Gardets

Artificiell intelligens-projekt vÀxte tiodubblats under det senaste Äret, sÀger enkÀten

Vi vet att artificiell intelligens har ridit pÄ toppen av hypevÄgen, men vi hör inte tillrÀckligt om de problem och huvudvÀrk den för med sig. En ny undersökning uppskattar att antalet kompletta eller nÀstan fÀrdiga AI-projekt har tiodubblats under de senaste 12 mÄnaderna. Goda nyheter, men det betyder att IT-team kÀmpar för att hÀnga med. Företag behöver fler personer med rÀtt kompetens för att fÄ ihop allt, och chefer och chefer mÄste se till att AI:n levererar det som verksamheten behöver pÄ ett sÀkert sÀtt.

Det handlar om talangbrist, integrationsutmaningar och styrningskrav, visar en nyligen genomförd undersökning av 700 IT-chefer och chefer publicerad av Juniper Networks.

Det mest ögonbrynshöjande ljudet: FÀrdigstÀllda eller nÀstan avslutade AI-implementeringar vÀxte frÄn 6 % för ett Är sedan till 63 % idag. Dessutom ser vi för nÀrvarande ökad entusiasm för full AI-anvÀndning, jÀmfört med de snÀvare anvÀndningsfallen som dominerade förra Ärets undersökning. Andelen IT-ledare som sÀger att de vill distribuera fullt aktiverade AI-anvÀndningsfall med utbredd anvÀndning i framtiden hoppade frÄn 11 % till 27 %.

Den mÄngÄriga bygg-eller-köp-gÄtan har dykt upp med AI-projekt. Företag Àr splittrade nÀr det gÀller att implementera off-the-shelf AI-lösningar jÀmfört med de som byggs internt. NÀstan 4 av 10 chefer (39 %) anger att deras organisationer blandar fÀrdiga AI-lösningar med sÄdana som de bygger helt sjÀlva, och 3 av 10 sÀger att de antingen anvÀnder enbart fÀrdiga eller bara helt egenbyggda lösningar .

Att bygga AI-lösningar internt ger sina egna utmaningar. Mer Àn hÀlften (53 %) av de tillfrÄgade IT-ledarna sÀger att tillförlitligheten hos dessa interna AI-applikationer Àr en stor utmaning, följt av integration med befintliga system (46 %), att hitta nya AI-kapabla talanger (44 %), och utvecklingstid (44%).

Att hitta eller fostra rÀtt talang för att utveckla, driva och utnyttja AI Àr en frÄga som utmanar mÄnga av dagens IT-ledare. Undersökningen finner tre omrÄden som de frÀmsta investeringsintentionerna (21 % vardera): Att anstÀlla rÀtt personer för att driva och utveckla AI-kapacitet, vidareutbilda AI-modellerna och utöka kapaciteten hos det nuvarande AI-verktyget till nya affÀrsenheter.

Minst 42 % sÀger att deras befintliga data- och analysgrupper införlivar och tar ledningen med AI-teknik. Ett liknande antal har etablerat ett AI-center of excellence.

De bÀsta stegen för att göra det möjligt för arbetskraften att ta till sig AI inkluderar att tillhandahÄlla verktyg och möjligheter att tillÀmpa nyförvÀrvade AI-fÀrdigheter (43 %), uppdatering av prestationsmÄtt för att inkludera AI (40 %), utveckla en arbetskraftsplan som identifierar nya fÀrdigheter och roller (39 %), och förÀndrade ramar för lÀrande och utveckling (39%).

Ytterligare 39 % av IT-ledarna tar sig an denna utmaning genom att implementera och anvÀnda AI-aktiverade utvecklingsverktyg med lÄg och ingen kod. UngefÀr en tredjedel, 34 %, anvÀnder AI-modelleringsautomationsverktyg.

2021 stod företag inför de AI-relaterade utmaningarna med att utveckla modeller och standardisera data. År 2022 kvarstĂ„r dessa utmaningar, men de som Ă€r relaterade till att skapa styrningspolicyer (35 %) och underhĂ„lla AI-system (34 %) har ökat i betydelse.

Med stor AI-kapacitet följer ett stort ansvar. Endast 9 % av IT-ledare anser att deras AI-styrning och -policyer, som att etablera en företagsomfattande AI-ledare eller ansvarsfulla AI-standarder och -processer, Àr fullt mogna. Fler ledare ser IT-styrning som en prioritet: 95 % hÄller med om att korrekt AI-styrning Àr nyckeln till att ligga steget före framtida lagstiftning, upp frÄn 87 % 2021. NÀstan hÀlften av de tillfrÄgade (48 %) anser att fler ÄtgÀrder mÄste ske runt effektiva AI-styrning.

NÀrmare hÀlften, 44 %, uppger att de har etablerat AI-etik och ansvarsfulla AI-standarder och -processer. Samma andel etablerade Àven företagsomfattande AI-ledare som övervakar AI-strategi och styrning.

IT-ledare indikerar att de största riskerna frĂ„n otillrĂ€cklig övervakning av AI Ă€r accelererad hacking eller vad undersökningens författare kallar “AI-terrorism” (55%). Integritet rankas ocksĂ„ som den största oro, citerad av 55%. Regelefterlevnad (49 %) och förlust av mĂ€nsklig handlingskraft (48 %) angavs ocksĂ„ som topprisker.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK