Bil

Barnes & Noble har en ny vrÄ för att bekÀmpa Amazons Kindle

Foto av en Nook GlowLight 4Barnes & Noble

Amazons Kindle-sortiment kan vara en av de bÀsta e-lÀsarna som finns, men Barnes & Noble hÄller fortfarande Nook vid liv som en konkurrent. Nu finns det en helt ny modell.

Barnes & Noble tillkÀnnagav just en ny e-blÀck Nook-lÀsare, kÀnd som Nook GlowLight 4e. Det Àr företagets billigaste eReader i nyare historia, med en prislapp pÄ endast $119,99. Det Àr $30 mindre Àn GlowLight 4, och $10 mer Àn basmodellen Amazon Kindle utan reklam för lÄsskÀrm. Amazon sÀljer ocksÄ en annonsstödd e-blÀck Kindle för $90, som ofta sÀljs för $55, men Nook-lÀsare har inga annonser.

Nook GlowLight 4e fram och bakBarnes & Noble

Huvudfunktionen Àr den 6-tums blÀndfria skÀrmen, som anvÀnder en e-blÀckpanel istÀllet för de typiska LCD-skÀrmarna du hittar pÄ de flesta andra surfplattor. Den har en pixeltÀthet pÄ 212 DPI, vilket Àr högre Àn den vanliga Kindle (167 DPI), men lÀgre Àn $140 Kindle Paperwhite (300 DPI). Ju högre DPI, eller Dots Per Inch, desto fÀrre pixlar kan du se. GlowLight 4e:s betyg borde vara bra för de flesta, och eftersom den har en e-blÀckskÀrm kan batteriet hÄlla i veckor vid regelbunden anvÀndning. Det finns ocksÄ en bakgrundsbelysning för lÀsning i mörker, som de flesta andra e-lÀsare.

Barnes & Noble behÄller de klassiska fysiska sidknapparna för GlowLight 4e, sÄ att du kan klicka pÄ knapparna pÄ sidorna för att gÄ bakÄt eller framÄt i din bok (eller bara trycka pÄ sidorna av skÀrmen som en Kindle). Det finns 8 GB lagringsutrymme, ner frÄn 16 GB pÄ den vanliga GlowLight 4, och endast cirka 5 GB Àr tillgÀngligt för böcker. Det Àr inte ett stort problem, sÀrskilt med tanke pÄ att de flesta inte vill lÀsa serier och annat bildtungt innehÄll pÄ en 6-tums svartvit skÀrm, men det Àr fortfarande synd att det inte finns nÄgot microSD-kort för att lÀgga till mer lagringsutrymme. Du fÄr dock en USB Type-C-port för laddning och kopiering av böcker.

Det saknas nĂ„gra funktioner pĂ„ GlowLight 4e jĂ€mfört med Amazons bas Kindle. Ljudböcker verkar inte stöds, Ă€ven om Barnes & Noble sĂ€ljer ljudböcker och precis introducerat en Audible-liknande prenumerationstjĂ€nst. Kindle lĂ„ter dig koppla ihop Bluetooth-hörlurar och lyssna pĂ„ alla köpta ljudböcker. Barnes & Noble har inte heller en onlinetjĂ€nst för att skicka böcker och andra filer till din eReader, som Amazons Send to Kindle – du mĂ„ste koppla in Nook till en PC och kopiera böcker till den som om det vore en flash-enhet.

Nook GlowLight 4e finns tillgÀnglig för förbestÀllning pÄ Barnes & Nobles webbutik, och slÀppdatumet Àr satt till den 7 juni.

KĂ€lla: Barnes & Noble

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK