Blogg

Byter du frÄn iPhone till Android 12-enhet? Denna Google-app gör det enkelt

Att byta frÄn iPhone till valfri Android 12-enhet kan enkelt göras med appen Switch to Android. SÄ hÀr fungerar det.

Har du planerat att byta frÄn iPhone till Android? Har tanken pÄ att överföra all din data över olika plattformar stör dig? Om svaret Àr ja, har du tur. Google har lÀnge haft en app för att hjÀlpa nya Pixel-köpare att byta frÄn en iPhone. Den hÀr appen har i stort sett bara varit begrÀnsad till Pixel-enheterna och för alla andra mÄste du se om den specifika enhetstillverkaren har en egen app att vara vÀrd för. Du hade tur om du hade en Samsung telefon men för alla andra var det en utmaning. Tack och lov har Google nu lyft barriÀren.

Switch to Android-appen pĂ„ iOS har precis fĂ„tt en uppdatering och den stöder nu möjligheten att överföra data frĂ„n vilken iPhone som helst till vilken Android-enhet som helst som körs pĂ„ Android 12. Ja, det Ă€r haken – du kan bara överföra till en Android 12-smarttelefon. Även om det Ă€r konstigt att se Google inte ger stöd för Android 11-enheter, de flesta köpare som skaffar en Android-smarttelefon nu kommer sannolikt att vĂ€lja en med Android 12.

Byt till Android-appen fÄr en uppdatering

Processen krÀver att du har ett par saker till hands samt Àgnar lite tid Ät att göra överföringen.

-Först mÄste du ladda ner appen Switch to Android pÄ din iPhone frÄn App Store.

– Öppna den sedan och följ instruktionerna.

-Appen kommer att be dig att ansluta iPhone till din nya Android-telefon. Detta kommer inte att vara en stor sak för dem som har en iPhone efter 2020 som levereras med en USB_C till Lightning-port. För alla andra mÄste de ha den kabeln.

-NÀr kabeln Àr ansluten lÄter din Android-telefon dig vÀlja all data du vill kopiera frÄn din iPhone. WhatsApp-data kan nu ocksÄ överföras frÄn iPhone till Android, och du bör fÄ uppmaningen automatiskt.

-LÄt överföringsprocessen slutföras pÄ egen hand. NÀr du Àr klar Àr du nu redo att anvÀnda din Android-telefon.

– Med appen VĂ€xla till Android kan du överföra kontakter, foton och videor, inklusive de som lagras pĂ„ iCloud. Du kan ocksĂ„ kopiera dina SMS-, MMS- och iMessage-texter och media. Tillsammans med WhatsApp-data kommer alla andra appar att laddas ner pĂ„ Android-enheten (förutsatt att de har en Android-version). Appen kan ocksĂ„ överföra anpassade bakgrundsbilder, samtalsloggar, larm, enhetsinstĂ€llningar etc.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK