Gardets

Bitcoin vÀnder sig mot $20 000 nÀr kryptovaluta-rutten fördjupas

Kryptovalutor förlÀngde sin glidning pÄ onsdagen, med bitcoin pÄ grÀnsen till att falla under $20 000 för första gÄngen sedan december 2020.

Bitcoins pris sjönk till cirka 20 526,57 dollar i tidig handel i USA. Det markerar en minskning med 6,7 % frÄn tisdagens 17:00 ET-pris och en 70 % nedgÄng frÄn den högsta pÄ $68 990,90 som nÄddes i november 2021, enligt CoinDesk.

Rutten i kryptovalutor har utplĂ„nat ungefĂ€r 1Âœ Ă„rs vinster för bitcoin, som började skjuta i höjden i slutet av 2020 nĂ€r spekulativ glöd sköljde över finansmarknaderna.

Sedan slutet av förra Äret har luften lÀckt ut ur kryptovalutor, med investerare som drar sig tillbaka frÄn mer riskfyllda tillgÄngar i vÀntan pÄ att marknadsförhÄllandena för lÀtta pengar gÄr mot sitt slut.

TvÄ högprofilerade incidenter de senaste veckorna har accelererat kryptovalutornas fall. I maj ledde kollapsen av stablecoin TerraUSD och dess systertoken Luna till en försÀljning av kryptovalutor. Sedan, pÄ söndagen, sa Celsius Network, en av de största kryptolÄngivarna, att det pausade alla uttag, byten och överföringar, vilket utlöste ytterligare panik.

SmÀrtan pÄ kryptovalutamarknaderna har varit bred. Priset pÄ eter, den interna valutan i Ethereum-nÀtverket, sjönk till 1 054,27 USD pÄ onsdagen, en nedgÄng med 11 % frÄn sin nivÄ vid 17:00 ET pÄ tisdag. Cardanos ada-token och till och med skÀmt kryptovaluta dogecoin gled.

Det senaste tecknet pĂ„ stress och förvirring kom frĂ„n en vag tweet frĂ„n medgrundaren av Three Arrows Capital, en hedgefond som investerade tungt i kryptovalutor. “Vi hĂ„ller pĂ„ att kommunicera med relevanta parter och Ă€r fullt engagerade i att lösa detta”, sa tweeten. Inga ytterligare detaljer lĂ€mnades. Three Arrows svarade inte omedelbart pĂ„ en begĂ€ran om kommentar.

Selloffs fortsatte att slĂ„ stora amerikanska aktieindex, med S&P 500 som gick in pĂ„ björnmarknadens territorium pĂ„ fredag ​​för första gĂ„ngen pĂ„ mer Ă€n tvĂ„ Ă„r. WSJs Caitlin McCabe tittar pĂ„ nĂ„gra av de viktigaste orsakerna bakom marknadsvolatiliteten. Foto: John Minchillo/Associated Press

Kryptovalutornas fall sammanfaller med en försÀljning pÄ aktiemarknaden. Tidigare i veckan gick S&P 500 in pÄ en björnmarknad, definierad som en nedgÄng pÄ 20 % eller mer frÄn en senaste topp. Förlusterna har accelererat de senaste dagarna efter att högre Àn vÀntat inflationsdata för maj utlöste oro för att Federal Reserve kan behöva höja rÀntorna mer aggressivt. Den amerikanska centralbankens rÀntebeslut fattas pÄ onsdag.

Skriva till Caitlin McCabe kl [email protected]

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Med ensamrÀtt. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK