Gardets

Är digitalt ID fortfarande den felande lĂ€nken för Storbritanniens digitala ekonomi?

År 2020, efter publiceringen av sin vitbok om digital identitet, uppmanade TechUK industrin och regeringen att fullt ut erkĂ€nna att Storbritannien mĂ„ste etablera en verkligt digital ekonomi för att sĂ€kerstĂ€lla vĂ„r ekonomiska framtid.

TechUK och dess medlemmar Àr övertygade om att utvecklingen av en blomstrande digital ekonomi bygger pÄ skapandet av ett sÀkert, flexibelt och fullt driftskompatibelt digitalt ID-ekosystem som fungerar för bÄde medborgare, industri, civilsamhÀlle och myndigheter.

De Storbritannien Digital Identity and Attributes Trust Framework frÄn Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) Àr nu inne pÄ sitt tredje Är av utveckling och Àven om en del betydande utvecklingar har skett observerade, den industrin befinner sig fortfarande utan ett tydligt datum dÄ det brittiska ramverket för förtroende sÄ smÄningom kommer att lanseras.

Detta lÀmnar mÄnga frÄgor om tillÀmpbarheten av den nuvarande engagemangsmodellen som anvÀnds av DCMS nÀr utvecklingen av ramverket nÄr ett avgörande skede, samtidigt som vi gÄr miste om den fulla potentialen som digitalt ID kan lÄsa upp för den brittiska ekonomin, inklusive en BNP-uppgÄng pÄ upp till 3 % enligt konsultuppskattning McKinsey.

För detta Ă€ndamĂ„l en av rekommendationerna i TechUK’s digitalt ID-vitbok Ă€r att bĂ„de DCMS och industrins intressenter skapar en formaliserad gemensam arbetsgrupp för att pĂ„skynda leveransen av den brittiska förtroenderamen. Denna reviderade och strömlinjeformade engagemangsmodell – med avsevĂ€rt förbĂ€ttrad kommunikation mellan de tvĂ„ uppsĂ€ttningarna av intressenter – kommer att sĂ€kerstĂ€lla att identifiering, granskning och snabb lösning av de Ă„terstĂ„ende utmaningarna inom ramverket sker mer effektivt, effektivt och snabbare.

Det bör stÄ klart för alla som Àr intresserade av digital identitet i Storbritannien att effektiv reglering mÄste ta hÀnsyn till hur branschen arbetar för att sÀkerstÀlla att dess bestÀmmelser bÄde Àr lÀmpliga för ÀndamÄlet och Äterspeglar teknikens begrÀnsningar.

För att sÀkerstÀlla att detta hÀnder kommer DCMS att behöva ministeriellt stöd och dedikerade resurser som krÀvs för att avsevÀrt minska tidsramen för denna implementering. Skapandet av ett permanent oberoende styrande organ för att hjÀlpa bÄde industri och regering att navigera i de tekniska, samhÀlleliga, reglerande och lagstiftningsmÀssiga utmaningarna som utan tvekan kommer att pÄverka det brittiska ekosystemet för digitala ID nÀr det utvecklas bör vara ett mÄste-göra steg i utvecklingen av Storbritanniens förtroende. ramverk.

“Det borde stĂ„ klart för alla som Ă€r intresserade av digital identitet i Storbritannien att effektiv reglering mĂ„ste ta hĂ€nsyn till hur industrin arbetar för att sĂ€kerstĂ€lla att dess bestĂ€mmelser bĂ„de Ă€r lĂ€mpliga för Ă€ndamĂ„let och Ă„terspeglar teknikens begrĂ€nsningar”

Julian David, TechUK

Följaktligen mÄste förmÄgan att ytterligare optimera ramverket för att tillÄta dessa förÀndringar vara inbyggd, med en förvaltningsstruktur som inkluderar bÄde offentliga och privata intressenter som kan reagera snabbt och effektivt pÄ marknadsförÀndringar.

BÄde myndigheter och industrins intressenter vill ha ett fullt fungerande ramverk igÄng sÄ snart som möjligt. Detta kommer dock inte att hÀnda om inte ÄtgÀrder vidtas inom flera omrÄden dÀr branschen fortfarande ser en osÀkerhet om vÀgen framÄt, sÀrskilt i förhÄllande till tidslinjen förknippad med de lagÀndringar som krÀvs för att fullt ut stödja förtroenderamen.

Branschen vill ha ett nÀrmare samarbete med regeringen för att ta itu med denna utmaning. Genom att inrÀtta en gemensam arbetsgrupp för industri/regering för att driva en accelererad leverans av det brittiska förtroenderamverket kan vi:

  • Lös frĂ„gor kring kontroversiella “förlitande parter”-nedgĂ„ngsvillkor, bedrĂ€gerihantering och formuleringar av anvĂ€ndaravtal i ramverket.
  • Effektivisera och optimera problemlösningsprocessen.
  • Ta bort onödig komplexitet i ramverket totalt sett.
  • Ge klarhet i hur relevanta reformer av datalagstiftningen kommer att pĂ„verka ramverket.
  • Ge större klarhet om hur det brittiska ramverket för förtroende och tjĂ€nsten One Login for Government kommer att samexistera.

TechUK arbetar nĂ€ra sina medlemmar för att sĂ€kerstĂ€lla att deras röst hörs av regeringen och resten av branschen. Om ditt företag Ă€r verksamt inom sektorn för digital identitet och du vill gĂ„ med oss ​​för att lösa Storbritanniens utmaning med digital identitet, ta kontakt med oss. Vi behöver olika röster runt bordet för att sĂ€kerstĂ€lla att vi fĂ„r detta gjort snabbt och, Ă€nnu viktigare, gjort rĂ€tt.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK