Blogg

Apple stÀmdes av rysk advokatfirma för att ha dragit tillbaka betalningstjÀnsten

En rysk advokatbyrÄ sa i fredags att den hade lÀmnat in en stÀmningsansökan mot den amerikanska teknikjÀtten Apple med krav pÄ 90 miljoner RUB (ungefÀr 9,7 crore) i skadestÄnd för konsumenter som drabbats av att Apple drar tillbaka sin betaltjÀnst frÄn Ryssland.

Äpple svarade inte omedelbart pĂ„ en begĂ€ran om kommentar.

Advokatfirman Chernyshov, Lukoyanov & Partners sa att Apple hade brutit mot ryska konsumenters rÀttigheter efter att företaget begrÀnsade anvÀndningen av dess inbyggda Apple Pay tjÀnst den 1 mars som svar pÄ att Moskva skickade in trupper till Ukraina.

StĂ€mningen, som den sa hade lĂ€mnats in till en domstol i Moskva, krĂ€ver 90 miljoner RUB (ungefĂ€r 9,7 crore Rs.) i skadestĂ„nd, som den sa inkluderar ersĂ€ttning för “moralisk skada” som orsakats medborgare.

Den vill ocksÄ att Apple ska Äteruppta driften av Apple Pay-tjÀnster för ryska anvÀndare.

Den totala siffran kan stiga eftersom advokatbyrÄn fortfarande bjuder in fler sökande att ansluta sig till rÀttegÄngen.

Senior Partner Konstantin Lukoyanov sa att Apples frÀmsta amerikanska företag hade fattat beslutet att stoppa försÀljningen av Apple-produkter och begrÀnsa tjÀnster som erbjuds i Ryssland.

“DĂ€rför riktar sig vĂ„r stĂ€mningsansprĂ„k i första hand mot moderbolaget och för det andra mot dess dotterbolag,” sade han i ett uttalande.

Advokatfirman sa att Apples beslut att stoppa Apple Pay-tjÀnster i Ryssland hade minskat funktionaliteten hos dess enheter som sÀljs pÄ den lokala marknaden, och dÀrigenom sÀnkt deras vÀrde, ÄtgÀrder som de sa var orÀttvisa och diskriminerande enligt rysk lag.

Samma advokatbyrÄ driver en liknande stÀmningsansökan mot streamingbolag Netflixsom i mars avbröt sin tjÀnst i Ryssland.


SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK