Blogg

Beam-steering-enhet i iPhone-storlek för att ta kommunikation bortom 5G: Studera

I ett steg som kan hjÀlpa till att uppnÄ bÀttre nÀtverksanslutning inom en snar framtid, har forskare utvecklat en strÄlstyrningsantenn som förbÀttrar dataöverföring utöver 5G-standarder. Detta kommer att ge tillgÄng till en rad frekvenser för mobilkommunikation som tidigare var utom rÀckhÄll. Med storleken pÄ en iPhone har strÄlstyrningsantennen utvecklats som ett bÀttre alternativ till den för nÀrvarande anvÀnda fasta basstationsantennen. De fasta antennerna visade sig vara ineffektiva vid högre frekvenser som begrÀnsade deras anvÀndning för lÄngdistansöverföring.

Den nya enheten kan spÄra en mobil telefon precis som en satellit spÄrar ett rörligt föremÄl, men med mycket snabbare hastighet. Tagit fram av forskare frÄn University of Birmingham, ger enheten en kontinuerlig vidvinkelstrÄle och visade sig vara effektiv för att förbÀttra dataöverföringseffektiviteten vid frekvenser som strÀcker sig över millimetervÄgspektrumet. Dessa inkluderade frekvenser som de för 5G (mmWave) och 6G dÀr hög effektivitet uppnÄs med hjÀlp av mekaniskt styrda antennlösningar.

De experimentella resultaten av enheten presenterades nyligen vid 3rd International Union of Radio Science Atlantic / Asia-Pacific Radio Science Meeting.

Den nya tekniken har gjorts kompatibel med de befintliga 5G-specifikationerna som för nÀrvarande anvÀnds av mobila kommunikationsnÀtverk. Dessutom krÀver enheten inte ineffektiva och komplexa matningsnÀtverk som anvÀnds av konventionella antennsystem. Det Àr baserat pÄ ett system med lÄg komplexitet som ökar prestandan och som dessutom Àr lÀtt att göra.

Forskare har utvecklat enheten med hjÀlp av ett metamaterial, skapat av en metallplÄt som innehÄller regelbundet Ätskilda hÄl mikrometer i diameter. Den har utrustats med ett stÀlldon som styr höjden pÄ kaviteten i metamaterialet och lÄter antennen koncentrera sig radiovÄgor till starkt riktade signaler. Detta leder till en betydande ökning av överföringseffektiviteten.

Dr James Churm, en av de ledande forskarna, framhĂ€ver enhetens potential, sa“Även om vi utvecklade tekniken för anvĂ€ndning i 5G, visar vĂ„ra nuvarande modeller att vĂ„r strĂ„lstyrningsteknik kan ha 94 procents effektivitet vid 300 GHz.”

Han tillade att enheten har mÄnga anvÀndningsomrÄden sÄsom i fordonsradar, satellitkommunikation, Plats och försvarstillÀmpningar, och bilindustrin, bland annat.


SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK