Blogg

Apple uppmanar kinesiska leverantörer att pÄskynda utvecklingen av iPhone: Rapport

Apple har sagt till sina leverantörer att pÄskynda utvecklingen av iPhone efter att Kinas strikta covid-19-lÄsningar hÀmmade schemat för Ätminstone en av de nya telefonerna, rapporterade Nikkei pÄ onsdagen, med hÀnvisning till flera kÀllor med kunskap om saken.

NedstÀngningar pga Kinas noll-COVID-policy ledd iPhone assemblerare Pegatron till uppskjuta verksamhet vid sina fabriker i Shanghai och Kunshan förra mÄnaden.

Finansiellt nav Shanghai Àr fortfarande till stor del förlamat av en stadsomfattande lÄsning, som nu Àr inne pÄ sin sjunde vecka, medan Peking har ökat karantÀnanstrÀngningarna.

Äpple förra mĂ„naden förutspĂ„dde större problem eftersom nedstĂ€ngningar av covid-19 knurrade produktion och efterfrĂ„gan i Kina, med kriget i Ukraina som ökade iPhone-tillverkarens problem.

I vÀrsta fall förvÀntar sig Apple att tillverkningsschemat och de initiala produktionsvolymerna för de nya telefonerna kommer att skadas, Nikkei-affÀren dagligen rapporterad.

Apple och dess leverantörer Foxconn och Pegatron svarade inte omedelbart pÄ förfrÄgningar om kommentarer frÄn Reuters.

Tidigare denna mÄnad, Apple-leverantör Foxconn varnade att intÀkterna för det innevarande kvartalet för dess elektronikverksamhet inklusive smartphones kan sjunka i takt med att tillvÀxten avtog mitt i stigande inflation och kylande efterfrÄgan i det lÄsta Kina, samt eskalerande problem med leveranskedjan.

Det taiwanesiska företaget, vÀrldens största kontraktstillverkare av elektronik, har brottats med en allvarlig brist pÄ chips som andra globala tillverkare, vilket har skadat smartphoneproduktionen, inklusive för sin stora kund Apple.

Medan företaget upprepade att covid-19-kontroller i Kina endast hade en begrĂ€nsad inverkan pĂ„ dess produktion eftersom det höll arbetare pĂ„ plats i ett “slutet system”, har efterfrĂ„gan pĂ„ dess produkter i landet lidit eftersom mĂ€nniskor förblir instĂ€ngda. avmattningen har nyligen förvĂ€rrats med en nedgĂ„ng pĂ„ stora marknader pĂ„ grund av hög inflation och kriget i Ukraina.

© Thomson Reuters 2022


SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK