Bil

Apple iPad 8:e generationen: Ett fuskblad

Apples iPad 8:e generationen Bild: Apple

Apple presenterade tisdagen den 15 september 2020 sin senaste version av standard-iPad, kallad iPad 8:e generationen. Denna iPad har en rad nya funktioner och nya prisklasser för konsumenter och utbildningsanvÀndare för att fÄ enheten i Ànnu fler hÀnder. Apple avslöjade ocksÄ en ny iPad Air.

Under Apples evenemang i september 2020 meddelade företaget att det har sÄlt mer Àn 500 miljoner iPads under loppet av surfplattans 10-Äriga historia. Sedan 2010 har iPad varit nummer 1 i konsumentnöjdhet, en milstolpe som indikerar att iPad Àr en enhet som anvÀndare Àlskar att anvÀnda för mobila datoruppgifter.

HÀr Àr specifikationer, funktioner, priser och tillgÀnglighetsinformation du behöver veta om 8:e generationens iPad. Detta fuskblad kommer att uppdateras om det kommer ny information frÄn Apple om surfplattan.

SE: Hur man migrerar till en ny iPad, iPhone eller Mac (TechRepublic Premium)

Vad Àr 8:e generationens iPad?

iPad Ă€r Apples medelvĂ€gssurfplatta med den traditionella skĂ€rmstorleken 10,2″, som Apple bytte till för flera Ă„r sedan. Enheten kör Apples iPadOS, och den hĂ€r 8:e generationens modell kommer att levereras med den senaste versionen av iPadOS, version 14. iPad 8:e generationen kommer att kunna dra nytta av alla nya funktioner i iPadOS 14.

Vilka Àr specifikationerna för 8:e generationens iPad?

DesigniPad 8:e generationen bÀr till stor del över designen frÄn tidigare modeller och kommer i rymdgrÄ, silver eller guldfinish. iPad vÀger endast 1,08 pund (490 gram) för Wi-Fi-modellen och 1,09 pund (495 gram) för Wi-Fi + Cellular-modellerna. MÄtten Àr 9,8 tum (250,6 mm) hög, 6,8 tum (174,1 mm) bred, 0,29 tum (7,5 mm) tjocklek. Denna iPad behÄller den otroliga tunnheten och lÀttheten frÄn sin föregÄngare.

LagringiPad 8:e generationen finns i bÄde 32 GB och 128 GB varianter, beroende pÄ mÀngden lokal lagring som du behöver.

VisaApple Ă€r vĂ€lkĂ€nt för sina skĂ€rmar, och iPad 8:e generationen Ă€r inte slarvig pĂ„ detta omrĂ„de. Den har en 10,2-tums LED Retina-skĂ€rm med IPS-teknik, 500nits ljusstyrka och 2160×1620 upplösning och Apple Pencil 1:a generationens stöd.

KamerorDen framĂ„tvĂ€nda FaceTime HD-kameran Ă€r en 1,2 MP kamera med f/2,4 blĂ€ndare. Även om den inte har en fysisk blixt, anvĂ€nder den skĂ€rmen som en blixt genom Retina Flash-funktionen.

Den bakÄtvÀnda kameran fick en specifik bump och Àr nu en 8MP kamera med f/2.4 blÀndare och har stöd för Live Photos, Autofokus, Panorama, HDR, exponeringskontroll, burst-lÀge, tryck för att fokusera, timerlÀge, auto-bildstabilisering , kropps- och ansiktsdetektion och fotogeotaggning.

Den bakre kameran stöder Àven videoinspelning i 1080p HD vid 30fps, slow-mo videostöd för 720p vid 120fps och stöd för time-lapse video med stabilisering, videobildstabilisering, kropps- och ansiktsdetektion, 3x videozoom och videogeotaggning.

AnslutningsmöjligheterWi-Fi- och Cellular-modellerna innehÄller Wi-Fi-anslutning som kan fungera med 802.11a/b/g/n/ac, dubbla band (2,4Ghz och 5Ghz) och Bluetooth 4.2.

Om du skaffar Wi-Fi + Cellular-modellen inkluderar den mobilanslutning för datanÀtverk som anvÀnder UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz), GSM/EDGE (850) , 900, 1800, 1900 MHz) och Gigabit-klass LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 29, 30, 34, 38, 39, 40, 41, 66, 71). Det finns ocksÄ eSIM-stöd för digitala SIM-kort.

Batteri-liviPad 8:e generationen inkluderar ett 32,4 watt-timmars laddningsbart litiumpolymerbatteri som Apple sÀger kommer att ge dig upp till 10 timmars surfning pÄ nÀtet pÄ Wi-Fi eller titta pÄ video, och upp till 9 timmars surfning pÄ mobilnÀtet med mobilkapabel modell. Laddningen sker via lightning-nÀtadaptern eller USB till datorn.

Vilka Àr de viktigaste funktionerna i 8:e generationens iPad?

Den 8:e generationens version av iPad innehÄller nÄgra specifikationer jÀmfört med den tidigare 7:e generationens version, sÄvÀl som nÄgra nya chips som gör den snabbare vid vissa uppgifter.

iPad 8:e generationen behĂ„ller de klassiska egenskaperna hos iPad, inklusive Home / Touch ID-sensorn, lightning-kontakten, hörlursuttaget och Smart Connector som lades till med den 7:e generationen. Även om det fortfarande Ă€r beroende av Lightning-kontakten, levererar Apple en Lightning-till-USB-C-kabel samt en USB-C-strömadapter i lĂ„dan.

A12 Bionic-chip

Apples iPad 8:e generationen Bild: Apple

Det hÀr Àr ett nytt chip till iPad, som ger nÄgra nyheter till iPad 8:e generationen, inklusive: En 6-kÀrnig CPU och 4-kÀrnig GPU. Dessa tillÀgg till Apple Silicon innebÀr att du fÄr 40 % snabbare CPU-prestanda jÀmfört med 7:e generationens iPad och 2 gÄnger snabbare grafik. Detta leder till snabbare spelande, bÀttre grafikprestanda under spelande och bÀttre grafikhantering av högupplöst innehÄll i appar som hanterar fotomanipulation eller grafiska designfunktioner.

Apple hÀvdar att detta nya A12 Bionic-chip i iPad 8:e generationen har stÀllts mot varandra med nÄgra vanliga enheter och visat sig vara snabbare Àn:

  • 2 gĂ„nger snabbare Ă€n den mest sĂ„lda bĂ€rbara Windows-datorn
  • 3 gĂ„nger snabbare Ă€n de mest sĂ„lda Android-surfplattorna
  • 6 gĂ„nger snabbare Ă€n den mest sĂ„lda Chromebook

Neural motor

iPad 8:e generationen inkluderar ocksÄ Neural Engine för första gÄngen i denna modell av iPad. Denna motor Àr ett extra chip i iPad som hanterar maskininlÀrning (ML) operationer. Detta chip kan hantera mer Àn 5 biljoner operationer per sekund för bÀttre fÀrgomvandlingar pÄ foton, analysera kamerarörelser för förstÀrkt verklighet (AR) och mycket mer. Spel och andra appar som anvÀnder maskininlÀrningsuppgifter kommer att fÄ en mycket förbÀttrad hastighetsökning nÀr du anvÀnder detta chip över CPU eller GPU för att hantera samma uppgifter.

Tillbehör

Apples iPad 8:e generationen Bild: Apple

Den 7:e generationens iPad inkluderade Apple Pencil-stöd, och Apple fortsÀtter att erbjuda samma Apple Pencil-stöd pÄ den hÀr 8:e generationens modell. Jag förvÀntade mig att se Apple introducera Apple Pencil 2-stöd för denna modell iPad, men för nÀrvarande kommer den Ättonde generationens iPad bara att stödja den ursprungliga Apple Pencil.

Utöver Apple Pencil-stöd kommer Apple att slÀppa ett Smart Keyboard-fodral i full storlek som fungerar med iPad för att ge anvÀndarna ett externt tangentbord för bÀttre skrivning. Apple samarbetar med Logitech för att tillhandahÄlla externa tangentbord och robusta fodral för utbildningskunder.

Stöd för iPadOS 14

iPad 8:e generationen kommer att levereras med den senaste versionen av iPadOS 14, som kommer att slÀppas offentligt för anvÀndare frÄn och med den 16 september 2020. För mer information om iOS/iPadOS 14, lÀs vÄrt fuskblad för iOS 14.

SE: Alla TechRepublics fuskblad och smarta personers guider

Hur Àr iPad 8:e generationen jÀmfört med Chromebooks, iPad mini och nya iPad Air?

iPad Ă€r kvar i sin egen liga av surfplattor – Ă€ven 2020 har Android i stort sett misslyckats med att mĂ€tta surfplattan pĂ„ samma sĂ€tt som Apple har gjort med iPad. De enda riktiga konkurrenterna till iPad 8:e generationen Ă€r andra iPads och Chromebooks. LĂ„t oss ta en titt pĂ„ vart och ett av huvudalternativen.

ChromebooksApple siktar pĂ„ att ta itu med utbildningsmarknaden med denna nya iPad, och som sĂ„dan kommer iPad 8:e generationen att jĂ€mföras med Chromebooks som mĂ„nga skolor och elever anvĂ€nder för att utföra klassuppgifter och andra uppgifter. Denna iPad kan hantera alla samma uppgifter som en Chromebook – plus att den kan köra grafikintensiva uppgifter, spel och inbyggda appar. Chromebooks i genomsnitt ungefĂ€r samma pris som iPad 8:e generationen.

iPad MiniiPad mini har inte fÄtt en uppdatering pÄ mer Àn ett Är, och existerar egentligen bara som ett stopp mellan iPad 8:e generationen och iPod touch. Det Àr en fantastisk lÀsenhet, men den saknar kraften och skÀrmegenskaper som iPad 8:e generationen har. Jag skulle bara övervÀga iPad mini om jag skulle ersÀtta en eReader eller vill ha en mindre surfplatta för en specifik uppgift.

Ipad AirApple presenterade en ny iPad Air vid sitt evenemang den 15 september 2020. iPad Air riktar sig till en marknad som Àr intresserad av iPad Pro men som Àr villig att vÀnta pÄ avancerade funktioner till ett lÀgre pris. iPad Air fÄr nÄgra av de (nu) Àldre funktionerna i iPad Pro för ett reducerat pris. iPad Air Àr ett uppgraderingsalternativ till iPad 8:e generationen om du letar efter en nyare, förfinad design, snabbare processor och grafik, Apple Pencil 2-stöd, utökade lagringsmöjligheter och stöd för Smart Keyboard.

NÀr kommer 8:e generationens iPad att finnas tillgÀnglig och hur mycket kommer den att kosta?

Den 8:e generationens iPad Àr tillgÀnglig för förbestÀllning frÄn och med tisdagen den 15 september 2020, med enheter som skickas och kommer i kundernas hÀnder fredagen den 18 september 2020.

Det finns flera enhetsalternativ i iPad-sortimentet att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du köper en 8:e generationens iPad – det första Ă€r fĂ€rg. Enheten kommer i fĂ€rgerna Space Grey, Silver och Gold. Det andra Ă€r lagringsalternativ: Det finns en 32 GB-modell för $329 eller 128 GB för $429. Wi-Fi Ă€r standard, men om du vill lĂ€gga till mobilanslutning, lĂ€gg till ytterligare $130 för mobilmodemet.

Apple riktar helt klart den hÀr nya iPad 8:e generationen till utbildningsmarknaden; det har specialpriser för utbildningskunder för att fÄ denna modell av iPad i hÀnderna pÄ elever och lÀrare. Apple noterar att 8:e generationens iPad kommer att börja pÄ $299 för utbildningskunder.

iPad 8:e generationen ersÀtter den utgÄende iPad 7:e generationen och kommer att finnas tillgÀnglig i alla lÀnder dÀr iPad 7:e generationen sÄldes frÄn början. Den nya iPad 8:e generationen kan köpas hos alla auktoriserade Apple-ÄterförsÀljare och pÄ Apple.com (eller Apples webbplats i ditt land). Utbildningskunder kan kontakta sin Apple-utbildningsrepresentant för att bestÀlla med utbildningsrabatten.

Redaktörens anmÀrkning: Den hÀr artikeln har uppdaterats för att inkludera specifikationer, detaljer om alternativ och mer information om var man kan köpa surfplattan.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK