Gardets

Coinbase kommer att sÀga upp 18 % av personalen mitt i krypto hÀrdsmÀlta

Ytterligare vÄgor av berÀkningar svepte genom kryptovalutaindustrin pÄ tisdagen, dÀr börsföretaget Coinbase Global Inc. sa att det skulle minska nÀstan en femtedel av sin personal och kryptolÄngivare

Network LLC anlitar en advokatbyrÄ för att undersöka omstruktureringsmöjligheter.

Coinbase, ett av kryptoboomens signaltillvĂ€xtföretag, sa att det minskade sin personalstyrka med 1 100 anstĂ€llda, eller cirka 18% av sin personal, eftersom företaget hade vuxit för snabbt och en potentiell lĂ„gkonjunktur “kan leda till ytterligare en kryptovinter. ”

I ett brev till de anstĂ€llda sa vd Brian Armstrong “vĂ„ra personalkostnader Ă€r för höga för att effektivt hantera denna osĂ€kra marknad.”

“Vi verkar gĂ„ in i en lĂ„gkonjunktur efter en 10+-Ă„rig ekonomisk högkonjunktur”, skrev Armstrong. “En lĂ„gkonjunktur kan leda till ytterligare en kryptovinter och kan pĂ„gĂ„ under en lĂ€ngre period. Under tidigare kryptovintrar har handelsintĂ€kterna (vĂ„r största intĂ€ktskĂ€lla) minskat avsevĂ€rt.”


Marknader

En pre-market primer fullspÀckad med nyheter, trender och idéer. Plus, aktuell marknadsdata.


Samtidigt kontaktade Celsius, en av de största kryptolÄngivarna, advokater frÄn advokatfirman Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP för att ge rÄd om lösningar för dess vÀxande ekonomiska problem, sa personer som Àr bekanta med saken. Celsius hade berÀttat för anvÀndarna pÄ söndagskvÀllen att de pausade alla uttag, swappar och överföringar mellan konton pÄ grund av extrema marknadsförhÄllanden, vilket gav mer turbulens till kryptovalutapriserna. En taleskvinna för Akin Gump hade inga omedelbara kommentarer. Celsius-chefer svarade inte omedelbart pÄ förfrÄgningar om kommentarer.

Förstörelsen pĂ„ kryptomarknaderna har varit bred och djup, med ungefĂ€r 2 biljoner dollar i vĂ€rde som har raderats över mĂ„nga kryptovalutor sedan november, nĂ€r bitcoin – den mest mainstream av dem – nĂ„dde en rekordnivĂ„ pĂ„ 67 802,30 dollar.

Investerare har fortsatt att lossa tillgÄngar som betraktas som riskfyllda, som kryptovalutor och teknikaktier, medan Federal Reserve försöker tÀmja den högsta inflationen i USA pÄ decennier. S&P 500 aktieindex gick in pÄ en björnmarknad denna vecka dÄ investerare förvÀntar sig att Fed kommer att höja rÀntorna ytterligare.

FrÄn och med 17:00 ET tisdag handlades bitcoin till 21 991,89 $, en nedgÄng med 5,4% för dagen och 68% under sin rekordnivÄ. Dogecoin, en kryptovaluta som startades som ett skÀmt men blev tillrÀckligt etablerad för att nÀmnas av

Elon Musk

pĂ„ “Saturday Night Live”, nĂ„dde en topp pĂ„ 67,4 cent i maj 2021 och har kraschat med 92 % sedan dess.

Coinbase, den största kryptovalutabörsen i USA, har kÀmpat för att hÄlla fast vid anvÀndarna i Är eftersom frenesien inom digitala tillgÄngar svalnat och marknaderna har varit steniga. I maj sa Coinbase att det förlorade hundratals miljoner dollar under det första kvartalet dÄ handelsavgifterna sjönk kraftigt. Antalet Coinbases transaktionsanvÀndare sjönk ocksÄ, och företaget sa att det förvÀntade sig att handelsvolymer och anvÀndare skulle sjunka igen under andra kvartalet.

Sedan resultatrapporten har det blivit vÀrre för kryptovalutapriserna, Coinbases aktier och marknaderna i allmÀnhet.

Coinbases börsintroduktion förra Ă„ret ansĂ„gs vara en vattendelare för kryptoindustrin, som hade startat ett decennium tidigare som ett experiment med digitala pengar. Dess debut hyllades av vissa som liknar nĂ€r andra sektordefinierande företag blev börsnoterade, som Netscape pĂ„ 1990-talet. NĂ€r Coinbase – som sĂ€ger att den Ă€r “remote-first” och inte har ett huvudkontor – blev börsnoterad, var den första handeln med dess aktie pĂ„ $381, och aktierna steg sĂ„ högt som $429,54. PĂ„ onsdagen stĂ€ngde den pĂ„ $51,58.

WSJ:s Dion Rabouin förklarar varför Wall Street nu satsar stort pÄ krypto och vad det betyder för den nya tillgÄngsklassen och dess framtid. Foto sammansatt: Elizabeth Smelov

Förra veckan twittrade Armstrong kritik av en framstĂ€llning frĂ„n Coinbase-anstĂ€llda om att ta bort nĂ„gra chefer, inte inklusive Armstrong, frĂ„n företaget eftersom “ledningsgruppen nyligen har fattat beslut som inte ligger i företagets bĂ€sta, dess anstĂ€llda och dess aktieĂ€gare.”

I en 10 juni

Twitter

En trĂ„d som strĂ€ckte sig över 16 tweets, sa Armstrong, “om du inte har nĂ„got förtroende för ett företags chefer eller VD, varför jobbar du dĂ„ pĂ„ det företaget? Sluta och hitta ett företag att jobba pĂ„ som du tror pĂ„!”

Coinbase sa att de förvÀntar sig att ha 5 000 anstÀllda efter uppsÀgningarna och att uppsagda anstÀllda kommer att fÄ minst 14 veckors avgÄngsvederlag.

Andra kryptofokuserade företag har nyligen meddelat uppsĂ€gningar eftersom kryptopriserna har sjunkit. BlockFi, en kryptohandels- och utlĂ„ningsplattform, sa pĂ„ mĂ„ndagen att den skulle minska sitt antal anstĂ€llda med 20% eftersom det sa “den makroekonomiska miljön har förĂ€ndrats dramatiskt.”

VD:n för Crypto.com, företaget som nyligen satte sitt namn pĂ„ Los Angeles Lakers arena och körde en Super Bowl-annons med LeBron James, sa att hans företag skulle göra “riktade minskningar” med cirka 5% av sin personalstyrka, eller 260 jobb. Tidigare i juni skar kryptobörsen Gemini Trust Co. 10% av sin personal, med hĂ€nvisning till effekterna av marknadsnedgĂ„ngen.

UppsÀgningarna kommer efter en anstÀllningsboom nÀr krypton vÀxte i vÀrde. Kryptoföretagens anstÀllning hade fördubblats frÄn november till april, enligt data som samlats in av

ManpowerGroup.

Skriva till Nathan Becker kl [email protected]Soma Biswas kl [email protected] och Alexander Gladstone kl [email protected]

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Med ensamrÀtt. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK