Blogg

Bank of Japan kommer att försiktigt testa sin digitala yen CBDC

Bank of Japan (BoJ) har beslutat att ta ett noggrant och grundligt analytiskt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för införandet av sin digitala centralbanksvaluta (CBDC), för nĂ€rvarande kĂ€nd som “Digital Yen”. Efter Sveriges detaljorienterade förhĂ„llningssĂ€tt till digitala valutor förvĂ€ntas Japan fatta ett beslut om utbyggnaden av Digital Yen senast 2026. Som en del av sin forskning om CBDC Ă€r Japans frĂ€msta mĂ„l att se till att det överensstĂ€mmer med landets befintliga finansiella och ekonomisk infrastruktur.

Bank of Japan Àr ute efter att sy CBDC ramverk sÄ nÀra sina övergripande betalnings- och avvecklingssystem som möjligt. Den hÀr mÄnaden gÄr det asiatiska landet vidare till den andra fasen av forskning om digital yen.

Enligt Kazushige Kamiyama har chefen för BOJ:s betalningsavdelning avslöjat att Japans CBDC snart kommer att gÄ in i ett smÄskaligt pilottest, Kryptopotatis rapporterad.

Kamiyama sa ocksÄ att CBDCs sannolikt kommer att antas tidigare av lÀnder med tillvÀxtekonomier för att bekÀmpa de relativa svagheterna i deras finansiella nÀtverk.

Sverige, som har fokuserat pÄ smÄskalig teknisk forskning kring CBDCs, har Ànnu inte nÄtt en slutsats om att rulla ut CBDCs precis som Japan.

Samtidigt varnar flera andra nationer för framtiden för elektroniska pengar genom att initiera forskning och utveckling av sina respektive CBDC.

Indien, till exempel, arbetar pÄ att lansera sin Digital Rupee. Reserve Bank of India utvecklar för nÀrvarande den nationella digitala valutan.

Ryssland har börjat testa sitt CBDC-namn Digital rubel.

Jamaica Àr redan nÀra att lansera sitt CBDC-namn Jam-Dex.

Under vinter-OS tidigare i Ă„r lanserade Kina ett storskaligt pilottest av sina Digital Yuan.

A CBDC fungerar mycket som kryptovalutamen Àr byggd pÄ en blockchain nÀtverk och Àr virtuell till sin natur. CBDC regleras dock av centralbanker som gör sina transaktioner centraliserade och spÄrbara för en enda myndighet, i motsats till den decentraliserade karaktÀren hos traditionella kryptovalutor.

Samtidigt finns det inga restriktioner för att betala och investera i kryptovalutor i Japan. Landet kĂ€nner igen kryptotillgĂ„ngar som “betalningsmetoder som inte Ă€r denominerade i fiatvaluta och kan anvĂ€ndas för att betala ospecificerade personer.”


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK