Bil

BÀsta plattformarna för att köpa krypto inklusive Bonfire, Dogecoin och SafeMoon

Vissa mynt Àr sÄ nya att de bara Àr tillgÀngliga pÄ ett fÄtal börser, men det finns fler alternativ.

Bild: iStock/Ivan-balvan

Mer om innovation

NÀr du har gjort din research om hur du kommer igÄng med kryptovaluta och valt en typ av mynt att köpa, Àr nÀsta steg att vÀlja en börs. Det finns nÀstan lika mÄnga alternativ att övervÀga med detta beslut ocksÄ. Det finns nÄgra etablerade börser och mÄnga nya. Att veta vad du planerar att göra med din kryptovaluta hjÀlper dig att vÀlja den bÀsta plattformen. Du bör övervÀga hur ofta du vill köpa och sÀlja mynt, om handel med terminer Àr ett alternativ och hur viktig integritet och kontroll Àr nÀr det kommer till att hantera dina virtuella pengar.

Om du letar efter en app för att handla din krypto, har vi dig tÀckt dÀr ocksÄ.

HÀr Àr sex alternativ att övervÀga för att öppna ett konto och gÄ med i en vÀrld av decentraliserad finans, om du bestÀmmer dig för att den ekonomiska risken och potentiella miljöpÄverkan av denna investering Àr acceptabla. Det Àr relativt enkelt att köpa etablerade mynt som Bitcoin och Ethereum, men processen Àr mer komplicerad för nyare mynt som Bonfire och Safemoon.

SER: Det finns mer med kryptovaluta Àn Bitcoin: 5 andra digitala mynt att övervÀga (gratis PDF) (TechRepublic)

Myntbas

Om Bitcoin Ă€r den mest kĂ€nda kryptovalutan Ă€r Coinbase den mest kĂ€nda börsen. Plattformen grundades 2012 och blev offentlig i Ă„r. Plattformen erbjuder försĂ€krade plĂ„nböcker för investerare och handlare. Även om plattformen har ett lĂ€ttanvĂ€nt grĂ€nssnitt Ă€r en nackdel att anvĂ€ndaren inte kontrollerar nycklarna till kryptoplĂ„nboken, vilket vissa ser som ett potentiellt fatalt fel. Coinbase Pro har en billigare avgiftsstruktur och fler alternativ för avancerade anvĂ€ndare. Coinbase tar ut högre avgifter för kunder som anvĂ€nder basprodukten.

Företaget har ocksÄ en dataintrÄngsförsÀkring och investerarnas kontanter lagras pÄ bankkonton som Àr försÀkrade av FDIC. Detta ger mer skydd mot bedrÀgerier Àn mÄnga andra handelsplattformar.

Binance Smart Chain

Binance Àr en etablerad börs med en hög handelsvolym. Binance Smart Chain byggdes för att anvÀnda Binance Chain för att möjliggöra smarta kontrakt. Enligt vitboken som beskriver BSC kombinerar denna relativt nya tjÀnst den höga prestandan hos den inhemska DEX-blockkedjan med en vÀnlig smart kontraktsfunktion. TjÀnsten kombinerar ocksÄ Vice Proof of Stake med Proof of Authority för att validera transaktioner, vilket Àr ett distinkt tillvÀgagÄngssÀtt.

BSC Àr ett sÀtt att köpa det nya Bonfire-myntet. Köpare mÄste köpa Binance-mynt för att sedan köpa Bonfire.

BitMart

Detta Àr en av de nyare börserna. Den öppnade 2017. Plattformen Àr en digital tillgÄngsutbyte/kryptovalutabörs som anvÀnder en flerskikts- och multiklusterarkitektur. Börsen sÀljer ett brett utbud av mynt och köpare kan anvÀnda fiat-valuta och kryptovaluta för att köpa virtuella pengar. Vissa webbplatser krÀver att alla transaktioner genomförs i virtuell valuta.

BitMart var en av de första börserna som listade SafeMoon-valutan innan valutan tog mycket fart.

Plattformen har ocksĂ„ en egen token, BitMart Token, som Ă€r baserad pĂ„ ERC20-standarden. Ägare kan anvĂ€nda token för att rösta pĂ„ nya projekt och kvalificera sig för rabatt pĂ„ handels- och transaktionsavgifter. Plattformen har Ă€ven en app. Det finns nĂ„gra amerikanska delstater och lĂ€nder som inte tillĂ„ter invĂ„nare att anvĂ€nda plattformen, sĂ„ kolla webbplatsen för den listan innan du registrerar dig.

SER: Bitcoin cheat sheet: allt proffs behöver veta (TechRepublic)

Bisq

Det ursprungliga mĂ„let med kryptovaluta var att skapa ett finansiellt system utan byrĂ„krati och kontroller frĂ„n traditionell bankverksamhet. Bisq bygger vidare pĂ„ den idĂ©n genom att erbjuda en peer-to-peer, decentraliserad och icke-KYC Bitcoin- och kryptoutbyte. KYC – kĂ€nn din kund – Ă€r en grundlĂ€ggande del av det traditionella banksystemet eftersom det Ă€r beroende av identitetsbevis för att komma Ă„t konton. Med denna plattform Ă€r det bara anvĂ€ndaren som rör pengarna. Bisq Ă€r tillgĂ€ngligt för alla med dator eller smarttelefon och erbjuder fler Ă€n 25 betalningsalternativ och en app för Android och iOS. Den hĂ€r designen Ă€r bĂ€st för dissidenter som lever inom en förtryckande regim, personer som letar efter privatliv eller personer som inte har myndighetsutfĂ€rdad legitimation, enligt Investopedia. Plattformen Ă€r inte designad för aktiv handel och transaktionshastigheterna kan vara lĂ„ngsamma.

Interaktiva mÀklare

Denna plattform erbjuder möjligheten att köpa Bitcoin-terminer istÀllet för sjÀlva valutan. Detta innebÀr att spekulera i det framtida priset pÄ kryptovalutan, utan att Àga nÄgot av mynten. TvÄ fördelar med handel med terminer Àr att terminskontrakt handlas pÄ en börs som regleras av Commodity Futures Trading Commission och terminer avrÀknas kontant, sÄ köpare behöver ingen kryptoplÄnbok, enligt Investopedia.

Företaget tillhandahÄller alla vanliga investeringstjÀnster utöver Bitcoin-terminer och har individuella, pensions-, trust- och institutionella konton.

Charles Schwab

Om du vill anvĂ€nda en bekant finanschef för dina kryptovalutaspekulationer, erbjuder Charles Schwab Ă€ven Bitcoin-terminer. Schwab-kunder med ett terminskonto kan handla med vissa Bitcoin-terminsprodukter. Kunder kan ocksĂ„ handla vissa över-the-counter förtroendeprodukter, Ă€ven om företaget varnar för att dessa produkter “kan vara dyra med högre driftsförhĂ„llanden och andra betydande risker.” Företaget förutspĂ„r ocksĂ„ att USA:s finansminister Janet Yellen kan komma att införa fler regleringar för kryptovalutamarknaden eftersom hon nĂ€mnde den virtuella valutan som ett problem under sin bekrĂ€ftelseutfrĂ„gning i januari.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK