Gardets

Amerikanska senatorer uppmanar till en nÀrmare titt pÄ TikTok

TikTok-hantering av amerikanska anvÀndardata Àr fortfarande ett hett politiskt Àmne i USA trots upprepade försÀkringar om att företaget som Àgs av ByteDance i Kina inte lÄter kinesiska tjÀnstemÀn se amerikanska anvÀndardata.

Ledarna för den amerikanska senatens underrÀttelsekommitté efterlyste pÄ tisdagen en utredning om huruvida kinesiska tjÀnstemÀn fÄr tillgÄng till data om amerikanska anvÀndare av sensationen TikTok för att dela videoklipp.

I ett brev till Federal Trade Commission (FTC) ordförande Lina Khan uppmanade senatorerna henne att granska hur vÀl TikTok skyddar privata data.

“Vi skriver som svar pĂ„ offentliga rapporter om att individer i Folkrepubliken Kina har fĂ„tt tillgĂ„ng till data om amerikanska anvĂ€ndare, i strid med flera offentliga representationer”, stĂ„r det i brevet.

TikTok har konsekvent försvarat sig mot sÄdana anklagelser och sagt att de inte ger nÄgra uppgifter om amerikanska anvÀndare till den kinesiska regeringen trots att dess moderbolag, ByteDance, Àr baserat i Kina.

“Vi har pratat öppet om vĂ„rt arbete med att begrĂ€nsa Ă„tkomsten till anvĂ€ndardata över regioner, och i vĂ„rt brev till senatorer förra veckan var vi tydliga om vĂ„ra framsteg nĂ€r det gĂ€ller att begrĂ€nsa Ă„tkomsten ytterligare genom vĂ„rt arbete med Oracle,” sa en TikTok-talesman som svar. till en AFP-utredning.

“Som vi har sagt flera gĂ„nger, har TikTok aldrig delat amerikanska anvĂ€ndardata med den kinesiska regeringen, och det skulle vi inte heller göra om vi blev tillfrĂ„gade.”

Som svar pÄ tidigare förfrÄgningar frÄn amerikanska myndigheter hade TikTok i mitten av juni indikerat att all dess data om USA-baserade anvÀndare nu lagrades pÄ USA-baserade servrar som drivs av det amerikanska företaget Oracle.

TikTok svarade förra veckan per brev pÄ frÄgor frÄn nio republikanska senatorer om dess datalagrings- och Ätkomstpolicy.

I det brevet bekrĂ€ftade TikTok pĂ„stĂ„enden i en BuzzFeed-artikel att anstĂ€llda baserade i Kina hade tillgĂ„ng till amerikanska anvĂ€ndares data, men endast inom “robusta cybersĂ€kerhetskontroller och auktoriseringsprotokoll” som övervakas av företagets “USA-baserade sĂ€kerhetsteam.”

TikTok-tjÀnstemÀn sa ocksÄ att Àven om ByteDance-ingenjörer kunde arbeta med plattformens algoritmer, sÀkerstÀller det nya protokollet att de bara kan göra det i Oracles datormiljö, utan att extrahera data frÄn den.

Den populÀra sociala medieplattformen utvÀrderas för nÀrvarande av kommittén för utlÀndska investeringar i USA, en myndighetsövergripande granskningsnÀmnd som bedömer riskerna med utlÀndska investeringar pÄ USA:s nationella sÀkerhet.

Under sin tid i Vita huset var tidigare president Donald Trump oroad över sÀkerheten för plattformens data och försökte tvinga ByteDance att sÀlja sitt dotterbolag till Oracle.

Han utfÀrdade ocksÄ verkstÀllande order om att direkt förbjuda tjÀnsten i USA, men de trÀdde aldrig i kraft och Äterkallades senare av hans eftertrÀdare, Joe Biden.

President Biden har ÀndÄ gett sin administration i uppdrag att mÀta de möjliga riskerna förknippade med utlÀndskt Àgande av webbplatser och appar för sociala medier.


TikTok sÀger att Oracle ska hÄlla amerikanska anvÀndardata sÀkra


© 2022 AFP

Citat:Amerikanska senatorer uppmanar till en nÀrmare titt pÄ TikTok (2022, 6 juli) hÀmtad 6 juli 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-07-senators-tiktok.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK