Gardets

Byt dina webblÀsarbokmÀrken till den överlÀgset överlÀgsna Raindrop-appen

Även om jag spenderar mycket tid i en webblĂ€sare anvĂ€nder jag aldrig webblĂ€sarens inbyggda bokmĂ€rken. Det Ă€r för att jag hittade nĂ„got bĂ€ttre: Raindrop.io.

Raindrop Àr ett smidigt sÀtt att spara webbsidor för senare, oavsett vilken webblÀsare eller operativsystem du anvÀnder. Efter att ha provat flera andra bokmÀrkeshanterarverktyg tidigare, Àr Raindrop den som verkligen har fastnat.

Till att börja med stöder Raindrop alla grundlÀggande kriterier jag letar efter i ett bokmÀrkesverktyg:

  • Det fungerar pĂ„ alla större plattformar, med appar för iOS, Android, Windows, Mac och webben. Även om jag byter webblĂ€sare eller operativsystem Ă€r mina bokmĂ€rken alltid tillgĂ€ngliga.
  • Det Ă€r lĂ€tt att skapa bokmĂ€rken med antingen ett webblĂ€sartillĂ€gg eller bookmarklet, som lĂ„ter dig spara lĂ€nkar och snabbt sortera dem i mappar.
  • Den har inbyggda mobilapparsĂ„ att du kan anvĂ€nda Share-funktionen pĂ„ iOS eller Android för att snabbt spara lĂ€nkar frĂ„n vilken app som helst.
  • Det stöder delade bokmĂ€rkeslistorperfekt för arbetssamarbete eller skapa en familjereceptmapp.
  • Det Ă€r inte ont i ögonen. Appen formaterar rent dina lĂ€nkar med miniatyrbilder, rubriker, webbplatsnamn och datumet dĂ„ du sparade varje sida.
  • Det Ă€r gratis att anvĂ€nda, utan nĂ„gra betalvĂ€ggar du skulle stöta pĂ„ av att anvĂ€nda det för mycket. Raindrop har en “Pro”-version för $3 per mĂ„nad om du vill ha kapslade mappar, automatiska webbsidesarkiv, sökning i fullstĂ€ndig artikeltext och nĂ„gra andra extrafunktioner. “Pro”-versionen kostar $3 per mĂ„nad eller $28 per Ă„r.

Raindrops mobilapp lÄter dig lÀgga till bokmÀrken frÄn webben eller frÄn andra appar.

Jared Newman / IDG

Men utöver dessa krav pÄ bordsinsatser har Raindrop ocksÄ massor av fina smÄ detaljer.

BÀst av allt Àr möjligheten att se webblÀnkar direkt inuti Raindrop.io-appen istÀllet för att behöva öppna dem i ett separat fönster. PÄ en dator eller surfplatta öppnas dessa lÀnkar i ett sidofÀlt bredvid bokmÀrkeslistan, sÄ att du snabbt kan vÀxla mellan sidor utan att lÀmna appen.

Artikelförhandsvisningar i Raindrop.io

Raindrop lÄter dig lÀsa sparade artiklar direkt via appen.

Jared Newman / Foundry

Som standard laddas sidor i ett lĂ€svĂ€nligt “FörhandsgranskningslĂ€ge”, men du kan ocksĂ„ vĂ€lja en webbvy istĂ€llet. Och om du vill öppna sidan i din webblĂ€sare Ă€r knappen “öppna i ny flik” bara ett klick bort.

Med den inbÀddade webbvisaren kan du till och med lÀnka till sidor med interaktiva element och redigera dem direkt i Raindrop. Jag anvÀnder den hÀr funktionen för att snabbt komma Ät specifika sidor i Notion, sÄ att jag kan skriva ner berÀttelseidéer tillsammans med min samling av bokmÀrken.

Redigera en begreppssida via Raindrop.io

En anvÀndning av Raindrops webbvy pÄ nÀsta nivÄ: Att ta anteckningar utan att lÀmna appen.

Jared Newman / IDG

Jag Àlskar ocksÄ hur du kan tilldela ikoner till dina bokmÀrkessamlingar och till och med ladda upp anpassade bilder att anvÀnda som ikoner. Detta fungerar som en snabb visuell hjÀlp nÀr du vÀxlar mellan samlingar, men gör ocksÄ appen lite mer förtjusande.

Ikonanpassning i Raindrop.io

Raindrop erbjuder hundratals ikoner för att anpassa dina samlingar.

Jared Newman / Foundry

Slutligen erbjuder Raindrop flera sÀtt att se dina bokmÀrkessamlingar, och appen kommer ihÄg vilka vyer du har tilldelat var och en. Du kan till exempel ha en moodboard i Pinterest-stil för recept och en mer utilitaristisk rubriklista för arbetsrelaterade bokmÀrken.

Sparad recepttavla i Raindrop.io

Raindrops moodboard-vy Àr perfekt för receptsamlingar.

Jared Newman / Foundry

Raindrop.io har nĂ„gra anmĂ€rkningsvĂ€rda begrĂ€nsningar: Du kan inte lĂ€gga till omfattande anteckningar eller filer till enskilda bokmĂ€rken – Ă€ven om du kan skriva korta beskrivningar – och skrivbordsappen stöder oförklarligt inte vĂ€xling mellan ljusa och mörka lĂ€gen baserat pĂ„ ditt systemtema. Appen har inte heller nĂ„got inbyggt sĂ€tt att automatisera lĂ€nkinsamling – till exempel genom RSS-flöden – Ă€ven om du kan ansluta antingen IFTTT eller Zapier för detta Ă€ndamĂ„l.

För mig Àr dock Raindrop det perfekta specialbyggda verktyget för lÀnkinsamling. Det Àr snabbt och enkelt att navigera, och dess inbÀddade webbsidavisare hjÀlper till att minska flikar. Det gör det till en stor uppgradering jÀmfört med den intetsÀgande bokmÀrkesfÀltet som ingÄr i de flesta webblÀsare.

Kolla in mitt rÄdgivare nyhetsbrev för att fÄ fler praktiska tekniska rÄd varje vecka. En version av den hÀr artikeln dök ursprungligen upp dÀr.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK