Bil

AnvÀnder du Windows 7 eller 8? SÀg adjö till OneDrive

Microsoft OneDrive-logotyp

Microsoft har meddelat att det avslutar OneDrive-stödet pÄ Windows 7 och 8. Det betyder att du mÄste uppdatera till en nyare version av Windows om du vill fortsÀtta anvÀnda den stationÀra OneDrive-appen.

Företaget skrev pĂ„ sitt tekniska supportforum att OneDrive-stöd pĂ„ Ă€ldre Windows-versioner skulle upphöra den 1 mars 2022. I inlĂ€gget stĂ„r det: “För att fokusera resurser pĂ„ nya teknologier och operativsystem, och för att ge anvĂ€ndarna den mest uppdaterade -datum och sĂ€ker upplevelse, frĂ„n och med den 1 januari 2022 kommer uppdateringar inte lĂ€ngre att tillhandahĂ„llas för OneDrive-skrivbordsapplikationen pĂ„ dina personliga Windows 7-, 8- och 8.1-enheter. Personliga OneDrive-skrivbordsapplikationer som körs pĂ„ dessa operativsystem kommer att sluta synkroniseras till molnet den 1 mars 2022.”

Detta Ă€r inte ett fall av att Microsoft inte lĂ€ngre erbjuder uppdateringar för OneDrive pĂ„ Ă€ldre operativsystem, eftersom supportinlĂ€gget sĂ€ger att “Efter 1 mars 2022 kommer dina personliga filer inte lĂ€ngre att synkroniseras och bör laddas upp/Ă„tkomst direkt pĂ„ OneDrive för webben .”

Även om du kan anvĂ€nda OneDrive pĂ„ webben, som nĂ€mnts av Microsoft, synkroniseras dina filer inte automatiskt, sĂ„ du mĂ„ste ladda upp dem manuellt, vilket kommer att bli trĂ„kigt ganska snabbt om du gör mĂ„nga Ă€ndringar i dina filer och mappar.

Det bÀsta tillvÀgagÄngssÀttet Àr förmodligen att uppdatera till Windows 10 eller Windows 11. Men du har ocksÄ möjlighet att byta till en annan molnlagringslösning om du verkligen Àr fast besluten att fortsÀtta anvÀnda den Àldre versionen av Windows.

RELATERAD: Uppdatera till Windows 10 HuvudvÀrkfri med en checklista före uppgradering

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK