Gardets

Batterimaterial mÄste utvecklas för att hÄlla jÀmna steg med samhÀllets behov: Studera

Kredit: CC0 Public Domain

MĂ€nsklighetens beroende av batterier för mobiltelefoner, bĂ€rbara datorer, elfordon och nĂ€tlagring underblĂ„ser en efterfrĂ„gan pĂ„ bĂ€ttre batteriteknik. I decennier har batterier förlitat sig pĂ„ mikropartiklar för energilagring, men ny forskning av ett team vid Rensselaer Polytechnic Institute avslöjar att anvĂ€ndning av avancerade material som inkluderar “flerskala partiklar” ger ett förbĂ€ttrat batteri, som kan lagra mer energi, som hĂ„ller lĂ€ngre, och laddar snabbare.

I forskning publicerad nyligen i Naturrecensioner Material, ett tvĂ€rvetenskapligt team av kemiingenjörer, materialforskare och maskiningenjörer visar att anvĂ€ndning av nanoteknik i batterier kommer att förbĂ€ttra batteriprestanda. Uppsatsen, med titeln “Nano- versus Microstructuring in Battery Electrodes”, jĂ€mför anoder och katoder konstruerade av nanomaterial kontra mikropartiklar och drar slutligen slutsatsen att en kombination av de tvĂ„ – specifikt mikropartiklar som anvĂ€nder nanostrukturer – kommer att hjĂ€lpa till. batterier tillgodoser framtida energibehov.

“Enligt vĂ„r uppfattning mĂ„ste nĂ€sta generation av aktiva materialpartiklar som anvĂ€nds i framtida batterisystem vara till sin natur flerskalig – det vill sĂ€ga de mĂ„ste vara i mikrostorlek, men Ă€ndĂ„ försedda med nanoskala egenskaper eller attribut – för att hĂ„lla jĂ€mna steg med efterfrĂ„gan för stĂ€ndigt förbĂ€ttrade batterier”, sĂ€ger Nikhil Koratkar, professorn John A. Clark och Edward T. Crossan i teknik vid Rensselaer och motsvarande författare i denna artikel.

Dr. Koratkar och hans team av forskare, som inkluderade doktorander vid Rensselaer och Dr. Chunsheng Wang, professor i kemi- och biomolekylÀr ingenjörsteknik vid University of Maryland, började undersöka om det fanns attribut i nanoskala som kunde lÀggas till i traditionell storlek mikro- partiklar för att förbÀttra batteriets prestanda. Till exempel kunde forskare minska laddningstiden nÀr de konstruerade smÄ nanoskala tunnlar genom mikropartiklarna.

PÄ samma sÀtt, nÀr forskare konstruerade mikropartiklar med intern nanoporositet, kunde de förbÀttra batteriets livslÀngd utan att offra kolumbisk effektivitet eller lagringskapacitet. Att tillÀmpa materialvetenskapliga innovationer som dessa kommer att förbÀttra batteriets prestanda avsevÀrt och informera om batteriutvecklingen framöver, avslutar Koratkar.

“Jag tror att nĂ€sta decennium kommer att bli en era av intensiv aktivitet och batterigemenskapen kommer framgĂ„ngsrikt att ta reda pĂ„ hur man bĂ€st kan konstruera flerskaliga partiklar för batterier med överlĂ€gsen prestanda”, sĂ€ger Koratkar.


Ny upptÀckt gör snabbladdande litiumjonbatterier med bÀttre prestanda möjliga


Mer information:
Rishabh Jain et al, Nanostrukturering kontra mikrostrukturering i batterielektroder, Naturrecensioner Material (2022). DOI: 10.1038/s41578-022-00454-9 TillhandahÄlls av Rensselaer Polytechnic Institute

Citat:Batterimaterial mÄste utvecklas för att hÄlla jÀmna steg med samhÀllets behov: Studie (2022, 30 juni) hÀmtad 30 juni 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-06-battery-materials-evolve-pace-societal.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK