliggande öar. Producenterna överlÀmnade uppföljaren till The Marvelous Misadventures of Flapjack skaparen Thurop Van Orman. Han tar nÄgra vÀlkomna omvÀgar i berÀttelsen och lÀgger till konstiga sidokaraktÀrer och absurdistiska plotelement samtidigt som han behÄller den barnfokuserade tonen.

The Angry Birds film 2 streamar pÄ Netflix ($8,99+ per mÄnad) och Àr tillgÀnglig för digitalt köp ($7,99+) och uthyrning ($2,99+) pÄ Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Dödlig strid

Spela filmen

För mÄnga fans, 1995-talet Dödlig strid var den första legitima videospelsfilmen, ett actionfyllt spektakel med ett outplÄnligt soundtrack och en genuin affinitet till spelet som inspirerade det. Filmen fÄngar enkelheten i Midways arkadkampspel med vÀlbekanta karaktÀrer och slagord. Den innehÄller sakkunnigt koreograferad kampsport inom en vagt fantasy-inspirerad story (vilket egentligen bara Àr en ursÀkt för fler slagsmÄlsscener).

Dödlig strid strömmar gratis via mÄnga lokala bibliotek pÄ Hoopla och Àr tillgÀnglig för digitalt köp ($7,99+) och uthyrning ($2,99+) pÄ Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Pokémon-detektiv Pikachu

Spela filmen

Det verkade lite konstigt att den första live-actionen nÄgonsin Pokémon filmen skulle vara baserad pÄ spin-off-spelet Detektiv Pikachu, men det visar sig vara det perfekta valet för en rolig sci-fi-film med bred mainstream-attraktion. Det söta lilla monstret Pikachu blir en cynisk detektiv med röst av Ryan Reynolds och löser ett mysterium i en futuristisk stad befolkad av mÀnniskor och Pokémon. Pikachu slÄr sig ihop med en försvunnen polisdetektivs son (Justice Smith) för att spÄra upp den unge mannens far.

Pokémon-detektiv Pikachu Àr tillgÀnglig för digitalt köp ($7,99+) och uthyrning ($3,99) pÄ Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Post

Spela filmen

Den tyske filmskaparen Uwe Boll gjorde karriÀr pÄ att regissera nÀstan universellt utskÀllda videospelsanpassningar, bl.a. Ensam i mörkret och De dödas hus. Post Àr Bolls lÄngfinger lÄngfinger för sina kritiker, en aggressivt offensiv komedi baserad pÄ den knapptryckande videospelsserien. Post Àr vulgÀrt, vÄldsamt och medvetet obehagligt, med cameos frÄn bÄde Boll och speldesignern Vince Desiderio som sig sjÀlva, i grunden hÄnar publiken. Det Àr unikt hemskt och fruktansvÀrt unikt pÄ samma gÄng.

Post strömmar pÄ Amazon Prime Video ($119 per Är efter en 30-dagars gratis provperiod).

Framfart

Spela filmen

Gillar du att se gigantiska monster slÄss? För det Àr vad man fÄr in Framfart, en lös anpassning av det populÀra arkadspelet frÄn 1980-talet. Dwayne Johnson fÄr högsta betyg, men den hÀr filmens verkliga stjÀrnor Àr de muterade djuren (gorilla, krokodil och varg) som orsakar förödelse i olika landskap. Det finns mer handling i den hÀr filmen Àn i det förenklade spelet, men filmskaparna introducerar fortfarande bara sÄ mycket berÀttelse som Àr nödvÀndigt för att fÄ monstren att attackera (och för att ge Johnson nÄgra coola one-liners).

Framfart strömmar pÄ HBO Max ($14,99 per mÄnad) och Àr tillgÀnglig för digitalt köp ($7,99+) och uthyrning ($3,99) pÄ Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Resident Evil

Spela filmen

Regissören Paul WS Anderson har lockat till sig en kultföljare för sitt varumÀrke för actionfilmskapande utan krusiduller, och han Àr huvudskribenten bakom den framgÄngsrika Resident Evil franchise. Anderson regisserade fyra av de sex filmerna baserade pÄ Capcom-spelserien, med början i den hÀr inledande delen. Den första filmen introducerar Milla Jovovich som Alice, en hemlig agent som kÀmpar mot zombieapokalypsen som slÀpps lös av den olycksbÄdande Umbrella Corporation.

Resident Evil Àr tillgÀnglig för digitalt köp ($9,99+) och uthyrning ($2,99+) pÄ Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Silent Hill

Spela filmen

En av de mest kritikerrosade videospelsanpassningarna, Silent Hill förvandlar det lÀskiga skrÀckspelet till en lÀskig skrÀckfilm. Radha Mitchell spelar huvudrollen som en mamma som söker efter sin försvunna dotter i den hemsökta staden Silent Hill. Ju mer hon utforskar staden, desto djupare hamnar hon i en mardrömsvÀrld, med karaktÀrer och bilder hÀmtade frÄn spelet. Det Àr en surrealistisk, störande film som följer en dröms oförutsÀgbara logik.

Silent Hill Àr tillgÀnglig för digitalt köp ($12,99+) och uthyrning ($2,99+) pÄ Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Sonic the Hedgehog

Spela filmen

Efter Är av försök att ta fram Segas flaggskeppskaraktÀr till den stora skÀrmen, Sonic the Hedgehog blev en stor kassasuccé 2020 med sin blandning av sci-fi-action och fÄnig komedi. Ben Schwartz röstar för den hyperaktiva blÄ titelkaraktÀren, med Jim Carrey som Sonics lÄngvariga fiende Dr. Robotnik. Det Àr en familjevÀnlig film som inte bryter ny mark men som ÀndÄ hittar ett sÀtt att effektivt placera Sonic inom ramen för en publiktilltalande storfilm.

Sonic the Hedgehog strömmar pÄ Amazon Prime Video ($119 per Är efter en 30-dagars gratis provperiod), Hulu ($5,99+ per mÄnad efter en 30-dagars gratis provperiod) och Epix ($5,99 per mÄnad efter en sju dagars gratis provperiod), och Àr tillgÀnglig för digitalt köp ($12,99+) och uthyrning ($2,99+) pÄ Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Gravplundrare

Spela filmen

Efter Angelina Jolie-ledda Gravplundrare filmer flödade ut med tvÄ bidrag, Àventyraren Lara Croft startade om med den hÀr grisligare bilden med Alicia Vikander i huvudrollen. Vikanders Lara Àr fortfarande en klottravande skattjÀgare, men hon Àr mer av en skrattig fighter Àn en glamorös socialist. HÀr gÄr Lara pÄ ett sökande för att hitta sin försvunna far, vilket tar henne in i gamla ruiner pÄ en ö utanför Japans kust. DÀr möter hon mytiska faror sÄvÀl som det vanligare (men ocksÄ farliga) hotet som mÀnsklig girighet utgör.

Gravplundrare finns för digitalt köp ($14,99+) och uthyrning ($3,99) pÄ Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

Warcraft

Spela filmen

Den mest inkomstbringande videospelsfilmen genom tiderna, Warcraft var en stor hit med internationell publik. Det var ett passionsprojekt för sci-fi-författaren Duncan Jones (MÄne, KÀllkod), som var med och skrev och regisserade anpassningen av Blizzard Entertainments MMORPG. Warcraft Àr ett actionfantasi-epos om kampen mellan mÀnniskor och orcher om tvÄ vÀrldars öde. Jones tar med sin kÀrlek till spelet till denna storslagna saga och skapar en potentiell franchise som Ànnu inte har kommit.

Warcraft finns för digitalt köp ($13,99+) och uthyrning ($3,99) pÄ Amazon, iTunes, Google Play, Vudu och andra digitala butiker.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK