Gardets

Android Messaging App fungerar inte? Prova dessa 10 bÀsta korrigeringar

Har du undrat vad som Àr orsaken till att Android-meddelandeappen inte fungerar? Letar du efter de bÀsta sÀtten att lösa detta?

android-meddelande-app-fungerar inte

SMS-meddelanden anvÀnds fortfarande i stor utstrÀckning, Àven med tillkomsten av onlinemeddelandeappar. De flesta tjÀnsteleverantörer och företag kontaktar sina kunder via detta medium, och alla har inte tillgÄng till Internet. DÀrför Àr denna kommunikationsmetod fortfarande ganska intakt.

Ibland fungerar inte meddelandeappar pÄ grund av buggar i vÄra telefoner. Eller om vi av misstag brÄkat med meddelandeinstÀllningarna pÄ vÄr enhet. Detta Àr mycket olyckligt eftersom meddelandeappar Àr det nÀrmaste vi har för att nÄ mÀnniskor och fÄ information. Men om du provar en eller flera av lösningarna som listas hÀr kan problemet pÄ din Android-telefon ÄtgÀrdas.

Varför fungerar inte min meddelandeapp?

Orsakerna till att Android-meddelandeappen inte fungerar kan grupperas i tvÄ kategorier: din enhet och ditt nÀtverk. Det Àr möjligt att din meddelandeapp inte fungerar heller eftersom du har brÄkat med instÀllningarna eller att enhetens minne Àr fullt. Om din smartphone har en bugg eller om din meddelandeapp Àr förÄldrad kan den sluta fungera ovÀntat.

Problemet kan inte heller komma frÄn din sida utan frÄn din nÀtverksleverantör, i sÄ fall Àr det bÀst att ta lite tid och fÄ nÀtverket att ÄterstÀlla. Alla dessa problem kan vara orsaken till att din meddelandeapp inte fungerar, men vi har skapat en steg-för-steg-guide för hur du löser problemet.

Fixar för meddelandeapp som inte fungerar

Som vi nÀmnde tidigare kan det finnas flera anledningar till att din Android SMS-app har slutat fungera. Det bÀsta sÀttet att felsöka problemet Àr att systematiskt och metodiskt eliminera alla möjliga orsaker. Ett av dessa felsökningstips bör hjÀlpa dig att ÄtgÀrda problemet med att din Android-meddelandeapp inte fungerar. SÄ lÄt oss börja med det allra första tipset.

Metod 1: Kontrollera om flygplanslÀge Àr aktiverat

FlygplanslÀge Àr en funktion pÄ Android-enheter som stoppar all nÀtverksaktivitet. Detta kan vara anvÀndbart nÀr du försöker spara batteritid eller nÀr du befinner dig i ett omrÄde utan service. Om du har problem med din meddelandeapp Àr det första du bör se till att flygplanslÀget Àr avstÀngt. Detta kanske lÄter för dumt, men tro det eller ej, det Àr en av de vanligaste anledningarna.

Dricks: Innan du fortsÀtter med felsökningstipsen, kontrollera om ditt mobilabonnemang Àr aktivt. Om din operatörsplan har löpt ut kommer meddelanden att spÀrras tillsammans med samtalen.

Metod 2: Tvinga stopp för meddelandeapp

Om vissa funktioner i din Messages-app har slutat fungera kan appen ha kraschat pÄ nÄgot sÀtt. Det bÀsta sÀttet att ÄtgÀrda detta Àr att tvinga stÀnga appen och öppna den igen. Efter det kommer appen att starta om igen. SÄ hÀr kan du tvinga stÀnga appen Messages:

 1. Öppna instĂ€llningar pĂ„ din telefon.
 2. Klicka pÄ Apphantering.

Android meddelandeapp fungerar inte

 1. VÀlj sedan App instÀllningar

Android-meddelandeappen fungerar inte

 1. Du kommer att ledas till en sida som visar alla appar pÄ din telefon; VÀlj Meddelanden.

Android meddelandeapp fungerar inte

 1. Efter det, tryck Tvinga stopp för att stÀnga appen, som sedan kan öppnas igen men med en nystart.

Android meddelandeapp fungerar inte

Notera: Det finns ett snabbare sÀtt att göra detta: Tryck lÀnge pÄ Messages-appen i din applista >>> FrÄn menyn som visas, vÀlj App info>>>Tryck sedan pÄ knappen Force stop.

Metod 3: Starta om telefonen

Detta Ă€r ett av de mest effektiva sĂ€tten att fixa smartphoneproblem, och det fungerar för det mesta. Men nĂ€r Android har anvĂ€nts under en lĂ„ng tid, tenderar det att utveckla fel, vilket kan vara orsaken till problemet “Android-meddelandeappen fungerar inte”. SĂ„ det Ă€r vĂ€rt ett försök att starta om telefonen. För att göra det, hĂ„ll helt enkelt ned strömknappen och vĂ€lj Starta om. Kontrollera sedan om problemet Ă€r Ă„tgĂ€rdat nĂ€r din telefon startar upp igen.

Metod 4: Rensa cache och data

Cachar och data ska hjÀlpa dig att köra applikationer pÄ dina enheter utan problem. Dessa cachar kan dock sÄ smÄningom bli inkompatibla med din smartphone, eller sÄ kan cacharna i meddelandeappen redan vara skadade. Att ta bort dessa gamla cachar och data kan hjÀlpa appen att starta om med ett rent blad och ÄtgÀrda problemet med att Android-meddelandeappen inte fungerar. Följ stegen nedan för att rensa cacheminnet och data frÄn din enhet:

 1. GÄ till instÀllningar pÄ din telefon och vÀlj Apphantering.

Android meddelandeapp fungerar inte

 1. Klicka pÄ App instÀllningar.

Android-meddelandeappen fungerar inte

 1. VĂ€lj sedan Meddelanden under applistan.

Android meddelandeapp fungerar inte

 1. Knacka Lagring och cache.

Android-meddelandeappen fungerar inte

 1. Klicka pÄ Rensa cache pÄ den resulterande sidan.

Android-meddelandeappen fungerar inte

Dricks: För att Messages-appen ska fungera korrekt behöver den Ätkomst till vissa behörigheter. Detta inkluderar lagring, SMS, kontakter och telefon. Om du har problem med Messages-appen Àr det hÀr behörigheterna du behöver kontrollera. För att göra det, öppna InstÀllningar pÄ din telefon och gÄ till Appar och aviseringar eller Installerade appar. Tryck sedan pÄ Behörigheter. Du kommer att tas till en skÀrm dÀr du direkt kan trycka pÄ varje behörighet. DÀrifrÄn kan du se vilka appar som har tillgÄng till vilka behörigheter och Äterkalla dem vid behov.

Metod 5: Gör Messages till din standardapp

Meddelanden fungerar bara pÄ din telefon om du stÀller in appen som standardapp. Om du har mer Àn en meddelandeapp pÄ din telefon eller av misstag stÀller in Messages som standardmeddelandeapp, kanske du inte kan ta emot meddelanden via appen. Följ dessa instruktioner för att ÄterstÀlla dem;

 1. GÄ till instÀllningar.
 2. VĂ€lj Apphantering.

Android meddelandeapp fungerar inte

 1. Klicka pÄ Standardappar.

Android meddelandeapp fungerar inte

 1. Tryck sedan pÄ SMS app och vÀlj Meddelanden som standardapp.

Android-meddelandeappen fungerar inte

Dricks: ÖvervĂ€g att ta bort alla nyligen installerade appar frĂ„n tredje part som kan krĂ„ngla med din Android Messages-app.

Metod 5: Uppdatera Messages-appen

De flesta av oss struntar i att uppdatera till den senaste versionen av applikationer. Men förÄldrade versioner av appar Àr benÀgna att fÄ buggar som kan vara orsaken till detta problem. DÀrför bör du besöka Google Play Butik för att ladda ner den senaste versionen av applikationen.

Dricks: Om du har problem med Messages-appen pÄ din Android-telefon Àr en möjlig lösning att avinstallera uppdateringar. Detta ÄterstÀller appen till sitt ursprungliga tillstÄnd, vilket kan lösa problemet. För att göra detta, gÄ till InstÀllningar > Appar och aviseringar > Alla appar och hitta Meddelanden i listan. Tryck pÄ den och tryck sedan pÄ Avinstallera uppdateringar. Om du senare bestÀmmer dig för att du vill installera om den uppdaterade versionen av Messages, mÄste du först avinstallera den och sedan installera den frÄn Play Butik.

Metod 6: Starta i felsÀkert lÀge

Kraschproblem för Android Messaging-appen kan uppstÄ pÄ grund av störningar frÄn en tredjepartsapplikation. Om du inte kan peka ut tredjepartsappen, vilket kan vara orsaken, Àr det vettigt att starta upp i sÀkert lÀge för att bekrÀfta orsaken. Genom att starta i sÀkert lÀge kan du avgöra om problemet orsakas av en tredje part. I sÀkert lÀge fungerar inte appar frÄn tredje part. DÀrför Àr det ett bekvÀmt sÀtt att avgöra om tredjepartsappar Àr skyldiga. SÄ fort du ÄtergÄr till normalt lÀge kommer appar att fungera normalt.

För att starta i sÀkert lÀge, hÄll ned strömknappen. En strömmeny visas. NÀr ett popup-fönster ber dig att bekrÀfta uppstart i sÀkert lÀge, hÄll nere strömknappen. Klicka pÄ OK.

Metod 7: Gör plats för nya meddelanden

Om du har oviktiga trÄdar med gamla meddelanden pÄ din enhet Àr det bÀst att ta bort dem. Du kan ocksÄ göra plats för nya meddelanden genom att radera oanvÀnda filer i ditt minne/lagring. Detta skapar inte bara utrymme för nya meddelanden, utan Àven för appen Meddelanden.

Starta filhanteraren pÄ din telefon och ta bort skrÀpfiler för att göra plats.

Metod 8: ÅterstĂ€ll nĂ€tverksinstĂ€llningar

Som nÀmnts tidigare kanske meddelandeappens fel inte kommer frÄn din telefon. Ett fel i din tjÀnsteleverantörs nÀtverk kan vara orsaken till problemet. Du kan ÄterstÀlla nÀtverkstjÀnsten genom att utföra en nÀtverksÄterstÀllning. För att göra detta, utför följande steg:

 1. Öppna instĂ€llningar och vĂ€lj Systemet.

meddelandeappen fungerar inte

 1. Knacka ÅterstĂ€ll alternativ.

meddelandeappen fungerar inte

 1. Klicka pĂ„ ÅterstĂ€ll WiFi, mobil och Bluetooth

Android meddelandeapp fungerar inte

 1. Tryck sedan pĂ„ ÅterstĂ€ll instĂ€llningar

Android-meddelandeappen fungerar inte

Metod 9: FabriksÄterstÀll telefonen

Om ingen av de andra metoderna verkar vara effektiva bör detta vara ditt sista alternativ. Den hÀr metoden kommer att radera alla dina data, men det finns en stor chans att det kommer att lösa problemet med att Android Messages-appen inte fungerar, eftersom den startar om din telefon som den var nÀr du först slog pÄ den. Innan du gör detta, se till att du har sÀkerhetskopierat dina filer. Följ sedan stegen nedan för att utföra en fabriksÄterstÀllning:

 1. Öppna instĂ€llningar pĂ„ din telefon
 2. Klicka pĂ„ Systemet och vĂ€lj ÅterstĂ€ll alternativ.

meddelandeappen fungerar inte

 1. Tryck sedan pÄ Radera alla data (fabriksÄterstÀllning).

Android-meddelandeappen fungerar inte

 1. Följ alla andra anvisningar pÄ skÀrmen för att slutföra denna process.

Metod 10: Kontakta din mobiloperatör

Ett annat sÀtt att ÄtgÀrda problemet med att Android-meddelandeappen inte fungerar Àr att be din mobiloperatör om hjÀlp. De borde kunna hjÀlpa till med problemet om det kommer frÄn deras sida eftersom de har tillgÄng till systemet. Du kan ocksÄ kontakta tillverkaren av din telefon för att lösa problemet.

Felsökning av “Android-meddelanden fungerar inte”.

NÄgon av dessa metoder kan vara lösningen pÄ problemet med att Android-meddelandeappen inte fungerar. Men under tiden mÄste du fortsÀtta att prova var och en av dem tills problemet pÄ din telefon Àr löst.

Vanliga frÄgor

För att fixa en Messages-app som fortsÀtter att stanna kan du övervÀga att testa nÄgon av dessa korrigeringar;

 • Starta om telefonen
 • Ta bort gamla meddelanden
 • Frigör utrymme pĂ„ din telefon
 • Uppdatera appen
 • Rensa cache
 • Gör Messages till din standardapp
 • ÅterstĂ€ll nĂ€tverksinstĂ€llningar
 • Tvinga stopp för Messages-appen

Det finns en hel del orsaker som kan orsaka att “SMS inte levereras”, men oftast beror det alltid pĂ„ brist pĂ„ lagringsutrymme eller skadade cachefiler. I det hĂ€r fallet, försök att frigöra utrymme och ta bort gamla meddelandecachar pĂ„ telefonen.

Ja, du kan Àndra din Android-telefons standardmeddelandeapp om du behöver. Standardmeddelandeappen kan ersÀttas med en mÀngd alternativa meddelandeappar frÄn tredje part som finns tillgÀngliga i Playstore och andra appbutiker. Det Àr dock viktigt att komma ihÄg att Messages presterar bÀttre pÄ Android-telefoner Àn nÄgon av apparna frÄn tredje part.

Det finns nÄgra anledningar till varför du kanske inte kan skicka textmeddelanden pÄ din Android-telefon. En möjlighet Àr att du inte har ett mobilabonnemang eller dataabonnemang och bara anvÀnder Wi-Fi. En annan möjlighet Àr att det finns ett problem med din tjÀnsteleverantör. Du kan ocksÄ prova att starta om telefonen eller kontrollera dina instÀllningar för att se till att textmeddelanden Àr aktiverade.

SÄ hÀr ÄterstÀller du meddelandeinstÀllningarna pÄ din Samsung:

1. Öppna appen InstĂ€llningar.

2. Rulla ned och tryck pÄ Meddelanden.

3. Tryck pĂ„ knappen ÅterstĂ€ll instĂ€llningar.

4. Tryck pĂ„ ÅterstĂ€ll för att bekrĂ€fta.

Om du ÄterstÀller meddelandeinstÀllningarna pÄ en Samsung-telefon kommer alla dina meddelanden att ÄterstÀllas till standardvÀrdena. Detta kommer ocksÄ att radera alla osÀnda meddelanden.

För att ÄterstÀlla dina meddelanden mÄste du först konfigurera ditt meddelandekonto igen frÄn början.

Det finns nĂ„gra anledningar till att din SMS-app kanske inte fungerar. En möjlighet Ă€r att telefonens SMS-app inte Ă€r aktiverad. För att kontrollera, öppna telefonens instĂ€llningar och leta efter ett alternativ mĂ€rkt “SMS”. Om appen inte Ă€r aktiverad, aktivera den och försök igen. Om din telefon Ă€r aktiverad för SMS Ă€r en annan möjlighet att din operatör kan blockera SMS frĂ„n att skickas till din telefon. Om sĂ„ Ă€r fallet mĂ„ste du kontakta din operatör.

Om du undrar varför Messages-appen inte fungerar pÄ din iPhone kan det bero pÄ ett programvarufel pÄ enheten. SÄ för att fixa detta, övervÀg att uppgradera din iOS till den senaste versionen eftersom detta Àr den mest effektiva lösningen pÄ problemet.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK