Gardets

Apple TV blir Major League Soccers nya hem med ett 10-Ärigt avtal för varje match

Kredit: Pixabay/CC0 Public Domain

Ted Lassos hem kommer snart att bli Major League Soccers stora hem.

Apple och MLS tillkĂ€nnagav ett enormt nytt rĂ€ttighetsavtal pĂ„ tisdag som börjar nĂ€sta Ă„r och löper över 10 sĂ€songer, med strömmande sĂ€ndningar av alla matcher i ligan – inklusive de pĂ„ traditionell nationell TV.

FrÄn 2023-32 kommer Apple TV-appen att vara platsen för att titta pÄ varje MLS ordinarie sÀsongstÀvling; den nya Leagues Cup mellan lag frÄn MLS och Mexikos Liga MX; och vÀlj spel frÄn MLS reserv- och ungdomsligor.

“Vi Ă€r övertygade om att det Ă€r dit vĂ„ra fans Ă€r pĂ„ vĂ€g, det Ă€r dit verksamheten gĂ„r, och vi har en möjlighet att Ă„ka dit kanske innan nĂ„gon annan gör det”, sa MLS-kommissionĂ€ren Don Garber. “Och att göra det med företaget som vi tror kommer att bli drivkraften och den ultimata vinnaren i denna globala sportströmning.”

Garber hĂ€vdade att “över 80 procent av vĂ„ra fans” tittar pĂ„ fotboll via streaming.

“SĂ„ hĂ€r Ă€r de”, sa han. “Det hĂ€r Ă€r vad de gör, det hĂ€r Ă€r vad de har bett om, och vi kommer att leverera [to] dem.”

Varje ordinarie sÀsong och Leagues Cup-match kommer att sÀndas pÄ engelska och spanska, med tÀckning för förspel, halvtid och efter match. Varje match som involverar ett kanadensiskt lag kommer ocksÄ att sÀndas pÄ franska. Portugisiska sÀndningar kommer att lÀggas till 2025.

Massor av pengar, men med en kostnad

Det finns kanske lite humor i förestÀllningen att MLS nya huvudplattform Àr kÀnd för ett mycket populÀrt manusprogram som grundas pÄ premissen att amerikansk fotboll Àr ett skÀmt. Men partnerskapet mellan Apple och ligan Àr mycket seriöst och historiskt stort.

Sports Business Journal rapporterade att Apple kommer att betala ligan minst 250 miljoner dollar per Är, mer Àn fyra gÄnger de 65 miljoner dollar per Är som MLS har fÄtt frÄn ESPN, Fox och Univision tillsammans sedan 2015.

“Jag Ă€r ett stort sportfantast, och för första gĂ„ngen nĂ„gonsin som fan kommer jag att kunna fĂ„ tillgĂ„ng till allt frĂ„n en stor professionell sportliga pĂ„ ett enda stĂ€lle,” sa Eddy Cue, senior vicepresident för tjĂ€nster frĂ„n Apple. “Det har aldrig gjorts förut. Vi kommer att ta alla de saker som Apple Ă€r riktigt bra pĂ„ – vĂ„ra erfarenheter, stilen, tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet vi tar för att göra fantastiska produkter – till detta. … Vi tror att vi har en enorm möjlighet att bygga vidare pĂ„ det fantastiska arbete MLS redan har gjort för att skapa och ta med en helt ny generation fans, och utöka publiken i Nordamerika och utanför.”

Inget kabel- eller satellit-TV-abonnemang kommer att krÀvas för att titta pÄ streams överhuvudtaget, inte ens för spelen pÄ traditionell nationell TV. Men det kommer inte lÀngre att finnas lokala TV-sÀndningar med lokalt baserade utropare.

“Lokal TV kommer att vara borta frĂ„n affĂ€ren,” sa MLS president Gary Stevenson nĂ€r han tog nĂ„gra spetsiga frĂ„gor frĂ„n reportrar i Ă€mnet.

Fortfarande nÄgra detaljer att avsluta

Spel kommer att produceras frĂ„n en central plats. Stevenson sa att “de flesta av vĂ„ra matcher” kommer att ha sĂ€ndare pĂ„ plats, “men inte alla.”

Lag kommer att kunna ha lokala radiosÀndningar, och fans som tittar pÄ spel via Apple TV kommer att kunna vÀlja dessa sÀndningar som kommentar.

Apples affÀr kommer att strÀcka sig över hela planeten, vilket innebÀr att alla fotbollsfans i vÀrlden kan registrera sig för det. Stevenson sa att det kan finnas linjÀra tv-erbjudanden i andra lÀnder i framtiden, men det finns inga bekrÀftade Ànnu.

Även om detta Ă€r det största avtalet om sportrĂ€ttigheter som Apple har skrivit pĂ„, Ă€r det inte företagets första. Apple har ett paket med exklusiva Major League Baseball-spelsĂ€ndningar pĂ„ fredagskvĂ€llar. Det Ă€r ocksĂ„ enligt uppgift en ledande kandidat att förvĂ€rva NFL Sunday Ticket-paketet som har varit DirecTV:s egendom i nĂ€stan 30 Ă„r.

Antalet MLS-spel som kommer att visas pÄ traditionell nationell TV i USA och Kanada Àr inte klart Ànnu. Flera kÀllor sa till The Philadelphia Inquirer att ESPN och Univision sannolikt kommer att fortsÀtta som ligans amerikanska TV-partner, med Fox att hoppa av.

ESPN har ocksÄ för nÀrvarande ligans streamingrÀttigheter utanför marknaden för ESPN+, men har inte lagt ett bud pÄ att behÄlla dem.

“Vi fortsĂ€tter att ha en fantastisk relation med MLS och Ă€r stolta över den roll vi har spelat för att hjĂ€lpa till att vĂ€xa ligan och sporten i USA”, heter det i ett uttalande frĂ„n nĂ€tverket.

En talesperson för Fox avböjde att kommentera.

Ytterligare fördelar

En bieffekt av det nya avtalet Àr att MLS kommer att kunna stÀda upp ett schema som Stevenson sa har 63 olika starttider över dagar och tider i veckan. Nu kommer nÀstan alla matcher att spelas pÄ lördagskvÀllar och onsdagskvÀllar, förutom de fÄ pÄ nationell TV eller nÄgon som handlar om platskonflikter.

Och pĂ„ kvĂ€llar nĂ€r det finns massor av spel under nĂ„gra timmar, kommer det att finnas en live-pisk-around-show pĂ„ Apples plattform – en sĂ€ndning som mĂ„nga fans över hela ligan lĂ€nge har önskat. Apple TV kommer ocksĂ„ att vara hemmet för spelrepriser, höjdpunkter och andra MLS-program.

“NĂ€r vi trĂ€ffade Apple första gĂ„ngen var detta inte en presentation av Major League Soccer. Det var en presentation av Apple, sĂ€ger Garber. “För att visa oss bredden och omfattningen av deras företag, och hur de tĂ€nker om kunder eller de tĂ€nker om fans, hur de har en produkt som Ă€r densamma och tillgĂ€nglig för en konsument oavsett var de befinner sig i vĂ€rlden.”

Stevenson tillade: “Apple har sagt till oss, ‘Vi kommer att ta sĂ„ mycket innehĂ„ll som du kan ge oss, eftersom det hjĂ€lper oss att tjĂ€na fansen.” 
 Den delen av det Ă€r vĂ€ldigt, vĂ€ldigt, vĂ€ldigt viktig för oss nĂ€r det gĂ€ller att skapa och utveckla fans.”

Den dĂ„liga nyheten Ă€r att detta nya paket inte kommer att inkluderas i Apples befintliga streamingpaket för prenumeration, Apple TV+. Det kommer att kosta extra. Men det officiella tillkĂ€nnagivandet sa “ett brett urval av MLS- och Leagues Cup-matcher, inklusive nĂ„gra av de största matcherna, kommer ocksĂ„ att vara tillgĂ€ngliga utan extra kostnad för Apple TV+-prenumeranter, med ett begrĂ€nsat antal matcher tillgĂ€ngliga gratis.”

TillkÀnnagivandet sade ocksÄ att MLS-paketet kommer att ges gratis till varje sÀsongskortinnehavare av ett MLS-lag.

Du behöver inte ha en Apple TV-box för att fÄ Apple TV-innehÄll, eller ens en iPhone eller iPad. Det finns appar pÄ Roku-, Amazon Fire TV- och Chromecast-enheter, och ett brett utbud av smarta TV-apparater inklusive varumÀrken Samsung, LG, Panasonic, Sony, TCL och Vizio.

En Apple TV-app Àr ocksÄ inbyggd i Xfinity X1-boxar. SÄ om du Àr en Comcast-kabelabonnent med en X1-box kan du dra upp appen, logga in med dina referenser dÀr och titta pÄ spel pÄ din TV.

Mer information om planen, inklusive hur mycket den kommer att kosta och nÀr fansen kan registrera sig, kommer att publiceras under de kommande mÄnaderna.


Apple undertecknar sitt första avtal om sportrĂ€ttigheter och samarbetar med MLB för “Friday Night Baseball”


2022 The Philadelphia Inquirer. Distribueras av Tribune Content Agency, LLC.

Citat:Apple TV blir Major League Soccers nya hem med ett 10-Ärigt avtal för varje match (2022, 15 juni) hÀmtat 15 juni 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-06-apple-tv-home- major-league.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK