Blogg

Chipotle uppvaktar de godtrogna med ett kryptospel

VÄr orÀdda ledare, Nilay Patel, skickade mig en artikel om att Chipotle accepterar kryptovaluta för betalning tidigare i Är. Jag funderade pÄ att skriva nÄgot för att trolla mig kryptovaluta-hatande redaktör som Àlskar Chipotlemen sedan gjorde Elon Musk nÄgot slags nonsens, och jag glömde det.

Chipotle betalade 25 miljoner dollar för att ge sina kunder norovirus, sÄ jag antar att det Àr sÄ hÀr de rekryterar nya

Tills nu. Chipotle gjorde misstaget att tipsa oss om sitt nya spel för National Avocado Day. Det kallas “Buy the Dip” eftersom guac kostar extra. Spelet kommer, enligt sitt pressmeddelande, “engagera fansen i en aktiemarknadssimulering för att “köpa dip” vid sin lĂ€gsta punkt och ge bort totalt 200 000 $ i krypto.” Det gjorde Chipotle betala 25 miljoner dollar för att ge sina kunder norovirus, sĂ„ jag antar att det Ă€r sĂ„ hĂ€r de rekryterar nya.

“Buy the dip” Ă€r dock en vanlig fras i kryptovĂ€rlden, och det hĂ€nvisar till idĂ©n att kryptos prisrörelse Ă€r cyklisk. DĂ„ och dĂ„, i denna ideologi, gĂ„r kryptovalutavĂ€rden igenom en “vinter” eller nedgĂ„ng, och om du köper krypto dĂ„ blir det billigt i förhĂ„llande till toppen av nĂ€sta cykel. Din körstrĂ€cka kan variera nĂ€r det gĂ€ller denna specifika investeringsberĂ€ttelse.

I allmÀnhet Àr det sÄ mycket svÄrt att tajma marknadens botten. Uppmuntra mÀnniskor att prova det, Àven i form av ett spel, Àr oansvarigt i bÀsta fall.

Det hĂ€r Ă€r inte Chipotles första kryptostunt. Det skulle vara dess firande av National Burrito Day – ungefĂ€r som National Avocado Day, denna helgdag Ă€r uppfinningen av nĂ„gra extremt irriterande marknadsförare – genom att ge bort $100 000 i Bitcoin (samt $100 000 i gratis burritos). Chipotle lanserade sedan sin egen valuta pĂ„ Roblox som heter Burrito Bucks. Om du spelade Chipotle Burrito Builder-spelet pĂ„ Roblox kunde du fĂ„ en kod för gratis mat pĂ„ vissa Chipotle-restauranger genom att byta in dina Burrito Bucks.

Och sĂ„ Ă€r det sĂ„klart Flexa-betalningarna, det som Nilay mailade mig om. För att göra dem anvĂ€nder du en Flexa-aktiverad app, till exempel SPEDN (inte ett stavfel utan ett spel pĂ„ “hodl”, i sig ett berusat stavfel). SĂ„ jag laddade ner appen, och vet du vad som var vild?

En skÀrmdump av en app, dÀr ett popup-fönster varnar anvÀndaren

haha vaSkÀrmdump av SPEDN-appen

Pitch för kryptovaluta var att det var tÀnkt att vara en förbÀttring av det befintliga banksystemet. Jag förstÄr inte hur man laddar en plÄnbok jag inte kan ta ut ur att göra en transaktion Àr en förbÀttring jÀmfört med ett kreditkort. Det Àr betydligt vÀrre Àn kontanter. Och till skillnad frÄn antingen kontanter eller kredit, varje gÄng du köper nÄgot med ditt Flexa-konto, klockan Àr IRS. Flexa hjÀlper dig, minimalt, med dina skatter genom att ge dig en CSV av dina transaktioner sÄ att du kan ge IRS de extra pengar du Àr skyldig för att du köpte en burrito skÄl med kryptovaluta.

Om jag skulle sĂ€tta in pĂ„ ett Flexa-konto, vart skulle min krypto ta vĂ€gen? VĂ€l, enligt anvĂ€ndarvillkoren, “NĂ€r du sĂ€tter in din kryptovaluta i appen hĂ„lls dina pengar och försĂ€kras hos en licensierad tredje part förvaringsinstitut.” Bra! HĂ€ftigt! Inga fler frĂ„gor! Om du rotar runt lite pĂ„ sidan sĂ„ upptĂ€cker du att insĂ€ttningarna Ă€r försĂ€krade av Tvillingarnakryptovalutabörsen som drivs av tvillingarna Cameron och Tyler Winklevoss.

Lyckligtvis berĂ€ttar Monique Soriano – en extern taleskvinna för Chipotle – att vinnare frĂ„n Buy the Dip kommer att fĂ„ sin krypto via ett Coinbase-konto. Soriano avböjde att sĂ€ga hur mĂ„nga transaktioner per dag pĂ„ Chipotle som Ă€gde rum genom Flexa, med hĂ€nvisning till företagets kommande resultatmeddelande för andra kvartalet. ÄndĂ„ tror jag att jag misstĂ€nker att krypto Ă€r mer vĂ€rdefullt för Chipotle som ett marknadsföringsstunt Ă€n det Ă€r som en intĂ€ktsström – trots allt Ă€r poĂ€ngen med Flexa att Chipotle kan vĂ€ljer att fĂ„ betalt i dollaroavsett vilken krypto du anvĂ€nder.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK