Blogg

AT&T Ă€r pĂ„ vĂ€g att komma undan med sin falska “administrativa avgift” pĂ„ $1,99

Sedan 2013AT&T har tyst bilked kunder ur hundratals miljoner dollar med en falsk “administrativ avgift”, en avgift det mer Ă€n fördubblades till 1,99 USD i mĂ„naden 2018. Under nĂ„gra Ă„r dĂ€r fick en grupptalan i Kalifornien att det verkade som att AT&T Ă€ntligen skulle kunna ta sig an uppgiften. Men i maj, bĂ„da sidor sa till en domare att de skulle göra upp för bara 14 miljoner dollar – vilket innebĂ€r att kunder kan fĂ„ mindre Ă€n 10 procent av vad de betalade AT&T, medan AT&T fĂ„r fortsĂ€tta ladda dem.

I juni godkĂ€nde domaren preliminĂ€rt den förlikningen – och idag, den 29 juli, vi hörs som AT&T sms:ar och mailar kunder en lĂ€nk till en för nĂ€rvarande tom webbplats var förlikningsansprĂ„ksblanketten kommer att bo.

Enligt förlikningsavtalet i Vianu v. AT&T Mobility, nÀstan alla AT&T Wireless efterbetalda kunder i Kalifornien sedan 2015 kommer att vara berÀttigade till en berÀknad betalning pÄ mellan $15 och $29.

Men Ă„terigen, det Ă€r bara en brĂ„kdel av vad AT&T:s egna register visar att den har tagit ut: $180 per kund i genomsnitt sedan 2015, enligt dokument. Förlikningen “representerar en Ă„terbetalning av cirka 6-11 mĂ„nader av de genomsnittliga avgifterna”, lĂ€ser de. Samtidigt kommer advokaterna sannolikt att fĂ„ 3,5 miljoner dollar.

Den genomsnittliga AT&T-kunden har betalat $180 i “adminavgifter” sedan 2015

“Det uppskattade betalningsbeloppet representerar ett starkt resultat för förlikningsklassen, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ de betydande riskerna, kostnaderna och förseningen av fortsatta rĂ€ttstvister,” lyder det föreslagna förlikningsavtalet, som fortsĂ€tter att lista alla sĂ€tt som advokaterna som stĂ€mmer AT&T tror att AT&T kan fortfarande vinna fallet.

Det Ă€r ingen tvekan om att avgifterna Ă€r falska, om du undrar: domare Laurel Beeler tidigare stoppat AT&T frĂ„n att försöka avskriva Ă€rendet eftersom företaget “vilseledande och orĂ€ttvist avslöjat [the administrative fee] som en genomslagskostnad.” Vilket vill sĂ€ga, AT&T kan inte lĂ„tsas att det Ă€r en ovĂ€ntad utgift som den helt enkelt skickar vidare till sina kunder – transportören tjĂ€nar pĂ„ detta! ÄndĂ„ kommer inte mĂ„lsĂ€gandenas juridiska team att strĂ€va efter en vinst.

Åh, och du kommer inte ens att fĂ„ en check pĂ„ posten om du fortfarande Ă€r en AT&T-kund, förutsatt att denna version av förlikningen Ă€r godkĂ€nd. Pengarna kommer att krediteras tillbaka till ditt AT&T-konto, dĂ€r AT&T kan doppa handen direkt igen för de $1,99 – eller mer om det kĂ€nns modigt nog att höja avgiften igen. (Vissligen kan AT&T-kontot vara ett mer pĂ„litligt sĂ€tt att se till att kunderna fĂ„r pengar tillbaka.)

Om du tycker att detta Ă€r orĂ€ttvist kommer domstolen att hĂ„lla en “rĂ€ttvishetsförhandling” tidigast i slutet av oktober. Om du Ă€r berĂ€ttigad att sĂ€ga vad du tycker – över fem miljoner mĂ€nniskor Ă€r det – hittar du förmodligen detaljer i det finstilta av en framtida förlikningsanmĂ€lan.

HÀr Àr nÄgra fler lÀnkar som du kan tycka Àr relevanta:

Uppdatering 12 maj, 18:19 ET: “Vi förnekar anklagelserna i denna rĂ€ttegĂ„ng eftersom vi tydligt avslöjar alla avgifter som tas ut av vĂ„ra kunder. Vi har dock beslutat att lösa det hĂ€r fallet för att undvika lĂ„ngdragna, dyra rĂ€ttstvister”, lyder ett uttalande via AT&T talesman Seth Bloom.

Uppdatering 29 juli, 14:13 ET: Lade till att förlikningen har preliminÀrt godkÀnts och AT&T har tydligen börjat mejla och sms:a sina kunder.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK