Bil

Apples nya Android-app upptÀcker AirTags i nÀrheten

Apple AirTag i handenJustin Duino / How-To Geek

Apple har precis slÀppt en ny app för Android som heter Tracker Detect som lÄter anvÀndare upptÀcka om nÄgra AirTags finns i nÀrheten. Med en ny ökning av biltjuvaranvÀndare AirTags för att spÄra och stjÀla exklusiva bilar, kunde denna app inte ha lanserats vid en bÀttre tidpunkt.

Appen “letar efter objektspĂ„rare som Ă€r separerade frĂ„n sin Ă€gare och som Ă€r kompatibla med Apples Hitta mitt nĂ€tverk. Dessa objektspĂ„rare inkluderar AirTag och kompatibla enheter frĂ„n andra företag.” SĂ„ lĂ€nge spĂ„raren nĂ„gon anvĂ€nder fungerar pĂ„ Hitta mitt nĂ€tverk, kommer den hĂ€r appen att spĂ„ra den. Om den anvĂ€nder ett annat nĂ€tverk (som Tiles, till exempel), kommer Apples app inte att göra nĂ„gon nytta.

NĂ€r det gĂ€ller nĂ€r du skulle anvĂ€nda den hĂ€r appen sĂ€ger Apple: “Om du tror att nĂ„gon anvĂ€nder AirTag eller en annan enhet för att spĂ„ra din plats kan du skanna för att försöka hitta den.” Det betyder att du mĂ„ste ha en benĂ€genhet att nĂ„gon kan spĂ„ra dig innan appen blir anvĂ€ndbar. Den kommer inte att varna dig i förebyggande syfte att en AirTag finns i omrĂ„det.

Du mĂ„ste ha Android 9 eller senare för att anvĂ€nda appen. NĂ€r den har laddats ner finns det en enkel blĂ„ knapp mĂ€rkt “Skanna” som kommer att kontrollera om det finns nĂ„gra AirTags som har separerats frĂ„n sin Ă€gare i nĂ€rheten. Om det finns, kommer det att fĂ„ AirTag att spela ett ljud för att hjĂ€lpa dig hitta den. Apple sĂ€ger att det kan ta upp till 15 minuter efter att en tracker separerats frĂ„n sin Ă€gare innan den listas i appen.

En Apple-talesman gjorde ett uttalande till CNET angÄende den nya appen:

AirTag tillhandahÄller branschledande sekretess- och sÀkerhetsfunktioner och idag utökar vi nya funktioner till Android-enheter. Tracker Detect ger Android-anvÀndare möjligheten att söka efter en AirTag eller stödda Find My-aktiverade objektspÄrare som kanske reser med dem utan deras vetskap. Vi höjer ribban för integritet för vÄra anvÀndare och branschen och hoppas att andra följer efter.

Detta gĂ„r lĂ„ngt för att lösa ett av de viktigaste problemen som integritetsföresprĂ„kare hade med AirTags, men det Ă€r inte en perfekt lösning. Om du inte misstĂ€nker att nĂ„gon spĂ„rar dig, skulle du inte ha nĂ„gon anledning att ladda ner appen och köra skanningen. ÄndĂ„ Ă€r det ett steg i rĂ€tt riktning som ger Android-anvĂ€ndare som tror att nĂ„got kan vara fel ett alternativ.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK