Bil

Apples nya iPad Air: De bÀsta funktionerna för företagsanvÀndare

Det nya A14-chippet i den senaste iPad Air har 11,8 miljarder transistorer och en maskininlÀrningsaccelerator.

Apple tillkÀnnagav ett nytt chip och en maskininlÀrningsaccelerator i den senaste versionen av sin iPad Air.Bild: TechRepublic

MÄste lÀsa Apple-bevakning

Apple tillkÀnnagav sina mest kraftfulla iPads nÄgonsin pÄ tisdagen vid det Ärliga Apple-eventet pÄ företagets huvudkontor med snabbare chips för 8:e generationen av iPad och iPad Air. Apple har uppdaterat processorn i sin senaste modell med tillÀgget av A14-chippet. Chipet Àr sÄ litet att dimensionerna mÀts i atomer, enligt Tim Millet, vice vd för plattformsarkitektur pÄ Apple.

Det finns 11,8 miljarder transistorer pÄ A14, vilket Àr en prestandaökning pÄ 40 % jÀmfört med tidigare chips med bÀttre strömeffektivitet och bÀttre prestanda totalt sett. Millet sa att detta nya chip kommer att ge iPad Air en 30% ökning av grafikprestanda ocksÄ. AffÀrsanvÀndare som redigerar 4K-videor kommer att finna denna kraftförstÀrkning till hjÀlp. Det nya chippet kan ocksÄ utföra 11 biljoner operationer per sekund och har en avancerad bildsignalprocessor.

SER: Apples evenemang 2020: Vad affÀrsproffs behöver veta (gratis PDF) (TechRepublic)

Den nya iPaden har nu ocksÄ acceleratorer för maskininlÀrning (ML), en första för den hÀr produkten och det mest avancerade chipet som Apple nÄgonsin har gjort, sa Millet. Den neurala motorn har en arkitektur med 16 kÀrnor, och den nya Apple iPad har Wi-Fi 6-anslutning och 60 % snabbare LTE.

Apple flyttade Touch ID-sensorn till den övre knappen. AnvÀndare kan anvÀnda ett fingeravtryck för att lÄsa upp iPad, starta appar och anvÀnda Apple Pay. Detta Àr den minsta autentiseringssensor som företaget nÄgonsin har designat, enligt Laura Legros, vice vd för hÄrdvaruteknik.

Ted Merendino, produktchef för iPad, tillkÀnnagav förbÀttringar av Apple Pencil som en del av iPad OS 14. Med Scribble kan anvÀndare skriva in information i vilket textfÀlt som helst med Pencil i vilken app som helst. Handskrivna anteckningar kan lÀggas till i en annan app som maskinskriven text. Pennan klickar fast pÄ sidan av iPad via en magnetisk kontakt.

SER: Allt Apple meddelade idag som affÀrsproffs behöver veta (TechRepublic)

Den nya versionen kommer med 64 GB eller 256 GB minne. SkĂ€rmen Ă€r 10,9 tum och har en LED-bakgrundsbelyst multi-touch-skĂ€rm. iPad Air kommer i fem fĂ€rger – Silver, Space Grey, Rose Gold, Green och Sky Blue – och kommer att finnas tillgĂ€nglig i oktober för $599.

SER: Apple avslöjar ett antal hÀlso- och fitnessfunktioner, appar och mer (TechRepublic)

8:e generationens iPad

Apple introducerade ocksÄ 8:e generationens iPad idag. Den hÀr uppdateringen inkluderar ett A12 bioniskt chip med en fyrkÀrnig GPU och en sexkÀrnig CPU. Den har en 40 % snabbare CPU och en 2x ökning av grafikprestanda. Denna iPad har ocksÄ den neurala motorn för maskininlÀrning för första gÄngen. Den kan utföra 5 biljoner operationer per sekund. Den hÀr generationen av iPad fungerar med ett smart tangentbord i full storlek och Apple Pencil. Den kommer att finnas tillgÀnglig fredagen den 18 september, frÄn 329 USD för enskilda kunder och 299 USD för utbildningskunder.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK