Bil

Apple fokuserar pÄ covid-19 med ny oximeter, hemtrÀningsupplevelser och mer

Tisdagens Apple-evenemang hölls virtuellt och innehöll ett antal tillkÀnnagivanden fokuserade pÄ att förbÀttra folkhÀlsan under coronavirus-pandemin.

Bild: Apple

PĂ„ tisdagen höll Apple sitt “Time Flies”-event med en rad avtĂ€ckningar och produktuppdateringar. I likhet med Apples 2020 Worldwide Developers Conference i juni hölls evenemanget ocksĂ„ praktiskt taget pĂ„ grund av coronavirus-pandemin. Evenemanget innehöll mĂ„nga avtĂ€ckningar inklusive Apple Watch Series 6, en ny iPad och mer. Apple tillkĂ€nnagav ocksĂ„ en rad funktioner fokuserade pĂ„ att förbĂ€ttra folkhĂ€lsan och sĂ€kerheten under coronavirus-pandemin.

“Som med mĂ„nga trender drar COVID-19 efterfrĂ„gan tidigare pĂ„ funktioner och funktioner som annars skulle ha tagit Ă„r att integrera i samhĂ€llet”, sĂ€ger Ranjit Atwal, forskningschef i Gartners kvantitativa innovationsteam.

SER: Apples evenemang 2020: Vad affÀrsproffs behöver veta (gratis PDF) (TechRepublic)

Tidigare denna mÄnad slÀppte Apple sina COVID-19-exponeringsmeddelanden som en del av iOS 13.7-uppdateringen. NÀr lokala hÀlsovÄrdsmyndigheter har valt att delta kan individer aktivera funktionen i sina iPhone-instÀllningar, som rapporterats av ZDNet. PÄ tisdag tillkÀnnagav Apple ocksÄ andra nya funktioner för att hjÀlpa till att bekÀmpa spridningen av COVID-19.

Innan evenemanget gick det rykten om att den senaste Apple Watch skulle inkludera en oximeter för att mÀta blodsyrenivÄer. Blodsyreövervakning, Àven kÀnd som SpO2-spÄrning, kan vara ett anvÀndbart och lÀgligt tillÀgg till produkten under coronavirus-pandemin. PÄ tisdagen, som spekulerats, avslöjade Apple denna förmÄga. Apple Watch Series 6 kommer att inkludera en oximeter och anvÀnda rött och infrarött ljus för att leverera blodsyreavlÀsningar.

SER: BYOD-policy (bring-your-own-device). (TechRepublic Premium)

“Nyckeln till att övervaka alla hĂ€lsoindikatorer Ă€r noggrannhet och tillförlitlighet, detta Ă€ndrar enheten frĂ„n de som vill övervaka sin hĂ€lsa för framtida problem till de som kan lita pĂ„ enheten för sin nuvarande hĂ€lsa,” sa Atwal.

Apple tillkÀnnagav ocksÄ en funktion för att detektera handtvÀtt. Smartklockan kÀnner automatiskt av rörelsen av handtvÀtt och stÀller sedan in en timer för att sÀkerstÀlla att bÀrare tvÀttar hÀnderna under en viss tid.

Under evenemanget tillkÀnnagav Apple Family Setup som gör det möjligt för familjer att ansluta mer Àn en Apple Watch till en enda iPhone samtidigt. Den hÀr funktionen tillÄter förÀldrar att begrÀnsa anvÀndningen av en viss Apple Watch. FörÀldrar kan ocksÄ fÄ platsvarningar och fallmeddelanden; det senare Àr sÀrskilt anvÀndbart för enheter anslutna till oberoende Àldre vuxna som bor separat. Apple Watch Series 6 Àr tillgÀnglig frÄn och med fredag.

SER: Apple avslöjar ett antal hÀlso- och fitnessfunktioner, appar och mer (TechRepublic)

De senaste mĂ„naderna har gym runt om i landet tvingats stĂ€nga pĂ„ grund av coronavirus-pandemin och folkhĂ€lsorestriktioner. PĂ„ tisdagen tillkĂ€nnagav Apple ocksĂ„ Fitness+ för att hjĂ€lpa individer med hemmatrĂ€ningsrutiner. Denna “trĂ€ningsupplevelse” gör att Apple Watch-bĂ€rare kan vĂ€lja mellan flera olika instruktörsledda trĂ€ningstyper, inklusive löpband, cykling, dans, slag, rodd och mer. MĂ€nniskor kan sedan vĂ€lja en musikspellista, vĂ€lja en instruktör och stĂ€lla in en timer för trĂ€ningen.

Med hjĂ€lp av en iPhone eller Apple TV kan de som Ă€r sĂ„ benĂ€gna delta i ett virtuellt trĂ€ningspass och visualisera sina Apple Watch-statistik pĂ„ skĂ€rmen. Efter kuren kan mĂ€nniskor visualisera en trĂ€ningssammanfattning för att bĂ€ttre förstĂ„ deras prestation och framsteg över tiden. Fitness+ “kommer 2020”, enligt Apple frĂ„n $9,99 per mĂ„nad eller $79,99 Ă„rligen.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK