Gardets

ArbetarÀgda appar omdefinierar delningsekonomin

För att konkurrera med vÀlfinansierade privata plattformar Àr aktiva statliga och kommunala ingripanden avgörande för plattformskooperativ. Detta kan vara genom upphandlingspolicyer som ger plattformskooperativ företrÀde framför privatÀgda företag, att forska om hur lagar mÄste anpassas kring förÀndringar i digital teknik och utse offentliga utrymmen som ska anvÀndas som plattformskooperativa nav. Exempel pÄ detta finns redan: Keralas regering har lovat att hjÀlpa till att etablera 4 000 plattformskooperativ under de kommande fem Ären, och 2016 lanserade Barcelonas kommunfullmÀktige Decidim, en öppen kÀllkodsplattform som gör det möjligt för medborgare att ta del av demokratiska beslut, inklusive att inrÀtta en plattform kooperativ.

“Nyckeln Ă€r en kombination av robust reglering pĂ„ kommunal nivĂ„, plus en gradvis utbyggnad av kooperativ”, sĂ€ger Schor. “En möjlighet Ă€r kommunalt Ă€gda coops som Ă€r tillrĂ€ckligt stora för att konkurrera med de privata plattformarna – jag skulle vilja se en stad eller tvĂ„ prova detta.”

Staden Bologna, Italien, har stött kooperativ och arbetarrÀttigheter i decennier, och nu agerar dess kommunala institutioner som inkubatorer och facilitatorer för etiska alternativ till spelningsekonomin och dess digitala infrastruktur. En av dessa Àr matleveranskooperativet Consegne Etiche (Etiska leveranser), samplanerat av stadsdesigners, lokala butiksÀgare, akademiker och fackliga företrÀdare för spelningsarbetare tidigt i Bolognas Covid-19-lÄsning.

Consegne Etiche började med att leverera antivirala masker till invÄnarnas hem och utökade sedan till andra nödvÀndigheter för mÀnniskor som inte kunde lÀmna hemmet. Ryttare fÄr alltid ett fast pris pÄ $9 per timme. Den levererar nu ocksÄ böcker till mÀnniskor som inte kan ta sig till biblioteket, för vilka de fÄr 15 000 euro (cirka 15 600 USD) i europeisk finansiering Ärligen, och till de som bor i sÀrskilt ekonomiskt och socialt ömtÄliga omrÄden i Bologna, för vilka det fÄr ytterligare en 15 000 euro varje Är.

Men regeringssponsrade kooperativ dyker upp pÄ andra hÄll ocksÄ. För att hjÀlpa förare att klara av stigande brÀnslepriser hjÀlpte borgmÀstaren i den brasilianska staden Araraquara till att starta co-op Coomappa, som samarbetade med ett traditionellt mjukvaruföretag för att bygga en plattform för fÀrdtjÀnst. Priserna börjar frÄn 2,50 R$ (cirka 50 cent), och det betalar förarna 95 procent av intÀkterna, vilket innebÀr att de tjÀnar 40 procent mer Àn de gör pÄ andra plattformar. Utan höga priser och lÄga avbokningspriser Àr den populÀr bland passagerare ocksÄ.

Även med lĂ€mplig finansiering Ă€r det inte lĂ€tt att hitta teammedlemmar med expertis för att bygga samarbetsmodellerna och utveckla de digitala verktygen. “De flesta som lĂ€r sig hur man bygger företag bygger dem för sin egen rikedom, inte för att rikta in sig pĂ„ social förĂ€ndring och öka samhĂ€llets vĂ€lstĂ„nd”, sĂ€ger Forman. Drivers Cooperative vĂ€djar efter volontĂ€rer under de kommande mĂ„naderna, sĂ€rskilt Big Tech-anstĂ€llda som kan donera sin tid och kunskap för att hjĂ€lpa dem att vĂ€xa. Den planerar att rulla ut ett tre mĂ„nader lĂ„ngt stipendium, i hopp om att locka högutbildade teknikarbetare som befinner sig mitt emellan högbetalda jobb. De skulle tjĂ€na ett mĂ„natligt stipendium för att lĂ€ra sig om den kooperativa plattformsmodellen i utbyte mot att de finjusterade appen och förmedlade visdom om det inre arbetet hos ett större, traditionellt teknikföretag.

NĂ€r dessa projekt vĂ€xer kommer det inte att vara möjligt att tillĂ€mpa samma framgĂ„ngsmĂ„tt som en startup i en Silicon Valley gigekonomi. IstĂ€llet för antal nedladdningar, finansieringsrunda vĂ€rde eller vinst, ligger fokus pĂ„ huruvida den uppnĂ„r sina sociala och miljömĂ€ssiga mĂ„l och tjĂ€nar sina medlemsanstĂ€llda. “Vi har inte den konstanta strömmen av resor som Uber eller Lyft, men vi har testat timlön, och nĂ€sta steg kommer att vara förmĂ„ner som betald ledighet”, sĂ€ger Forman. “Att Ă„terfinansiera förarens fordonsinköp innebĂ€r att en av vĂ„ra medlemmar, som gick frĂ„n att betala $1 500 till $500 i mĂ„naden och Ă€ntligen kan ta semester, medan en annan gifte sig, eftersom han inte lĂ€ngre arbetar hela tiden.”

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK