Blogg

BluSmart nÀra att samla in 250 miljoner dollar, sÀger VD

VerkstÀllande direktören för det indiska uppstartsföretaget BluSmart Electric Mobility har sagt att det Àr nÀra att samla in 250 miljoner dollar (ungefÀr 2 000 crore Rs) frÄn investerare inklusive BP:s riskkapitaldivision.

BluSmart, som driver en helelektrisk fordonsflotta (EV), förvÀntade sig att slutföra affÀrer med effektfonder och private equity-investerare inom de kommande tvÄ mÄnaderna, sa Anmol Jaggi.

“Bp Ventures har redan en andel i BluSmart och kommer att vara en av de ledande investerarna Ă€ven i denna omgĂ„ng. Det mesta av den andra finansieringen kommer frĂ„n globala investerare baserade i USA och Europa”, sa han till Reuters pĂ„ onsdagen.

Jaggi avslöjade inte vÀrderingen till vilken pengar samlas in, men sa att Äkande företag som BluSmart vanligtvis vÀrderas till 15-18 gÄnger sin Ärliga intÀktstakt.

Bp Ventures svarade inte pÄ ett e-postmeddelande med begÀran om kommentar.

Det brittiska oljebolagets investeringsarm investerade i september 13 miljoner dollar (ungefÀr 105 crore Rs) i BluSmart som en del av en runda pÄ 25 miljoner USD (ungefÀr 200 crore Rs), dess första affÀr i Indien. Bp Ventures har sagt att de letar efter fler möjligheter inom omrÄden som laddningsinfrastruktur för elbilar, batteribyte och energilagring.

BluSmart, som tĂ€vlar med Ă„kningsjĂ€tten Uber och inhemsk rival Ola – som stöds av Japans Softbank Group, sĂ€ger att de Ă€ger en flotta pĂ„ 1 800 elbilar, de flesta köpta frĂ„n Tata Motors.

Företaget kommer att anvÀnda medlen för att köpa fler elbilar, utöka sin laddningsinfrastruktur, investera i teknik och lansera tjÀnsten i fler indiska stÀder, sa Jaggi.

BluSmart har sagt att det har totalt 13 500 elbilar i bestÀllning med Tata Motors. Dess flotta inkluderar Àven elbilar frÄn MG Motors, som Àgs av den kinesiska biltillverkaren SAIC, och Kinas BYD, sa Jaggi.

Indien driver biltillverkare att bygga elbilar och vill att minst 30 procent av försĂ€ljningen av nya bilar ska vara elektriska till 2030 – ett skifte som man tror kan ledas av vagnparksoperatörer. Elbilar utgör för nĂ€rvarande en brĂ„kdel av försĂ€ljningen, frĂ€mst pĂ„ grund av höga batterikostnader och brist pĂ„ laddningsinfrastruktur.

© Thomson Reuters 2022


För det senaste tekniska nyheter och recensionerfölj Gadgets 360 pÄ Twitter, Facebookoch Google Nyheter. För de senaste videorna om prylar och teknik, prenumerera pÄ vÄr Youtube-kanal.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK