Bil

Apple Unleashed: Nya MacBook-datorer vĂ€ntas – hĂ€r Ă€r vad affĂ€rsproffs vill ha

Nya MacBook Pro-modeller förvÀntas slÀppas. HÀr Àr vad vi letar efter frÄn nÀsta veckas Apple-event.

Bild: Apple

Apple har inte gjort nÄgra betydande uppgraderingar av sitt flaggskeppsutbud av MacBook Pro pÄ ett bra tag, bortsett frÄn en stöt frÄn 15 till 16 tum för nÄgra Är sedan. Men det Àr pÄ vÀg att förÀndras, om rykten ska tros.

SE: Hur man migrerar till en ny iPad, iPhone eller Mac (TechRepublic Premium)

MÄste lÀsa Apple-bevakning

Företaget Ă€r planerat att hĂ„lla ett virtuellt evenemang som heter “Unleashed” mĂ„ndagen den 18 oktober kl. 13.00 östlig tid, troligen i ett liknande förinspelat videoformat som andra hĂ€ndelser frĂ„n covid-era, filmade pĂ„ Apple Park.

Uppdaterade 14- och 16-tums MacBook Pro-modeller förvÀntas bli tillkÀnnagivna med ett antal viktiga funktioner som sannolikt kommer att vara av intresse för affÀrsproffs. 14-tumsversionen kommer sannolikt att ersÀtta nuvarande 13-tums MacBook Pro, medan 16-tumsversionen kommer att ersÀtta nuvarande 16-tums Pro. Det hÀr Àr vad vi förvÀntar oss och hoppas pÄ:

  • Snabbare Apple Silicon— Det viktigaste Ă€r att maskinerna förvĂ€ntas ha en ny, snabbare version av Apples nya ARM-baserade processorer som kanske kallas M1X. M1-processorerna som nu finns tillgĂ€ngliga i maskiner som nya iMac, MacBook Air och iPad Pro. De har tagits emot mycket vĂ€l, och detta nya chip borde vara Ă€nnu snabbare.

SER: Apple Unleashed 2021: Nya AirPods, 2021 MacBook Pro och mer (gratis PDF) (TechRepublic)

  • Tunnare ramar och skĂ€rmar—Apple har stramat Ă„t ramarna runt sina skĂ€rmar i iPhone och iPad i flera Ă„r, och det förvĂ€ntas att denna trend kommer att fortsĂ€tta i de nya MacBook Pros. Genom att minska storleken pĂ„ ramarna kan Apples designers ha kunnat minska den fysiska storleken pĂ„ datorn nĂ„got, samtidigt som den synliga skĂ€rmstorleken fortfarande Ă€r densamma. SkĂ€rmupplösningar pĂ„ 3024×1964 och 3456×2234 för de tvĂ„ maskinstorlekarna har föreslagits i lĂ€ckor.

  • En ny MagSafe magnetisk strömport kan komma tillbaka efter Ă„r av att ha anvĂ€nt USB-C-kablar istĂ€llet. MagSafe anvĂ€ndes pĂ„ tidigare MacBook-modeller, vilket gjorde det enkelt att lossa strömkablar. Detta var sĂ€rskilt anvĂ€ndbart om nĂ„gon snubblade över en strömkabel, eftersom det gjorde det möjligt för kontakten att helt enkelt lossna istĂ€llet för att rycka en anteckningsbok pĂ„ golvet vid ett potentiellt olyckligt fall.

  • Den inbyggda HDMI-porten och SD-kortlĂ€saren förvĂ€ntas Ă„terkomma, vilket Ă€r vĂ€lkomna nyheter för mĂ„nga proffs som vill ha snabb tillgĂ„ng till bilder eller koppla in sin bĂ€rbara dator till en projektor eller tv. De nuvarande MacBook Pros har endast USB-C-portar och ett 3,5 mm hörlursuttag.

  • Den mycket förtalade OLED Touch Bar förvĂ€ntas att utan ceremonier kastas till förmĂ„n för en standardrad med funktionstangenter.

  • Basmodeller kan ha 16 GB RAM och 512 GB lagring i fast tillstĂ„nd.

PĂ„ vissa sĂ€tt Ă€r detta en omarbetning av MacBook Pro frĂ„n 2016 Ă„rs tid, som gjorde sig av med HDMI, SD-kortlĂ€saren, MagSafe och funktionstangenterna – förĂ€ndringar som inte togs emot sĂ€rskilt vĂ€l i proffsgemenskapen. Genom att gĂ„ tillbaka till grunderna och ge folk vad de vill ha verkar Apple lyssna pĂ„ sina anvĂ€ndare, vilket Ă€r uppfriskande.

SER: 10 viktiga MagSafe-tillbehör för iPhone för 2021 (TechRepublic)

NĂ€r det gĂ€ller funktioner som vi hoppas att se, har vissa rykten föreslagit att Apple skulle kunna utrusta maskinerna med ett 120hz “ProMotion”-alternativ, som finns i den nya iPhone 13 Pro. Det skulle möjliggöra mjukare rullning och en variabel uppdateringsfrekvens, varav den senare kan hjĂ€lpa till med batteritiden under mindre intensiva operationer.

Det kan inkludera en 1080p frontkamera, liknande det som finns tillgÀngligt i den nya 24-tums iMac. I en vÀrld att arbeta hemifrÄn skulle detta vara en potentiellt enorm uppgradering för folk som stÀndigt anvÀnder Zoom- och Microsoft Teams-samtal.

Det skulle vara bra om Apple skulle inkludera ett alternativ för 5G-anslutning i de nya MacBook-datorerna, vilket möjliggör bÀttre trÄdlösa anslutningar pÄ sprÄng som det erbjuder i sin iPad-serie. Detta verkar vara ett lÄngt skott eftersom mÄnga anvÀndare helt enkelt anvÀnder funktionen Personal Hotspot pÄ sina iPhones och iPads, men det skulle vara ett bra alternativ för avancerade anvÀndare som Àr pÄ sprÄng.

Till sist hoppas jag bara pÄ batteritid som gÄr sÄ lÀnge som möjligt. En av de största fördelarna med Apple Silicon Àr fantastisk batteritid, eftersom chipsen kan vÀxla mellan hög- och lÄgeffektprocessorer beroende pÄ behov.

Vi fÄr reda pÄ pÄ mÄndag vad som Àr sant och vad som bara var ett rykte, och bestÀllningar av de nya maskinerna kan börja sÄ snart som den dagen. Eventet kommer att kunna ses pÄ Apples webbplats och pÄ dess YouTube-sida.

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK