Blogg

Cyberkriminalitet i Indien skymtar i höjden! Du kommer inte att tro vad vÄr vÀrldsranking Àr pÄ hacking; bÀsta tipsen för att skydda dig sjÀlv

Cyberbrottsligheten i Indien ökar snabbt, enligt en rapport frÄn nederlÀndska Surfshark. Hur stort Àr hackningsrekordet? 18 av 100 indier har drabbats av dataintrÄng.

Indien ligger pÄ sjÀtte plats i vÀrlden nÀr det kommer till de högsta incidenterna av dataintrÄng, enligt en ny undersökning av det nederlÀndska företaget Surfshark. Studien gick sÄ lÄngt tillbaka som 2004, nÀr den första digitala attacken registrerades, för att sammanstÀlla data. Cyberbrottslighet i Indien Àr sÄ utbredd att studien tyder pÄ att sÄ mÄnga som 18 av 100 indier har drabbats av dataintrÄng sedan 2004. IntrÄngen inkluderar personlig information inklusive telefonnummer, adress, e-post-ID, lösenord och mer. Med en ökande trend av cyberbrottslighet i landet har det blivit viktigt att veta hur man skyddar sig mot skadliga hackningsförsök. LÀs vidare för att ta reda pÄ det.

Indien ligger pÄ sjÀtte plats i vÀrlden med totalt antal dataintrÄngsincidenter

Surfshark analys nĂ€mner att mellan 2004 och andra kvartalet 2022 rapporterades totalt 14,9 miljarder konton som brutits. För att förklara varför siffran verkar sĂ„ hög, stod det: “De flesta anvĂ€nder samma e-post för olika konton nĂ€r de registrerar sig online. Det Ă€r dĂ€rför som ett enstaka e-postmeddelande eller konto kan krĂ€nkas flera gĂ„nger i olika fall och vissa siffror kan verka sĂ„ höga”.

Enligt uppgifterna har Indien hittills drabbats av hela 254 890 201 dataintrÄng. Den totala effekten av dessa dataintrÄng har resulterat i 962 693 690 lÀckta datapunkter. LÀckta datapunkter indikerar hur mÄnga bitar av information som har stulits i alla dataintrÄngsincidenter. Bland dem Àr den mest lÀckta informationen lösenord som har sett 139 452 180 rapporterade incidenter. Andra delar av information som stulits av hackare inkluderar lösenordshash (79 883 943), namn (71 535 842) och telefonnummer (68 665 606). Studien noterade ocksÄ att 31,5 % av de totala konton som brutits inte innehöll information om personens bosÀttningsland, vilket innebÀr att studien inte kunde lÀgga till dessa siffror till nÄgot lands data och att respektive antal för enskilda lÀnder kan vara mycket högre Àn föreslog.

Om man tittar pÄ data frÄn andra kvartalet 2022 har Indien rankats tvÄa med 3,6 miljoner intrÄng. Den första rangen har tagits av Ryssland som rapporterade mer Àn 25 miljoner dataintrÄngsincidenter. Man tror att de förhöjda siffrorna beror pÄ det pÄgÄende kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Om man jÀmför de totala historiska uppgifterna, hamnar USA pÄ första plats, följt av Ryssland, Kina, Tyskland och Frankrike. Om resultaten av denna studie har gjort dig orolig, kontrollera följande tips för att sÀkerstÀlla en högre digital sÀkerhet för dig sjÀlv.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK