Gardets

ÅtergĂ„ till kontoret eller sĂ„? Varför chefers ultimatum missar poĂ€ngen

man-working-in-office-tech-jobs-developer.jpg

Tom Werner/ GETTY

Elon Musk gav nyligen sina anstĂ€llda ett ultimatum: gĂ„ tillbaka till kontoret – eller gĂ„ ut.

“Alla som vill göra distansarbete mĂ„ste vara pĂ„ kontoret i minst (och jag menar minst) 40 timmar per vecka eller lĂ€mna Tesla,” sa företagets vd nyligen i ett meddelande till personalen enligt rapporter.

Det Ă€r inte ett sĂ€rskilt out-of-karaktĂ€r uttalande frĂ„n den frisprĂ„kiga Tesla-chefen. Men den större frĂ„gan Ă€r om Musk – och andra chefer som vill ha sin personal tillbaka pĂ„ kontoret hela tiden – har missat vad som verkar vara en storskalig förĂ€ndring av maktdynamiken mellan arbetsgivare och anstĂ€lld.

SER: Distansarbetare vill ha nya förmÄner. SÄ hÀr reagerar arbetsgivarna

Det Àr omöjligt att ignorera de paradigmskiften som har rassat pÄ arbetsplatsen under de senaste tvÄ Ären. Distansarbete har gett flexibilitet och bÀttre balans mellan arbete och privatliv till miljontals kunskapsarbetare, av vilka mÄnga kÀnde sig misshandlade, blÄmÀrken och utbrÀnda lÄngt före pandemin.

Det hĂ€r bĂ€ttre sĂ€ttet att arbeta Ă€r inget som arbetsgivarna Ă€r villiga att ge upp med en knapptryckning av sin chefs fingrar – och de som tror nĂ„got annat skĂ€mtar förmodligen sig sjĂ€lva.

De mÄnga fördelarna som distansarbete ger anstÀllda övervÀger vida den negativa inverkan det har pÄ chefer, av vilka mÄnga knappt dyker upp pÄ kontoret ÀndÄ och hÄller fast vid förestÀllningen att bra arbete bara blir gjort nÀr andra sitter vid ett skrivbord.

LĂ€gg till detta den vĂ€xande ekonomiska pressen som arbetarna stĂ„r inför och det kommer att bli allt svĂ„rare för chefer att motivera sina uppdrag att Ă„tervĂ€nda till kontoret – och vi har redan sett anstĂ€llda ignorera uppmaningar till dem att göra det.

Allt detta lĂ€mnar alla företag – och sĂ€rskilt teknikföretag – i en knipa. Chefer kommer nu att försöka ta reda pĂ„ om vikten av deras varumĂ€rke Ă€r mer kraftfull Ă€n deras anstĂ€lldas önskan att ha mer frihet, flexibilitet och tillfredsstĂ€llelse i sina karriĂ€rer. Jag ska gĂ„ ut och ana att det inte Ă€r sant – vi har redan sett teknik- och bankgiganter försöka pressa tillbaka makten till deras fördel och sedan dra sig tillbaka nĂ€r anstĂ€llda gör motstĂ„nd.

Arbetsgivare som insisterar pÄ att deras personal ÄtervÀnder till kontoret pÄ heltid Àr pÄ vÀg in i ett allt farligare territorium. Skickliga yrkesmÀn, inklusive teknikarbetare, har sÄ mÄnga möjligheter tillgÀngliga för dem just nu att det Àr svÄrt att se varför de skulle offra arbetstillfredsstÀllelse för sina chefer.

Utsikterna har aldrig varit bĂ€ttre för kunskapsarbetare – och faktiskt arbetare mer generellt – inom alla branscher. Arbetsgivarna betalar inte bara mer för att fĂ„ den kompetens de behöver, utan Ă€ven omfattningen av flexibla arbetsmöjligheter för anstĂ€llda som Ă€r trötta pĂ„ kontorslivet fortsĂ€tter att vĂ€xa. MĂ€nniskor arbetar inte bara hemifrĂ„n – de arbetar var de Ă€n vill och nĂ€r de vill.

Samtidigt samlas ett betydande momentum bakom införandet av en fyradagars arbetsvecka, vilket skulle kunna driva dynamiken ytterligare till förmĂ„n för arbetstagarnas vĂ€lbefinnande samtidigt som det gynnar arbetsgivarna. Företag som erbjuder 100 % lön för 80 % av timmarna kommer att ha ett seriöst kraftfullt förhandlingschip att spela i kriget om talang, och inget företag – oavsett varumĂ€rke, produkt eller meriter – kommer att vara oberörbart.

Kalla mig en idealist, men jag tror att det glÀdjelösa kontorsslöjens Älder nÀrmar sig sitt slut. Arbetstagarna sitter Àntligen i förarsÀtet, och ju tidigare arbetsgivarna erkÀnner att de inte lÀngre slÄr ifrÄn sig, desto snabbare kan vi gÄ vidare med att göra arbetet och arbetsplatsen bÀttre för alla.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK