Blogg

Big Tech bör ersÀtta offer för onlinebedrÀgerier: brittiska lagstiftare

Stora teknikföretag vars onlineplattformar bÀr reklam för bedrÀgerier bör göras för att ersÀtta offer, sade brittiska lagstiftare, som en del av bredare anstrÀngningar för att bekÀmpa en vÀxande epidemi av onlinebedrÀgerier i Storbritannien.

Medan banker har skrivit under en frivillig kod för att ersÀtta bedrÀgerioffer som gör tillrÀckligt för att skydda sig, finns det inte tillrÀcklig reglering som styr sociala medier och andra webbplatser dÀr offren ofta först lockas in, sÀger Mel Stride, ordförande för den tvÀrpolitiska finanskommittén. , berÀttade för Reuters.

“Regeringen borde titta pĂ„ nĂ„gon form av arrangemang som gör att förorenaren betalar,” sa han.

“Onlineplattformar Ă€r vĂ€rdar för det hĂ€r, de lĂ€gger inte tillrĂ€ckligt mycket anstrĂ€ngning pĂ„ att rensa bort det, och faktiskt gynnas ekonomiskt eftersom de fĂ„r reklamintĂ€kterna,” sa Stride.

TechUK, ett handelsorgan som representerar stora teknikföretag i Storbritannien, inklusive Facebook, Twitteroch Microsoftavböjde att ge en omedelbar kommentar.

Strides kommentarer kom nÀr finansutskottet pÄ onsdagen publicerade resultaten av en rapport om ekonomisk brottslighet, som uppmanade regeringen att allvarligt övervÀga att tvinga onlineplattformar att hjÀlpa till att Äterbetala offer.

Rapporten noterade att TechUK i december sa Facebook (nu kĂ€nt som Meta), Twitter och Microsoft hade Ă„tagit sig att krĂ€va att potentiella annonsörer för finansiella tjĂ€nster godkĂ€nns av Storbritanniens Financial Conduct Authority, efter liknande Ă„tgĂ€rder som vidtagits av Google, Tick ​​tackoch Amazon.

Men rapporten sa att det inte fanns nÄgon faststÀlld tidslinje för dessa förÀndringar och att andra stora onlineplattformar inte har följt efter.

Regeringen kommer att reagera pÄ rapportens resultat att det inte görs tillrÀckligt för att förhindra den vÀxande bedrÀgeriepidemin pÄ nÀtet, och att bedrÀgeribekÀmpningsinsatser bör centraliseras under en minister eller avdelning.

Storbritannien har blivit ett globalt epicentrum för bankbedrÀgerier, rapporterade Reuters i oktober, med rekordstora 754 miljoner GBP (ungefÀr 7 630 crore Rs.) stulna under de första sex mÄnaderna i Är, en ökning med 30 procent frÄn samma period 2020.

“Vi tycker att regeringen har varit för lĂ„ngsam pĂ„ olika omrĂ„den för att verkligen hinna med det … det Ă€r mĂ€nniskor som i tysthet i mĂ„nga fall blir lurade pĂ„ stora summor pengar, mĂ€nniskor som förlorar livsbesparingar,” sa Stride.

© Thomson Reuters 2022


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK